Stiri Cupa României Masculin

Elijah Stewart, revelația lui U-BT Cluj în acest sezon

Elijah Stewart, revelația lui U-BT Cluj în acest sezon

U-BT Cluj a avut un sezon perfect în LNBM și a jucat sferturile de finală în Basketball Champions League. Unul dintre pilonii principali ai echipei de pe Someș a fost Elijah Stewart.

Pentru a exemplifica acest lucru, iată care au fost statisticile lui Stewart în sezonul proaspăt încheiat:

„Stew” a avut medii de 15,2 puncte, 3,3 recuperări, 1,3 pase decisive și o intercepție în 26 de partide din LNBM, în numai 21:24 minute pe întâlnire. El a avut medii extraordinare de 74,4% de la 2 puncte, 46,2% de la 3 puncte și 88,9% de la libere. Datorită acestor prestații, a fost votat în unanimitate de redacția baschet.ro drept MVP-ul sezonului regulat.

Totodată, Elijah a adunat 12,2 puncte și 3,9 recuperări pe meci, cu 66,7% de la 2 puncte și 37,1 de la 3 puncte, în 20:29 minute în cele nouă meciuri din playoff-ul LNBM.

În cinci meciuri de Cupa României, Stewart a adunat 15,2 puncte, 5,2 recuperări și 1,6 pase decisive, cu 71,4% de la 2 puncte, 44% de la 3 puncnte și 92,9% de la libere!

În sfârșit, în FIBA Basketball Champions League, Elijah Stewart a adunat 14,2 puncte și 3,9 recuperări pe meci, pentru +13,4 indice al eficienței, în 16 partide, luând în considerare și meciurile din runda de calificare. Astfel, a fost votat în a doua echipă ideală a competiției, în contextul în care U-BT a ratat la mustață calificarea în Final Four-ul de la Bilbao.

La aceste performanțe se adaugă atât personalitatea exuberantă și plină de viață a lui Stewart, ce a putut fi admirată din plin pe conturile sale de socializare, dar și execuțiile sale spectaculoase din fiecare meci, printre care și dunk-ul din prima partidă cu MHP Riesen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Toate astea în contextul în care sportivul american fusese ultimul străin anunțat la U-BT Cluj în vara trecută. Iar comentariile de la respectiva postare erau destul de sceptice la adresa lui Stew (după cum a amintit recent userul Alex Popa, căruia îi mulțumim pentru heads up).

Înainte de U-BT, Elijah a jucat în G-League la Fort Wayne Mad Ants și Wisconsin Herd (unde a fost coleg cu Michael Qualls, ex-Craiova), Stockton Kings în Australia și Helsinki Seagulls în Finlanda. În stagiunea 2020/2021 jucase la Slask Wroclaw, în Polonia.

Rămâne de văzut dacă Elijah Stewart va rămâne la U-BT Cluj sau va pleca la un club din campionatele mari ale Europei, în contextul în care după această stagiune și-a ridicat enorm cota.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!