Stiri Cupa României Masculin

F4. Al 47-lea duel Cluj - Ploiești din 2005 și până în prezent

Adrian Micinic

Adrian Micinic
06.04.2013

U Mobitelco Cluj-Napoca și CSU Asesoft Ploiești se vor duela pentru a 47-a oară în cadrul oficial pe parcursul ultimilor opt ani. Este duelul cel mai des consemnat în această perioadă.

Cele două echipe au disputat patru finale de campionat, una de cupă, respectiv câte o semifinală de campionat și una de cupă în ultimele opt sezoane. Exceptând finala de campionat din 2011, prahovenii au fost de fiecare dată superiori în fața ardelenilor.

CSU Ploiești a câștigat ediția din 2006 a Cupei României după o finală cu U Mobitelco Cluj. Cealaltă confruntare de cupă consemnată la turneul final s-a consemnat în anul 2007, atunci când tot prahovenii au învins, însă a fost o victorie controversată, ce a condus la retragerea din turneu a clujenilor. La acel meci Mihai Paul, actualul fundaș al lui U Mobitelco Cluj, a evoluat în echipamentul Ploieștiului.

De atunci cele două s-au mai întâlnit o dată în cupă. Acest lucru s-a consemnat în primul tur al ediției 2008/09. Și atunci CSU Ploiești s-a calificat mai departe. Scorul meciurilor de cupă este de 4-0 pentru CSU Ploiești.

Interesant este că și lotul lui CSU Ploiești conține un jucător cu trecut în echipamentul rivalei. Este vorba despre Levi Szijarto, care a părăsit pentru un sezon Asesoftul pentru a juca sub comanda celebrului Tab Baldwin.

În acest sezon competițional ambele echipe au câștigat câte un joc. Fiecare a învins în deplasare.

În pofida bilanțului general net favorabil Ploieștiului, ultimele jocuri au consemnat o superioritate pentru U Mobitelco. Clujul a câștigat șapte din ultimele zece partide directe. Aici sunt incluse și trei succese ardelene în fieful actualei campioane.

În plus, trebuie notat faptul că cele două echipe au cucerit ultimele nouă titluri naționale: opt pentru Ploiești, unul pentru Cluj.

Niksa Bavcevic are 1-1 împotriva Asesoftului în calitate de antrenor al Clujului. Totuși, de numele tehnicianului croat se leagă victoria Stelei în semifinalele Cupei României din anul 2011.

Vladimir Arnautovic are 20-11 împotriva lui U Mobitelco în funcția de antrenor principal al Ploieștiului.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    transmisiune
    Are cineva idee unde se transmit meciurile din F4 ? Unde se pot urmari pe internet ?

    cu 11 ani în urmă (06.04.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe iuresss :

    transmisiune
    Digi24 Timisoara le transmite :)

    cu 11 ani în urmă (06.04.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    transmisiune
    http://www.digi24.ro/tv/live/timisoara

    De asemenea, meciurile lui U Mobitelco Cluj sunt transmise pe http://www.digi24.ro/tv/live/oradea

    cu 11 ani în urmă (06.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!