Stiri Cupa României Masculin

Emanuel Cățe este MVP-ul etapei a 7-a în Liga Națională

Emanuel Cățe este MVP-ul etapei a 7-a în Liga Națională

Astăzi s-a încheiat etapa a șaptea a Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM Focșani reușind să obțină prima victorie din actuala stagiune. Singurul joc care nu s-a disputat încă este cel dintre CSM Constanța și SCM U Craiova, care a fost amânat din cauza faptului că Sala Sporturilor „Simona Amânar” era indisponibilă.

MVP-ul acestei runde a fost Emanuel Cățe, care a ajutat-o pe U-BT Cluj-Napoca să se impună pe terenul lui CSM Galați, scor 117-100. Alb-negrii au obținut al 6-lea succes în LNBM și se află pe prima poziție în grupa A.

Cățe s-a aflat pe teren timp de 25 de minute și 32 de secunde, perioadă în care a strâns 20 de puncte, 10 recuperări (5 ofensive, 5 defensive), 2 pase decisive și un capac. Pivotul „studenților” și al naționalei României a marcat 8 din cele 11 aruncări din acțiune (73%), în timp ce, la linia de libere, nu a avut vreo ratare (4/4 – 100%). Cu 4 faulturi obținute și doar 2 comise, Cățe a avut un indice al eficienței de +30.

În urma acestui joc, statisticile baschetbalistului în vârstă de 26 de ani arată în felul următor: 15.7 puncte, 7.3 recuperări și 2.3 pase decisive. Emi Cățe este unul din favoriții la premiul de MVP al sezonului, fiind liderul campionatului la eficiență: 21.5.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

25 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Saracu
    Se plângea cineva recent ca e tragic ca a venit la Cluj si ca joaca numai un sfert de ora in Europa in loc de 5 minute in Spania.

    No, pe langa cele descrise in articol, la finalul meciului, omul s-a dus si a petrecut ceva timp cu fanii de la Galati care păreau cu adevarat bucurosi sa il intalneasca.

    cu 6 luni în urmă (06.11.2023)
    • YMCA alin67:

      Reactie la compresia timpului sau la un sofism
      Cate a jucat 15.1 minute in medie pe meci in primul an la Murcia, 16.6 in al doilea, 14,8 in ultimul, iar acum joaca in jur de 23 in campionat si 15 in Eurocup. Reprezentantele Spaniei in Eurocup, Gran Canaria, prima in grupa Clujului, respectiv Badalona, a cincea in cealalta grupa, sunt intre echipele cu 4 victorii si 4 infrangeri, locurile 7-13 in ACB. Campionatul este superior valoric competitiei europene si cred ca majoritatea echipelor din Eurocup nu ar reusi calificarea in play off-ul ACB. De aceea, apreciez (n-am niciun motiv sa ma plang) ca a fost un regres (nicio tragedie) trecerea lui in Romania, competitiv, nu si financiar. Una e ca se bucura unii ca il vad si ii pot cere autografe sau poze si alta sa progreseze sau macar sa se mentina la aceeasi valoare.

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Ok
      Am exagerat/fost ignorant legat de timp si recunosc deschis ca Spania e faina. Dar nu cred in mitul stranierilor care salvează echipa națională. Din punctul meu de vedere o sa avem performanta acolo numai atunci cand va exista un campionat intern puternic, care sa aiba 3-5 cluburi competitive la nivel european. Din aceasta perspectiva Cate e pe linia frontului in materie de a impinge lucrurile mai departe.

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Comparatii
    vad tot felul de comparatii, asa ca indraznesc si eu citeva.
    - Cind juca Cate la Murcia echipa cocheta cu locul 16-12. Acum Murcia este pe locul 5 ( e drept ca mai este mult pina departe ). Sa inteleg ca de aceea a progresat Murcia pentru ca a plecat Cate ?
    - Participind printre etapele de campionat ( cel mai tare campionat european ) la tot felul de competitii submediocre, echipele din Spania normal ca le cistiga. De aceea ma gindesc ca daca BT ar face un efort sa inscrie ehipa in campionatul Spaniei, am fi peste Unicaja Malaga si Juventut ca doar le-am batut ( cite o data ). Deci Cate a venit la o echipa superiaora Murciei ! Unicaja fiind pe 4, prin reducere la absurd ( aici musai sa internina neuronul stingher ) U-BT ar fi pe locul 3 !
    alin69 ( sorry 67 - te-am intinerit , nu te gindi la prostii)sau MCBC vezi ca-l bagi in ceata totala pe neuronasul stingher cu sofismele tale !
    Regres sau progres eu cred ca Cate ( pe cine deranjeaza cacofonia, ala e ) a ales sa joace totusi mai mult si sa cistige si ceva bani in plus. A gresit ?
    Iar sofismul ala ca majoritatea echipelor din Europa, nu ar putea sa faca fata in Spania, m-a dat efectiv pe spate ! De fapt, cred ca ai drepatate si plusez, nici cele mai multe echipe din NBA n-ar face fata in Spania. Doar Real Madrid a batut de curind ( in amical) o forta din SUA !
    Si totusi de unde te informezi ( chestia cu minutele lui Cate ), dar mai ales unde vezi DOAR BASCHET de CEA MAI BUNA CALITATE ? Sper ca nu te uiti in reluare la acelasi meci ? Sa zicem Chicago Bulls ( cu Jordan, Pipen etc ) contra Lakers ( cu Magic Johnson ) !

    cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @a67
      nu te mai obosi am gasit. Ce ai "uitat" sa spui/scri este media de puncte pe meci intre 4,6 si 6.6. Asa ca din nou ma plec in fata MCBCD-ului. Clar a regresat doar 7-9-11 puncte contra a neica nimeni de la JL Burg, Aris Salonic, sa nu mai zic de Buducnost sunt pistol cu apa.
      Cu tot regresul lui Cate, eu o sa merg sa vad meciul cu ratiofarm Ulm ( campiona Germaniei, intimplator reprezentanta vremelnicei Campioane Mondiale ) dintr-o competitie absolut insignifianta ( adica de neprivit ), chiar si la cel cu Gran Canaria. Ma si mir ca se vor injosi sa vina si sa ne spulbere la Cluj.

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • YMCA alin67:

      barierele comunicarii
      Unde am scris eu ca "majoritatea echipelor din Europa nu ar face fata in campionatul Spaniei"? Sau ca "vad DOAR baschet de cea mai buna calitate"? Sau ca "Cate a regresat"? Eu am scris ca majoritatea echipelor din EUROCUP nu CRED ca s-ar califica in PLAY OFF-UL ACB, ca sunt un consumator de baschet de calitate si ca trecerea dintr-un campionat ca al Spaniei intr-unul ca cel al Romaniei este un regres, pentru orice jucator nu doar pentru Cate. Sunt mari diferente intre ceea ce am scris eu si ce ai inteles tu, sau ai vrut sa intelegi. Nu pricep ce sugerezi privind punctele lui Cate, mai exact 4.71 , 6.62 si 4.65 medie pe meci (in campionat) in cei trei ani. Tot cam asa are si acum in Eurocup, 15 minute si 6,2 p/meci. Pe mine nu m-a interesat statistica lui ci doar minutele, pentru un coleg de forum sugera ca a facut bine ca a plecat din Spania pentru ca juca putin, iar eu am demonstrat ca juca tot atat ca si acum. Doar nu vrei sa spui ca te impresioneaza cele 23.5 minute si 15.67 puncte din campionat? Iar daca un meci de vacanta in care Doncic a jucat 5 minute e relevant pentru tine, e grozav. In ce priveste faptul ca derapezi grosolan si te crezi spiritual cand ma jignesti legandu-te de numele meu de utilizator, sau cand sugerezi ca as fi atat de redus incat sa ma uit la acelasi meci, de acum 20 de ani, consider ca nu ai nicio vina, vinovati sunt cei care trebuiau sa-ti predea notiunile elementare de bun simt acum mult timp, dar au esuat.

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • YMCA alin67:

      erata
      de acum 30-35 de ani

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      " NoU asesoftU, se stie."
      Mărite MARE CONSUMATOR DE BASCHET DE CALITATE " ( chiar tu ți-ai dat numele ), alin67 tare sensibilos mai ești. Nu faci față "jignirilor" , nici glumițelie antispirituale, nici ironiilor, dar " NoU asesoftU, se stie." Aici ce vroiai sa spui ? Și eu n-am luat chestia asta ca pe o jignire. Este doar părerea ta, pe care, vai mie și altora, am încercat să o înțelegem.
      Aș fi vrut să scriu mai multe, dar la TV și pe internet au început ceva meciuri de baschet, din astea pentru noi plebea care nu avem acces la "decît baschet de calitate". În plus " NoU asesoftU, se stie." și ăștia fomiști, frustrați, desculți, inculți din Cluj nu putem să ne ridicăm la gradul de înțelegere ( a se vedea ce am scris și ce ai înțeles la chestia cu Real Madrid) al ÎNĂLȚIMII SALE , alin67.
      In loc de salut, " NoU asesoftU, se stie."
      Și totuși așa pentru noi ăștia ignoranții, unde vezi așa mult baschet numai și musai de calitate ?

