Stiri Cupa României Masculin

Energia Rovinari trece în turul doi după patru eșecuri

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.09.2013

Energia Rovinari este performera primului tur al Cupei României la baschet masculin - ediția 2013/14. Formația pregătită de către Florin Nini a eliminat deținătoarea trofeului, Gaz Metan Mediaș, cu scorul general de 186-174.

Gorjenii au reușit performanța de a elimina deținătoarea trofeului încă din prima fază a întrecerii. Istoria ne spune că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în ultimii zece ani. În plus, Energia are un alt merit, de această dată legat de propria condiție în această competiție.

Formația care își dispută jocurile de pe teren propriu la Târgu-Jiu trece pentru prima dată de primul tur al Cupei României după patru eșecuri consecutive în această întrecere. Istoricul parcursului celor de la Energia este cu adevărat interesant.

Sub comanda americanului Theo Evans, la primul an între echipele de top ale baschetului masculin din România, gruparea din județul Gorj a reușit performanța de a se califica la turneul final. Acest lucru s-a întâmplat în sezonul competițional 2008/09.

Atunci, Energia Rovinari a trecut în primul tur de CSU Sibiu, iar în cel de-al doilea (adică în sferturile de finală) a dispus de BC Timișoara (la acea vreme BCM Elba). Astfel, s-a calificat la turneul final încă de la prima încercare. A câștigat dreptul de găzdui Final Four-ul și a terminat pe locul al 3-lea, după victoria în fața lui CSU Brașov, ce a urmat înfrângerii pe mâna lui CSU Asesoft Ploiești în semifinale.

Au urmat patru ediții ale Cupei României în care Energia Rovinari nu s-a mai întâlnit cu succesul:

- sezonul 2009/10 - eliminare în primul tur după două înfrângeri cu U Mobitelco Cluj (62-73 și 75-94)
- sezonul 2010/11 - eliminare în primul tur după o înfrângere (83-95) și o victorie (67-65) cu CSU Asesoft Ploiești
- sezonul 2011/12 - eliminare în primul tur după două înfrângeri cu CSU Asesoft Ploiești (76-78 și 56-83)
- sezonul 2012/13 - eliminare din primul tur, desfășurat sub formă de turneu, la Sibiu, în care a obținut o victorie (92-78 cu BC Miercurea Ciuc) și două înfrângeri (72-79 cu BC Mureș și 58-72 cu CSM Oradea)

Așadar, după patru ani în care a ieșit din primul tur și a câștigat două din totalul de nouă meciuri disputate, Energia Rovinari trece peste prima fază a competiției și poate spera la o nouă calificare la turneul final.

Acest rezultat poate fi privit și altfel: Energia Rovinari nu a fost în stare să treacă de prima fază a competiției sub comanda lui Slobodan Nikolic.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!