Stiri Cupa României Masculin

Etapa a opta se încheie cu duelul dintre CS Rapid București și CSM Galați

Etapa a opta se încheie cu duelul dintre CS Rapid București și CSM Galați

Ultimul meci al etapei a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin va avea loc luni, 13 noiembrie, în Capitală, acolo unde Rapid București primește vizita lui CSM Galați. Cele două formații se află în zone diferite ale clasamentului, având bilanțuri „în oglindă”.

Mai exact, trupa lui Tudor Costescu are cinci victorii și o singură înfrângere, venită în fața lui U-BT Cluj-Napoca. În schimb, echipa lui Florin Nini a câștigat un singur joc și a pierdut cinci, clasându-se pe locul 8 în grupa A.

În afara confruntării cu campioana en-titre a României, giuleștenii au avut două partide extrem de dificile, câștigate în prelungiri. Mai întâi, Rapid s-a impus cu 89 la 83 în fața lui CSO Voluntari, după o revenire spectaculoasă a ilfovenilor, iar în runda următoare, și-a adjudecat duelul cu SCM Timișoara: 100-97.

În rest, alb-vișiniii au câștigat la diferențe de cel puțin trei posesii duelurile cu CSM Corona Brașov (75-68), CS Dinamo București (82-68) și CSM Târgu Jiu (94-58).

Până în acest moment, liderul indiscutabil al lui Rapid este Sayeed Pridgett, care are medii de 21.2 puncte, 5.0 pase decisive, 4.3 recuperări și 2.5 intercepții. Jucătorul american are 21.5 la eficiență și împarte prima poziție în clasamentul Ligii Naționale cu Emanuel Cățe.

Un alt jucător extrem de eficient este Paulius Petrilevicus (20.4), care înregistrează următoarele statistici: 15.0 puncte, 8.0 recuperări, 2.4 pase decisive și 1.0 intercepții.

De partea cealaltă, CSM Galați a pierdut trei meciuri la diferență mai mică de două posesii. În fața lui SCM Timișoara a cedat la patru puncte (85-81), cu CS Dinamo București a pierdut la trei puncte (80-83) și CSM Corona Brașov a învins-o la șase puncte (88-82).

Dunărenii au mai fost înfrânți de CSM Târgu Jiu (94-75) și de U-BT Cluj-Napoca (100-117), singura victorie venind în fața Lagunei București (86-75).

Cei mai buni jucători ai alb-albaștrilor sunt Marlon Ruffin (22.2 puncte, 4.3 recuperări, 3.0 pase decisive), Shakem Johnson (15.2 puncte, 7.0 recuperări, 1.2 pase decisive) și Marius Ciotlăuș (11.5 puncte, 7.7 recuperări, 2.5 pase decisive).

Din punct de vedere statistic, CS Rapid București stă mai bine la majoritatea capitolelor statistice, cu excepția punctelor (82.7 – 84.0) și a procentajului la aruncările de la distanță (27.5% - 35.8%).

Confruntarea de luni va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 2 și pe Prima Sport 3. Arbitrii acestei partide vor fi Alexandru Olaru, Alexandra Stan și Alexandru Sandu, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Cătălin Burlacu.

*foto: Facebook - Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!