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Pe mine nu m-a interesat statistica lui ci doar minutele,
      :))))))
      Chiar mă gîndeam la ce o fi bună statistica. Mie îmi clar, lucrezi la guvern ! N.B. a lucra la guvern NU reprezintă o jignire , indiferent cum o interpretează măritul MCBC .

      Te-ai prins, este pauză în competițiile europene care nu se ridică la pretențiile MCBC-ului.

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      sugerezi ca as fi atat de redus incat sa ma uit la acelasi meci, de acum 20 de ani,
      Eu n-am sugerat ! Te-am întrebat direct : " Unde vezi "decît" doar și numai baschet de calitate ? " Să ne uităm și noi ăștia amărăștenii care nu avem bani să mergem la un Final 4 European. Recunosc că îmi scapă la ce competiție ai fi putut merge așa încît să ți se aplece de celelalte. Cum n-ai răspuns, am PRESUPUS ( a presupune, la noi la țară nu constituie jignire, la tine la împărăție, nu știu ) că probabil ai găsit vreo înregistrare cu un meci de referință de unde altundeva, decît NBA.
      Scuze, am fugitt la amărîtul de teveu că începe repriza a doua ( adică sfertul 3) la un meci în care nici macar nu joacă Cățe.

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • YMCA alin67:

      Fiecare scrie ce vrea
      Când am scris "noU asesoftU, se stie" voiam (nu "vroiam") să scriu exact ce am scris, că U începe să semene cu Asesoftul. Iar dacă pentru tine, a scrie asta e similar cu a face pe cineva prost și a-ți bate joc de el, avem o problemă. UBT e o echipă, nu sunteți tu, silvois, varu' lu' silvois si nu mai stiu cine din gașca voastră. Ce nu am înțeles la chestia cu Real? Că îți susții ideea că multe echipe din NBA nu ar face față în Spania cu faptul că Real a învins pe Dallas. Unde am scris eu că clujenii sunt inculți, fomiști, desculți s.a.m.d.?Unde m-am legat eu de cineva fără ca respectivul să mă jignească in prealabil?Scrii că mi-am pus eu etichete și nume, alea le-ai pus tu. Scrii numai ce îți convine, cum îți convine, comentezi peste tot, te crezi mare specialist și mare deștept. Ti-am pus niște întrebări la comentariul anterior. Nu scrii nimic despre ele, te legi doar de faptul că te acuz că m-ai jignit. Ce voiai, să-ți mulțumesc că ești bădăran? Și nu numai cu mine, cu toți care nu gândesc la fel ca tine.

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • YMCA alin67:

      Statistica
      Da, m-au interesat doar minutele pentru că în contextul dat doar ele erau relevante. Delekon scria despre minute, nu a scris că a plecat din Spania fiindcă marca puțin. Dar, repet, tu scrii doar despre ce îți convine.

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      N-aș vrea să te jignesc,
      e time-out la un meci care nu se ridică la pretențiile înălțimii sale.
      Dar eu am încheiat orice dialog cu tine pînă îmi arăți cu ce te-a jignit ( un termen care văd că-ți scapă ) Delekon la postarea lui la meciul cu Aris Salonic de ai ripostat cu : " N-am vazut meciU, dar scorU arata ca a fost unU exceptionalU. De evidentiat este ca romanU cel mai bun din tot baschetU nostrU a jucat 13 minute, si inca unU, international de mare perspectiva, "decat" 6 secunde. Adica l-a bagat 6 secunde, ca sa-l faca de ras, probabil. L-a pus Silva pe Cuic sa numere pana la 6 si gata, afara, sa nu faca cumva abatere de 8 secunde. Deci, e cum nu se poate mai bine pentru baschetU romanescU. La anU vom fi mult mai buni la jocurile francofoniei din VanuatU, gimnaziada din PalaU si Universiada din PerU. Haide U, mereU U, numai U. NoU asesoftU, se stie."
      Parcă așa susți că tu numai ripostezi la jigniri...
      Hai că m-am distrat ...

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • YMCA alin67:

      Nu înțeleg, cum am ripostat?
      În comentariul respectiv combateam ideea lui Delekon că a fost un meci frumos. Cele doar 120 de puncte marcate erau un argument, că nu a fost. Un alt aspect care mi s-a părut neplăcut a fost cel legat de minutele românilor. Nu văd cum l-am jignit, de altfel, el a răspuns afirmând că Măciucă si-a făcut datoria in cele 6 secunde și că U nu este la fel ca Asesoftul, motivând prin infrastructura diferită. Nu aveam nicio treabă cu omul care a postat. Dacă s-a simțit cumva vizat de comentariul meu, ii prezint scuze. Continuarea are legătură mai mult cu conducerea FRB, care a adus baschetul acolo unde este.

