Stiri Cupa României Masculin

F4. Bavcevic: "Tot ce îmi doresc este să avem parte de tratament egal"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.04.2013

Foto: Andor Marton

În cursul zilei de joi, la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, a avut loc o conferinţă de presă premergătoare Final Four-ului Cupei României ce se va desfăşura la Timişoara. La întrunirea cu presa a luat parte Miţă Paul alături de Niksa Bavcevic, tehnicianul croat începând prin a vorbi despre cele petrecute acum şapte ani respectiv despre arbitraj.

După cum mi-a fost comunicat, acesta este primul Final Four pentru "U" Mobitelco, după o pauză de şapte ani. Toată lumea ştie ceea ce s-a întâmplat acum şapte ani, în meciul împotriva echipei din Ploieşti. Sper ca acel incident să nu se mai repete. După ce ne-am calificat în Final Four am declarat că fiecare dintre cele patru echipei au 25% şanse pentru a ridica trofeul. Sper ca acest procentaj să rămână neschimbat şi că totul se va decide pe parchet. Îmi doresc ca fiecare dintre cele patru formaţii să beneficieze de un statut egal, să fie tratate cu aceeaşi măsuri, să nu existe anumite privilegii din partea arbitriilor. Ştiu că România are 10 arbitri internaţionali, iar pentru noi este indiferent cine va fi delegat la acel eveniment. Sunt arbitrii cu experienţ, care cred că ar putea fluiera fără prea mari probleme finala Cupei Spaniei. Tot ce îmi doresc este să avem parte de tratament egal. În acest sezon nu am avut parte de prea multe ori de un tratament egal, dar de această dată sper ca totul să fie corect şi curat la Timişoara.

Bavcevic este de părere că echipa sa întâlneşte un adversar care stă excelent în ceea ce priveşte jocul sub panou.

Vom juca două meciuri, unul sigur împotriva echipei din Ploieşti, iar în cel de al doilea vom vedea împotriva cui. Echipa mea este pregătită, mental, tehnic, tactic şi fizic. Suntem în creştere de formă, după cum s-a văzut în ultimele 2-3 săptămâni respectiv în ultimele meciuri, în special cu Oradea. Sper ca Wright să se recupereze complet, pentru că acel virus l-a cam scos din ritm, aţi văzut şi în meciul cu Piteşti că de două ori s-a cerut afară. El nu este la acelaşi nivel la care se afla înainte de a se îmbolnăvi, însă echipa medicale face tot ce îi stă în putinţă este să îl recupereze. Ceea ce mă îngrijorează cu adevărat este starea lui Silvăşan, care are febră mare şi nu s-a antrenat în cursul de azi. Elevii mei sunt constienţi că trebuie să fie concentraţi timp de 40 de minute deoarece întâmnim o echipă foarte experimentată, din care îi menţionez pe Burlacu, Stănescu, Tica, Szijarto, toţi jucători care au jucat multe astfel de meciuri importante. La şedinţa pe care am avut-o cu jucătorii mei i-am atenţionat de faptul că jocul lor sub panou este extrem de puternic, acolo unde Ploieşti îi are pe Burlacu, Stănescu şi Tica. Sunt puţin cam în vârstă, însă această linie este demnă de EuroCup. Dacă aş antrena în EuroCup şi aş avea astfel de jucători sub panou, aş fi mulţumit. Este o linie mai bună decât nivelul de EuroChallenge, am un mare respect pentru cei trei. Am fost norocos şi onorat că am lucrat un an cu Stănescu şi unul cu Tica. De asemenea este al doilea meu sezon când îl urmăresc pe Burlacu şi sunt de părere că jocul lor sub panou este punctul forte. Nu subestimez ceilalţi jucători ai lor, majoritatea fiind veritabili shooteri. O echipă care mizează pe 10 jucători de valoare apropiată poate menţine ritmul înalt pe tot parcursul jocului.

