Stiri Cupa României Masculin

Etapa a II-a a Grupei Roșii se încheie cu duelul dintre Steaua și Timișoara

Baschet .ro

Baschet .ro
03.02.2020

Etapa a II-a a Grupei Roșii se încheie cu duelul dintre Steaua și Timișoara

CSA Steaua București și SCM Timișoara se întâlnesc luni, 3 februarie, în ultimul duel al Grupei Roșii din cadrul etapei a a II-a a fazei secunde. Partida va debuta la orele 19:00 și va fi transmisă în direct pe postul TV Digi Sport 4.

Oficialii delegați de Federația Română de Baschet la duelul din Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul sunt Marius Ciulin, Laurențiu Grigoraș și Costin Bogdănescu, în timp ce comisar este Constantin Ioan. 

Scorul întâlnirilor directe dintre cele două combatante, înregistrat în perioada 2009-2019, este de 18-13 în favoarea gazdelor care deși conduc detașat în acest criteriu, nu au mai reușit să se impună în fața Timișoarei de aproape doi ani de zile. Ultima victorie a fost înregistrată pe 14.05.2018 în playoff-ul ediției de campionat 2017/2018, când Steaua ajungea în finală după ce se impunea în fața Timișoarei cu 3-2 la general respectiv 3-2 la general cu U BT Cluj-Napoca.

Actualmente Steaua București se poziționează pe locul 4 în Liga Națională de Baschet cu 6 victorii și 9 înfrângeri în timp ce Timișoara este pe locul 6 cu 5 victorii și 10 înfrângeri, ambele formații fiind cu un meci mai puțin disputat. De asemenea, atât Timișoara cât și Steaua au cedat la o diferență de peste 19 puncte în etapa precedentă.

SCM Timișoara nu traversează cea mai bună formă din acest sezon și caută prima victorie în 2020 după cinci înfrângeri înregistrate în luna ianuare, în toate competițiile. De partea cealaltă, steliștii au un record de trei înfrângeri și două victorii în luna ianuarie.


Victor Ponta a fost prezent în Sala Regimentul de Gardă Mihai Viteazul la precedentul duel dintre Steaua și Timișoara (Foto Răzvan Păsărică)

Strahina Jovanovic este cel mai bun marcator al echipei lui Cătălin Burlacu, cu o medie de 15.6 puncte pe meci, dar și cel mai bun pasator cu o medie de 3.9 pase decisive pe meci. Sub panou roș-albaștrii se bazează pe Keith Clanton, o nucă tare cu medii de double-double, 10.7 puncte, 12 recuperări, 3.1 pase decisive și 1.8 capace pentru 22.6 unități la eficiență. Pentru Timișoara Troy Franklin Jr. este vioara întăi la capitolul puncte cu 17.9 pe meci respectiv 5.5 pase decisive, în timp ce Sherwood Brown adună meci de meci 7.1 recuperări.

Cătălin Burlacu nu s-a putut baza pe serviciile lui Andrei Mandache în ultimele partidei după accidentarea serioasă la umăr, de anul trecut, în timp ce Dragan Petricevic s-a confruntat cu mai multe probleme medicale în ultima perioadă. Adam Mirkovic este accidentat de mai mult timp, în timp ce Franklin, Gorgemans și Brown s-au recuperat după accidentări în partida cu Oradea de etapa trecută. 

Având în vedere forma sportivă din ultima perioadă, Steaua București pornește cu prima șansă cu toate că au pierdut ambele meciuri din acest sezon în compania Timișoarei. Diferența dintre cele două echipe se va putea face sub panou, unde gazdele au un jucător dominant, însă de fiecare dată "infanteriștii generalului Petricevic" au "tras" foarte bine de după semicercul de 6.25m pentru a anula dominația lui Clanton.

Pariorii pot să profite de acest meci și de cotele oferite de partenerul nostru Superbet.ro.

Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSA Steaua București Peiu Daniel Florentin :

    Concurs
    Castiga Steaua la o diferenta de 6-12 puncte.

    cu 4 ani în urmă (03.02.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Completare
    Cel mai probabil la Steaua va debuta Kutlesic. Un strain in plus in rotatie va cantari semnificativ cred eu.

    cu 4 ani în urmă (03.02.2020) Raspunde
  • Cosovic :

    concurs
    Castiga Timisoara. Kulrsic debuteaza, dar Timisoara are avantajul omogenitatii.

    cu 4 ani în urmă (03.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    pronostic
    Castiga Steaua. Timisoara asteapta cupa

    cu 4 ani în urmă (03.02.2020) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Novak Csaba :

    Concurs
    Pont: castiga Timisoara.
    A revenit in echipa si Mirkovic, deja sa antrenat cu echipa. Cu o zi mare de shooteri pot parasi parchetul victoriosi.

    cu 4 ani în urmă (03.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Habar n-am
    cine cistiga. Probabil Timisoara sau poate Steaua. Ma intereseaza totusi sa stiu care este relevanta prezentei pacaliciului din fotografie. Ala din stinga ( dreapta cum te uiti la poza ) cetateanului cu cravata rosie. Serios ?

    cu 4 ani în urmă (04.02.2020) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Steaua vs Tm
    voi opta pt Steaua la o dif de 5 puncte minim. Timisoarei daca nu ii intra triplele nu vad cum ar incurca-o pe Steaua. Cu Sibiul mi-a iesit pronosticul, am gresit doar diferenta:)

    cu 4 ani în urmă (04.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!