Stiri Cupa României Masculin

Emi Cățe este MVP-ul finalei Ligii Naționale

Emi Cățe este MVP-ul finalei Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca a cucerit al treilea titlu consecutiv în Liga Națională de Baschet Masculin, după ce a trecut cu 4-2 la general de CSM CSU Oradea în finala ediției 2022/2023. În meciul șase al finalei, clujenii s-au impus cu 70 la 59.

„Studenții” au reușit să întoarcă seria de la 0-2 și au câștigat patru partide la rând, printre cei mai constanți jucători ai echipei fiind Emanuel Cățe, pivotul lui U-BT fiind MVP-ul finalei în opinia BaschetRo.

Cățe a adunat medii de 9 puncte, 6.5 recuperări și 2 pase decisive în duelurile cu Oradea, totul pentru 16.1 index la eficiență, în acest ultim caz fiind cel mai bun jucător al campioanei. Deși nu a fost principalul marcator al „studenților”, Cățe și-a făcut simțită prezența în ambele faze ale terenului, ultimul duel cu Oradea terminându-l cu 3 capace.

Pivotul nu a avut niciodată mai mult de 14 puncte marcate în finală, maximul fiind în meciul patru, atunci când a încheiat cu 14 puncte și 9 recuperări.

În ceea ce priviște datele statistice din acțiune și de la libere, Cățe a încheiat finala cu 81.3%, respectiv 44%.

Pe parcursul acestui sezon, Emi Cățe a adunat 12.7 puncte, 6.5 recuperări și 1.2 capace în medie în 39 de întâlniri din Liga Națională.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Tactica și Unghiera cu 4-0
    Nu se aude nimic orădenilor și campioniii campionii din ultima etapa:)). Nici eu n-am crezut la 2-0 recunosc. Dar băiețași ăștia merita felicitați:)
    Mulțumim Oradea pentru așa finala și sa speram la mai bine in baschet. Ca creștem frumos toți.

    cu 10 luni în urmă (28.05.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari!
    Dincolo de procentajul foarte bun din actiune, aportul lui la recuperari si defensiva a fost foarte important.

    La valoarea lui nu am indoieli ca poate prinde un contract mai bun in afara. Nu stiu cum si-a gandit cariera dar deocamdata ma bucur ca a jucat la "U" in acest sezon si a pus umarul serios la castigarea trofeelor din sezonul proaspat incheiat

    cu 10 luni în urmă (29.05.2023) Raspunde
  • RemissBow :

    MVP oficial
    Știi cineva de ce nu există un MVP si din partea federației ca anii trecuți?

    cu 10 luni în urmă (29.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!