Întrebat dacă prahovenii îi pot surprinde cu ceva, Bavcevic a răspuns că se aşteaptă la unele aspecte tactice.

Poate vor miza pe box and one sau poate vor încerca o zonă 3-2 sau 1-3-1, 3-2 mai plauzibil, dar noi i-am analizat la sânge în acest sezon, am văzut peste 15 meciuri ale lor şi nu cred că ne vor putea surprinde sau că vom avea parte de o surpriză mare. De asemenea şi noi pregătim ceva de câteva zile, am efectuat unele schimbări. Am observat că şi ei au început să-şi activeze unele scheme din sezonul trecut, dar este logic. Fiecare echipe încearcă să efectueze unele mici modificări care ar putea face mari diferenţe. Sunt de părere că totul depinde de cum vom evolua sub panouri. Data trecută, când i-am învins relativ uşor, i-am controlat, am avut mai multe recuperări şi i-am oprit sub panouri. Ne dorim să procedăm la fel, este uşor de spus, dar foarte greu de realizat.

11 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    hell
    Ca tot l-ai marait pe terrel ca se leaga de arbitraje, si al vostru... nu e declaratie fara asa ceva, or fi toti nebuni

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca pfiU :

    @canguru
    numai cand imi amintesc meciul 7 din finala de acum cativa ani, de la ploiesti si vad rosu.
    Stie omul despre ce vorbeste. O sa se mai vada si in playoff ul asta astfel de arbitraje.
    haide U!

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @canguru
    Nu m-ai inteles, nu ma deranjeaza (Terrel) ca se ia de albitrii ( da stiu ii cu r dar astia nu sunt cu r), ma deranjeaza cand echipa pierde si el insira baliverne.... a avut tot timpul echipa dar au fost putine meciuri in care a stiut ce sa faca cu ei!

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @pfiU
    Aghhhhhhhhhhh ..... ce putem sa spunem.... daca asa ii place federatiei ar fi prosti sa nu profite! Din pacate vina nu este doar a Asesoftului ca foloseste albitrii sa castige, vina este a federatiei ca accepta, a presedintilor de cluburi pentru ca se complac si a noastra a suporterilor ca nu ii dresam cand trebuie sa ii dresam! Daca am fi mai barbati, noi suporterii, i-am invata sa fluiere ca la carte, fara vedetisme sau exagerari, avem si noi o mare parte din vina pentru ca stam si ne plangem pe net dar cand vine vorba sa facem ceva ......

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • man_08 :

    :)
    E bine ca iti creezi scuze in eventualitatea unei infrangeri. Azi sau maine va urma o declaratie in acelasi sens a d-lui Cristescu. Cu astfel de atitudini in care te intereseaza altceva decat baschetul si pregatirea tale, nu poti sa ai prea multe performante sau poate ca asta e atitudinea normala de sportiv/antrenor sa invoci arbitrajul, soarta si ghinionul. Federatia nu a facut si nu va face nimic sa stopeze declaratiile care incita publicul si care nu cred ca fac bine nici sportivilor.

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    arbitrajul asta....
    Stimm cu totii ca arbitrajul a fost o problema. Mai exact masurile diferite de a arbitra - ca e vorba de faut, pasi sau orice alta abatere. Multi vor sa puna presiune pe arbitri sau sa caute eventuale scuze - posibil.
    Dar ce ne dorim e un arbitraj echilibrat - ca se mai greseste putem intelege, dar sa nu fie greselile doar de o parte ca atunci nu mai e vorba de greseli...Din pacate nu s-a intamplat tot timpul sa avem doar jucatorii in prim plan.

    Si ca o "pregatire" pt meciurile de maine, avem o exemplificare a FIBA a ceea ce inseamna fault si ce ar trebui sa se fluiere. Vom vedea....

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @man_08
    Voi chiar cititi ce declara asta? Eu nu mai citesc .....am citit odata, de doua ori, m-am obosit si a treia oara dar am vazut ca vorbeste dupa sablon si am renuntat! Stiu ce o sa povesteasca fara sa merg la conferinta de presa.....

