Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Aurelian Gavriloaia: „Este minunat să revii la un turneu final într-un timp atât de scurt”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.02.2022

F4 Craiova. Aurelian Gavriloaia: „Este minunat să revii la un turneu final într-un timp atât de scurt”

SCM Universitatea Craiova evoluează împotriva lui CSM Galați în semifinalele Cupei României la Baschet Masculin, într-un meci ce va avea loc marți, 15 februarie, de la ora 20:00, în Sala Polivalentă din Craiova.

Înaintea startului Final Four-ului din Bănie, Aurelian Gavriloaia, fundașul roman din cadrul echipei pregătite de Michalis Kakiouzis, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Baschet.Ro. El s-a declarat foarte mulțumit de faptul că formația sa are ocazia să organizeze acest turneu.

Suntem foarte fericiți că putem să jucăm acest turneu final în fața propriilor suporteri. Atat eu, cât și colegii mei suntem pregătiți și abia așteptăm să luăm startul. Ne-am pregătit bine în ultimele săptămâni și vrem să arătăm asta pe teren printr-un rezultat mare pentru oraș și pentru echipă.

În urmă cu trei ani, pe când avea 18 ani, Aurelian a câștigat Cupa României, alături de BC CSU Sibiu, evoluând chiar și în finala disputată împotriva celor de la CSM Oradea.

Este un sentiment minunat să ajungi să joci încă un turneu final într-un timp relativ scurt. Dar până la a câștiga cupa mai avem de muncit. Ma gândesc numai la primul meci din Final Four, în fața celor de Galați. Totul începe acolo. Va trebui să jucăm la nivelul nostru maxim pe tot parcursul acestui turneu.

Gavriloaia a vorbit despre cum încearcă să învețe cât de mult poate de la colegii săi, fie că vorbim despre stranieri sau de co-naționalii săi.

Am avut ocazia să învăț o mulțime de lucruri de la colegii mei, atât de la străini, cât și de la români. Toți jucătorii acestei echipe au calități foarte bune, dar important este să absorbi tot ce poți aplica la tine. Avem jucători atletici și cu o viziune a jocului foarte bună, iar asta nu poate decât sa te ajute sa îți duci jocul la următorul nivel.

Fundașul Craiovei a explicat care consideră că este punctul forte al formației sale, în fața celorlalte echipe care vor lua parte la Final Four.

Atuul nostru este cu siguranță calitatea fizica și atletică a fiecăruia dintre noi. Cred că un meci împotriva noastră este unul foarte solicitant din punct de vedere al oboselii, întrucât avem o apărare foarte agresivă și un joc foarte rapid în ofensiva.

Aurelian este unul dintre jucătorii care beneficiază de Regula U23 din Cupa României, unde evoluează în medie 29 de minute pe meci, față de 24 în Liga Națională.

Cred că fiecare jucător roman ar trebui să profite de această regulă atunci când are ocazia. Acum câțiva ani nu exista o astfel de regulă care să ne împingă pe noi, jucatorii autohtoni, sa ne dezvoltăm ca baschetbaliști încă de când suntem tineri. Dar asta nu ar trebui să se oprească aici. Eu cred că nu trebuie sa te bazezi pe faptul că joci doar datorită acestei reguli, ci trebuie să muncești îndeajuns de mult încât sa devii un jucător de baza în rotația unei formații. Este un mic avânt pentru noi, dar cred că fiecare jucător autohton își arată calitățile la fiecare meci, iar asta doar va ajuta baschetul românesc să se dezvolte și mai mult în următorii ani.

Nu în ultimul rând, el a ținut să transmită un mesaj suporterilor olteni.

Vă așteptăm la sală în număr cât mai mare, iar împreună cu voi vom face istorie pentru acest oraș!

Reamintim că Final Four-ul Cupei României este organizat de SCM U Craiova. Meciul oltenilor cu CSM Galați de marți va fi transmis în direct de DigiSport și LookSport.

*foto: Facebook/SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!