Stiri Cupa României Masculin

Examen dificil pentru Phoenix

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
21.09.2015

După 15 ani de absență, baschetul masculin gălățean revine în prim plan. Primul examen pentru echipa antrenată de Florin Nini și Bogdan Bălănică va fi unul de maturitate împotriva mult mai titratei U BT Cluj Napoca. Partida din manșa tur, faza I Cupa României va fi găzduită marți, de la ora 18.30, de sala Polivalentă Dunărea din orașul de la Dunăre. Echipa gălățeană s-a întărit serios în această vară, când au fost transferați jucătorii: Milos Bojovic, Milos Pesic, Djordje Tresac, Jay Threatt, Taylor Rohde, Evan Roquemore, Yaroslav Lemyk, Dragoș Onea, Ioan Alin Borșa. Antrenorul principal Florin Nini a încercat să formeze un lot echilibrat, în care experiența unor jucători precum Bojovic, Pesic, Tresac, Lemyk să se îmbine cu tinerețea lui Vîrnă, Onea, Sava, Bălan. În presezon, Phoenix a susținut șapte amicale, cu un bilanț: 2 victorii (BCMU Pitești și BC Timișoara) și 5 înfrângeri (2 cu SCM U Craiova, BCM U Pitești, BC Timișoara, Vrsac). Din tabăra gălățeană vor absenta: Jay Threatt, unul din cei trei americani transferat în vară și Ciprian Țelinoiu, ambii cu probleme medicale.

U-Banca Transilvania a început, cu un lot nou, pregătirea pe 3 august. Au facut un prim amical la Cheile Grădiștei, acolo unde au învins pe CSU Atlassib, însă nu s-a ținut scorul. Ulterior, au mers la Cupa Energia, învingând pe CSM Oradea în primul meci. Finala au pierdut-o împotriva lui BC Mureș. Mai departe, echipa a plecat în Serbia, turneu ce i-a adus trei adversari: Partizan Belgrad (victorie a clujenilor cu 74-72), înfrângere cu Steaua Roșie Belgrad și victorie împotriva lui MPF Belgrad. Săptămâna trecută, U a organizat un turneu amical pe teren propriu intitulat City Cup. Invitatele turneului au fost Steaua, Energia Târgu Jiu și Metalac Valjevo din Serbia. Ardelenii au învins în primul joc pe Metalac Vajlevo, dar au cedat finala în fața Stelei, după două reprize de prelungiri. Totodată, U-BT a trecut de BC Mureș într-un amical disputat la Cluj, pe teren propriu. Referitor la lot, numele importante aduse în această vară sunt: Filip Adamovic (ex- BC Mureș), Ivan Zigeranovic (CSU Ploiești), Muhamed Pasalic (jucător de Eurobasket, internațional bosniac), Rolland Torok (repatriat din Ungaria). De departe, principalul transfer il reprezintă Kyndall Dykes, întors la Cluj după mai bine de trei ani. Mai mult ca sigur, Dykes nu va juca la Galați, deoarece a participat la înmormântarea tatălui său duminică, în Statele Unite.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!