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Titirel
    Bine câ eşti tu şi pot repeta sâ scriu ın românâ câ altfel aş uita complet. Nu mâ supâr deloc pe tine, nu este vina ta câ unii dintre noi avem doar un neuron(stingher) dar unde trebuie sâ fie şi tu ai o mulțime dar din pâcate ın locul pe unde faci treaba mare. Alin sâracu,care mai crede câ pe aici se poate vorbi liniştit despre baschet, spune despre Câțe câ a regresat venind ın românia ptr care ıl susțin. Dar ca sâ vezi apare marele scriitor şi spune câ a juca impotriva aris buducnost ulm...... tg jiu laguna galați ...... nu este un regres dacâ ar fi jucat cu real madrid barcelona valencia.....
    Este smecher râu te a prins alin, 6.6 medie pct ın campionatul spaniol (dupâ baschet.ro de pe altâ planetâ) a revenit pe pâmânt cu 11 pcte,bâiat destept râu dar paralel cu sportul.
    Ps.SC scuze dar mentorul tâu ıncepe mereu ce sâ fac

    cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • Ciucâ:

      Profesori
      de românâ aştept cu nerabdare sâ mâ corectați, mie dor de voi unde sunteți?!

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Corect
      Nici eu nu pot să înțeleg de ce Cățe dacă tot a plecat de la Murcia nu a ales să progreseze și nu s-a transferat la CSM Oradea?

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @SC
      Cine știe, poate la un moment dat o să ajungă și pe la noi și o să performeze mai bine decât în maioul alb-negru :)) N-ar fi primul care ar face asta și poate nici ultimul.

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Super fain atunci.
      Daca o sa joace mai bine la voi, toate bune. Vara trecuta lumea inca il aplauda pe Tarolis la Cluj. Ba chiar a ridicat sala in picioare la un anume dunk. Alt om de la voi era fluerat for some reason.

      Oricum pe mine discutia asta nu ma face decat sa il admir si mai tare pe om. A lasat spania, a devenit campion (lucru care de altfel se merita sa fii macar o data in viata), a pus umarul la a umple sala de trei ori in finala si acum lupta in a readuce romania in playofful Eurocup. Si cu toate astea, haterii persista.

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • Ciucâ:

      Sc
      felicitâri azi este ziua ta fericitâ, ai primit scuze de la mentorul tâu. Eşti cam singurul de pe aici care ıl mai aplaudâ şi se poartâ frumos cu tine. Revenind la subiect, pe mine nu mâ intereseazâ câțe cluj oradea sibiu sau alții, eu mâ distrez citind unele comentarii ce se cred mari cunoscatori de baschet şi fac mişto de alții. Nu mâ refer la cei ce comenteazâ cu respect şi doar la subiect.
      Ps.câțe nu era mai bine ptr el dacâ se ducea intr un campionat "de pe altâ planetâ "
      Ps2.dacâ nu era regula românilor silvâşan ıl transfera?

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Puțin off-topic
    Sau pe înțelesul neuronului stingher și perturbator - în afara subiectului.
    Am găsit într-un tratat de anatomie umană încă nescris, datat secolul MXUXIXE înaintea erei noastre, că un neuron stingher ( chiar dacă gîndeste cu partea dorsală) nu poate să viețuiască în același loc. De ce ? Simplu... la prima flatulență ar părăsi acel corp !
    Scuze SC și redacție dar așa bine m-am distrat. Promit că o să comentez pe viitor doar la subiect.

    cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • varu silvois:

      cu siguranta e usor de remarcat
      polemicile, schimburile de amabilitati, duelurile au loc doar pe seama subiectelor ce au in prim plan echipa UBT, la celelalte subiecte de presa reactiile sunt zero la patrat. Intrucat numaul suporterilor clujeni si implicit al comentatorilor pe acest forum este mare, apar si zanzanii , pacat oarecum, dar primeaza libertatea de exprimare. Altfel spus, mereU nUmai U!

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • Ciucâ:

      Titirel
      ft nobil din partea ta, aşa fac cei ce latrâ fârâ sâ aibâ permisul ciobanului, sâ ți cer scuze şi vei fi premiat cu un oscior. Poftâ mare

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    • varu silvois:

      adevarul este
      ca Emi Cate merita sa aiba dedicat un subiect de presa la care sa sa fie minim 15 comentarii !

      cu 6 luni în urmă (07.11.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    omul
    e tare, cariera lunga, fara accidentari, multe puncte la club si la nationala

    cu 6 luni în urmă (12.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!