    Hai sa fiu mai clar, nu acuz Asesoft de nimic, nu ii vina lor ca se permit albitraje de proasta factura, nu ii vina lor ca federatia accepta astfel de albitraje.... Pana la urma daca restu presedintilor de club ar incepe sa urle toti la gramada si sa ameninte ca se retrga din campionat astfel de albitraje de prost gust ar inceta , dar cum nu o fac cred ca sunt partasi la mizerie si se complac in ea. Pana la urma , inclin sa cred ca asta se vrea si gata, probabil fiecare are partea lui de ciolan si este dresat sa nu comenteze.... Ploiestiul castiga campionatul, Timisoara cupa, Craiova ASG, noi mai asteptam 15 ani pana la urmatorul trofeu si tot asa.... Intr-o tara libera nu poti sa ii bagi nimic in gura sa taca, nu au reusit sa il aseze [pe Iacobescu pe banca, crezi ca o sa reuseasca sa il faca pe Bavcevic sa taca?

    Din tot ra*atu asta doar sportul si suporterul inocent are de pierdut ca in rest..... intr-un fel sau altu ei castiga si nu cred ca se pot plange ca au salarul minim pe economie!

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @razv-an
    Din pacate..... Cred ca pana cand noi suporterii nu ne vom iesi sanatos din pepeni si vom face un scandal monstru nu vom avea baschetul sub forma de sport frumos in tara asta! Am spus si o repet, l-am aplaudat si pe Burlacu cand a facut o faza frumoasa, am aplaudat invingatorul cand a castigat si a facut-o in teren, pot sa accept absolut orice rezultat cand sportul este cel care trinfa, daca adversarul este mai bun..... asta este, a castigat pe merit! Tot ce imi doresc este sa vedem meciurile in formula 5x5 si toate echipele tratate cu exact aceeasi masura! A si sa nu uit, daca au gresit sa nu mai fluiere in compensatie!

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @hell
    de la ce vine aLbitru? de la culoarea ALB? clubul vostru parca are alb-negru, craiova are alb-albastru, dinamo are alb-rosu.. rovinari are cu alb, cred ca toate echipe au cu alb.

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • man_08 :

    :)
    Cam asta e nivelul antrenorilor care vin la noi(3 lei le dai, de 3 lei fac performante si te antreneaza sau de 3 lei e nivelul lor) sau celor nascuti pe acest taram, acestia invoca arbitraje potrivnice, soarta, destin si ghinion. Cei de calitate care antreneaza pe afara iti vorbesc la conferinte de presa despre valoarea adversarului, nivelul echipei proprii, scheme de joc etc si extrem de rar despre arbitru. Ce nu inteleg eu sunt doua lucruri: de ce federatia are interes sa fie scandal si nu pune odata stop la aceste mizerii de declaratii si de ce antrenorii de calitate straini nu reusesc ca daca vin cu idei solide despre civilizatia baschetului si nivelul baschetului sa le implementeze si la romani si pleaca de multe ori cu coada intre picioare, vorba aia"vii cu convingerea ta, pleci cu ideile noastre"

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @man_08
    Eu am zis de la inceputul anului ca anul asta ii cel mai mediocru posibil! Ce interes sa aiba federatia cand presedintii de cluburi nu au nici un interes! Pestele de la cap se inpute si pute tot pana la coada! Pana la urma toate iesirile gen Cristescu sau Lungu sunt doar furtuni in pahare de apa, nimic serios nimic concret.... apar in fiecare an, ararta ce ei "lupta cu sistemul", mai ametesc niste suporteri cu apa de ploaie si ei isi vad nestingheriti de mizeriile lor! Problema nu este Asesoftul sau liderii lor, problema este intreg baschetul autohton care este bolnav in stare terminala.....

    @ineacsu vine de la ce vrei tu vine! pentru mine este doar un alt sinonim pentru gunoi!

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!