Stiri Cupa României Masculin

Evoluțiile jucătorilor români la turneul Final Eight al Cupei României

Evoluțiile jucătorilor români la turneul Final Eight al Cupei României

Antrenorii echipelor din Liga Națională sunt nevoiți să folosească în permanență doi jucători români în meciurile din Cupa României, iar efectele acestei reguli s-au văzut la turneul Final Eight de la Cluj-Napoca.

Chiar în finala competiției, Marcu Badiu de la CSO Voluntari a fost cel mai bun om al meciului cu Oradea. Baschetbalistul de 20 de ani a profitat de șansa sa iar în peste 35 de minute petrecute pe parchet a reușit 20 de puncte, 2 pase decisive și 2 recuperări. El a fost desemnat astfel MVP-ul partidei care a adus un succes istoric pentru formația ilfoveană. Tot un jucător român, Vlad Moldoveanu, l-a secondat în topul marcatorilor cu 19 puncte înscrise în finală.

SCM U Craiova a cedat meciul din semifinale cu Voluntari la limită, 80-81. Jucătorul grupării oltene, Dragoș Diculescu, s-a remarcat în acea partidă cu 31 de puncte marcate, 4 recuperări, un assist și două intercepții. El a bifat astfel cea mai bună prestație ofensivă din actuala stagiune în cele 37 de minute de joc. Diculescu a transformat 87% din aruncările de 3 puncte, adică a înscris 6 din 7 încercări de afară.

Ștefan Grasu (foto) de la U-BT Cluj-Napoca a ieșit în evidență în meciul din sferturi cu CSU Sibiu, încheiat cu victoria clujenilor, scor 106-103. Jucătorul de 18 ani a evoluat aproape 33 de minute în acea confruntare și a reușit să înscrie 17 puncte, la care a adăugat 4 recuperări și o pasă decisivă. Grasu a reușit un procentaj de 80% (4/5)  la aruncările de la mare distanță și a fost decisiv pentru echipa sa.

În aceeași partidă, Rolland Torok de la BC CSU Sibiu a jucat 45 de minute, fiind singurul integralist în disputa ce a avut nevoie de o repriză de prelungiri. El a contribuit pentru sibieni cu 21 de puncte (4x3p), 7 recuperări, o pasă decisivă și 2 intercepții. Colegul său, Aurelian Gavriloaia, a adăugat 12 puncte pe tabelă în acel meci, toate din reușite din afara semicercului. Românul în vârstă de 20 de ani a jucat aproape 31 de minute în duelul din faza sferturilor și a mai ajutat formația sibiană cu 4 recuperări și o intercepție. 

Alexandru Olah a înscris 19 puncte pentru SCM Timișoara în meciul pierdut cu CSM Oradea în sferturi, scor 76-79. Internaționalul român a aruncat aproape fără greșeală de la 2 puncte cu un procentaj de reușită de 90% (9/10). Pivotul bănățenilor și-a trecut în cont și două recuperări în aproximativ 29 de minute de joc. Coechipierul său, Mirel Dragoste, a avut 11 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive în 20 de minute jucate, cu trei coșuri de la mare distanță reușite.

Acestea ar fi câteva exemple de sportivi născuți în România care s-au evidențiat cu ocazia turneului final al Cupei României, însă sunt și alții care au oferit prestații solide pentru echipele lor.

Astfel, putem spune că numeroși baschetbaliști români au profitat de regula ce presupune 2 sportivi autohtoni pe parchet în permanență. Aceștia au evoluat un număr mai mare de minute și au avut mai mult timp la dispoziție să-și demonstreze abilitățile.

*Foto: Manases Sandor

2 comentarii la aceasta stire:
  • Venus :

    Alegeri
    Va fi interesat de aflat ce propuneri au candidatii la conducerea FRB legate de introducerea regulilor din Cupa Romaniei in LNB.
    Este singura solutie pe termen scurt pentru relansarea echipei nationale in cativa ani.
    Minute pentru jucatorii romani pentru a capata experienta.
    Valoare au iar experienta pot dobandi prin aceasta regula.

    cu 3 ani în urmă (11.03.2021)
    • Benjamin:

      ..
      Probabil ca primesc un boost de incredere, dar ma indoiesc ca din 1-2-3 meciuri capata enorm de multa experienta care sa fie un asa mare plus pe termen lung. Peste o saptamana o sa inceapa returul si o sa vedem ca probabil minutele o sa scada drastic la multi dintre jucatorii mentionati (cu exceptia lui Diculescu care e piesa de baza la Craiova).
      Nu consider ca regula cu 2 romani e o regula rea, dar cred ca nu trebuie sa ne bazam pe ea ca fiind regula salvatoare a baschetului romanesc.

      cu 3 ani în urmă (11.03.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!