Stiri Cupa României Masculin

F4: BC Timișoara câștigă finala mică

Cătălin Chirilă (Timișoara)

Cătălin Chirilă (Timișoara)
07.04.2013

  93 - 100
21-25, 22-15, 16-34, 34-26
 
  Statistica  

BC Timișoara trece de CSU Ploiești, 100-93, în finala mică a Cupei României. Formația lu Jovanovic câștigă astfel medalile de bronz în turneul Final4 organizat în orașul de pe Bega.

Prima acțiune a confruntării aparține gazdelor care înscriu prin George Toth. Tica anulează reușita timișoreanului și își aduce mai apoi echipa în avantaj, 4-2. Același Toth egalează la 4 însă răspunsul pivotului lui CSU Ploiești nu se lasă așteptat. Muntenegreanul își continuă startul în forță și înscrie din nou, 9-6. Toth continuă să fie și el vioara principală la BC Timișoara și, ajutat de Downey, aduce revenirea acesteia, 9-10. Niciuna dintre cele două echipe nu reușește să se desprindă  până la intrarea în minutul 7 al meciului, când Robert Sarovic punctează de la distanță pentru 14-19.  Tica înscrie o liberă iar Sarovic repetă reușita precedentă, marcând pentru 15-22. Ploieștenii reduc din diferență până la 19-22 însă Bogdan Popescu restabilește o diferență de 5 puncte. CSU reduce un punct din ecart iar prima secvență a întâlnirii se încheie 21-25.

Cel de-al doilea sfert începe cu Ploieștiul în atac. Levente Szijarto înscrie din spatele semicercului pentru 23-24 însă Vlahovic comite greșeală personală. Timișorenii primesc 2 libere dintre care una este transofrmată de Popescu. Szijarto marchează pentru 26-27 dar Jovanovic punctează de la distanță, scorul indicat de tabelă fiind 26-34. Gallimore înscrie și el o aruncare din spatele semicercului pentru ca diferența să crească la 11 puncte în favoarea bănățenilor.  Mohammed și Stănescu îi readuc pe prahoveni la 6 puncte în spatele gazdelor turneului iar Burlacu marchează un coș de 3 puncte, scorul strângându-se la 34-37.  Run-ul campionilor din sezonul precedent al LNBM continuă, Virgil Stănescu fructificând două aruncări libere și aducându-și echipa din nou în avantaj, 38-37. Timișorenii reușesc să egaleze însă Burlacu înscrie din nou de la distanță pentru 41-38.  Fiecare echipă mai aduce câte 2 puncte pentru ca prima jumătate a meciului să se încheie 43-40.

Repriza secundă demarează cu Downey aducând egalarea pentru Timișoara, 43-43. Elevii lui Jovanovic trec în avantaj după ce Sarovic marchează ambele libere dictate după faultul lui Negoițescu. Gallimore transformă și el o vizită la linia de libere pentru 45-48. Toth primește a 5-a greșeală personală și este eliminat iar Tica duce scorul la 47-52. Timermanis înscrie două liibere pentru 51-54 dar Gallimore reușește același lucru la următoarea fază și restabilește diferența la 4 puncte. Vlahovic, Burlacu și Iacobescu (n.r. managerul lui CSU Ploiești) primesc fault tehnic la aceași fază iar Jovanovic se pregătește să execute 6 aruncări libere. Conducătorul de joc al timișorenilor transformă toate aruncările pentru ca scorul să devină 53-62. BC Timișoara își mărește avantajul la 14 puncte, 56-70, iar reușita lui Tica nu îi ajută echipa să se apropie. Prahovenii întră în sfertul decisiv cu 15 puncte în minus, 59-74.

Timișoara începe mai bine și ultima parte a jocului iar Johnson mărește diferența la 20 de lungimi. Bogdan Popescu este eliminat după două faulturi consecutive iar formația ploieșteană primește 6 aruncări libere prin care se apropie la 66-79. Tica punctează de sub panou și reduce diferența la 11 puncte. Burlacu înscrie și el pentru 70-79 dar în faza imediat următoare faultează și devine cel de-al 3-lea baschetbalist eliminat în această confruntare. Timișorenii mențin cursul jocului î favoarea lor, Jovanovic marcând pentru 70-83. Următoarea perioadă se joacă sub semnul echilibrului, diferența păstrându-se la 11-13 puncte. Mahommed înscrie pentru 82-91. Jovanovic mărește diferența cu un punct pentru ca BC Timișoara să aibă un avantaj de 10 lungimi cu 100 de secunde rămase până la ultima sirenă. Încercarea lui CSU de a întoarce rezultatul este inutilă deoarece Downey înscrie și își aduce echipa foarte aproape de medalile de bronz, 85-96. Ploieștenii reduc din diferență, inutil însă, Timișoara impunându-se în final 93-100. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!