Stiri Cupa României Masculin

Energia Rovinari câștigă cu Farul în manșa întâi a sferturilor

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.12.2013

69-110

Energia Rovinari a câștigat partida cu Farul Constanța care contează pentru prima manșă din sferturile Cupei României. Acestă partidă s-a jucat în avans deoarece cele două au căzut la un acord pentru disputarea a trei partide consecutiv și astfel a economisi banii pentru respectivele deplasări.

Prima parte a meciului de la Rovinari a fost una surprizătoare datorită evoluției echipei constanțene. Aceștia au făcut un prim sfert excelent și au jucat de la egal la egal cu formația lui Florin Nini.  Cu Stănescu, Minea și Păun în mare formă în primul act, Farul a fost aproape să câștige prima perioadă de joc. În ultimul minut al actului, marinarii au avut un parțial de 4-0 și doar coșul lui Watson din ultimele secunde au făcut ca Energia să fie la conducere după primele 10 minute, scor 26-27. Nici pe parcursul sfertului secund, echipa de la malul mării nu a cedat așa ușor. Gorjenii nu au putut să-și creeze un avantaj mai mare de 3 posesii dar totuși frâiele partidei era clar în mâinele oltenilor. Astfel după prima secvență a meciului scorul era 42-49, pentru Energia, echipa oaspete pe foaia de joc dar echipa gazdă dacă ținem cont că partida s-a jucat în sala din Târgu Jiu.

După pauză lucrurile au început să intre pe făgașul așteptat. Florin Nini a trimis pe parchet o garnitură care se apropie mult de cea de bază și astfel în 10 minute au rezolvat soarta unei partide care putea fi anticipată dinainte. În acest act trei a fost avalanșă de coșuri la panoul Farului, că to ne aflăm în sezonul rece. Energia a marcat 38 de puncte în acest interval în timp ce oponenții s-au limitat la 11. Louis Darby Jr. A fost omul care a înviorat echipa gorjeană după puază. Ultimul sfert al partidei a găsit Farul tot în corzi iar primele 4 puncte din acest act veneau de la Energia pe mâna aceluiași Darby Jr. și Tal Karpels. Apoi a venit rândul ca și Energia s-și rotească lotul pentru ca toată lumea să prindă minute. Forța ofensivă s-a mai domolit pentru olteni și astfel partida s-a încheiat cu scorul 69-110.

Loius Darby Jr a fost principalul artizan al partidei cu 28 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Kakaroudis a marcat și el 21 de puncte la care a mai adăugat 3 recuperări și 2 asisturi.

De la oaspeți Marian Minea a ieșit la rampă cu 24 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive în timp ce colegul saă Cezar Stănescu a strâns 20 de puncte, 3 recuperări și 6 pase care au dus la coș marcat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!