Stiri Cupa României Masculin

F4. BC Timișoara pune din nou mâna pe trofeul Cupei României

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.04.2015

Cupa României

Final Four / Finala

73-78

Sala Trivale / Pitești

  Statistică  

Baschet Club Timișoara își trece în palmares o nouă Cupă a României după succesul din 2010, învingând de această dată în finala Final Four-ului de la Pitești pe BC Mureș Târgu Mureș. Elevii lui Petricevic s-au impus cu 78-73 (16-18, 11-21, 14-14, 21-9, 16-11) la capătul unui joc care a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a-și desemna câștigătoarea. Mai mult de atât, înaintea sfertului decisiv, echipa din Târgu Mureș avea un ecart de 12 puncte în fața echipei care avea să câștige în final trofeul. 

Audrius Prakuraitis a început partida cu un prim-cinci format din Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Vaidotas Peciukas, Ivan Ivanovic și Laszlo Lazar, în timp ce Dragan Petricevic a replicat prin Zlatko Jovanovic, Kelvin Lewis, Dalibor Persic, Bogdan Popescu și Vladimir Tica. 

Jucătorii de la BC Mureș au intrat foarte bine în meciul din Sala Trivale, reușind în primele 5 minute ale întâlnirii să marcheze nu mai puțin de 12 puncte, în timp ce bănățenii au marcat o singură dată prin Vladimir Tica, la scorul de 4-0 pentru mureșeni. Apoi, treptat, băieții lui Petricevic au revenit încet-încet în spatele celor de la Târgu Mureș, în special cu reușitele lui Vladimir Tica, scor 12-8, cu aproximativ 3 minute înainte de finalul sfertului. Alb-albaștri au dus ulterior scorul la 18-12, moment din care nu au mai reușit să marcheze deloc în sfertul de debut. De cealaltă parte, același Tica a făcut 18-14, iar în ultima secundă, Zlatko Jovanovic a marcat la rândul său 2 puncte, scor 18-16, însă, în urma unei abateri de pași nesancționată. Secvența secundă le-a aparținut în totalitate gazdelor de pe foaia de joc, BC Mureș Târgu Mureș. La jumătatea sfertului, din diferența de 2 puncte consemnată după primele 10 minute s-a făcut una de 14 puncte, scor 35-21 în favoarea „tigrilor”. Elevii lui Audrius Prakuraitis și-au adjudecat sfertul 2 cu un parțial de 21-11, intrând la vestiare cu un ecart de 12 puncte, scor 39-27. 

Cea de-a treia parte a întâlnirii a fost una mult mai echilibrată decât precedentele două, dar și una destul de săracă din punct de vedere al punctelor marcate. Mureșul și Timișoara au înscris împreună 28 de puncte în sfertul 3, după un parțial de 14-14. Astfel, băieții lui Prakuraitis au rămas calmi și nu le-au dat ocazia adversarilor de pe Bega să revină pe tabelă, păstrând avantajul de 12 puncte înregistrat la pauza mare, scor 53-41. Asemănător cu sfertul secund, ultimele 10 minute de joc s-au înclinat într-o singură parte, însă de partea celor de la Baschet Club Timișoara. Cu o cădere inexplicabilă a jucătorilor de la Mureș, timișorenii au reușit să facă să dispară avantajul de 12 puncte, egalând situația la 59 cu 2 minute înainte de final. Mai mult de atât, alb-violeții au preluat conducerea, 60-59, iar mai apoi mureșenii au revenit din nou la timona jocului, 62-60. Cu 25 de secunde înainte de final, Bogdan Popescu a beneficiat de 2 aruncări libere, reușind să le fructifice pe ambele. Ultimul atac a aparținut celor din Târgu Mureș, însă Filip Adamovic a ratat aruncarea care putea trimite trofeul Cupei României în județul Mureș. Astfel, după un parțial clar de 21-9 în sfertul 4 pentru Timișoara, finala cupei a intrat în prelungiri cu 62-62 pe tabela de marcaj. 

În repriza suplimentară, Timișoara a fost echipa care a marcat prima. Bogdan Popescu a fructificat din nou 2 aruncări libere, ducând scorul la 64-62 în favoarea echipei sale. Echipa de pe Bega a reușit să ducă ecartul și la 3 puncte, însă cu 2 minute înainte de final, „tigrii” au restabilit egalitatea la 68 prin Kyndall Dykes. Scorul a devenit ulterior 70-70, moment în care timișorenii au izbutit să marcheze 4 puncte cosecutive, scorul fiind 74-70 pentru Timișoara cu 17 secunde rămase de jucat. Filip Adamovic nu a cedat, scuturând plasa de la mare distanță, aducându-și echipa la un singur punct în spatele Timișoarei, 73-74, cu 10 secunde înainte de ultimul buzzer. Imediat după, Bogdan Popescu a fost faultat, și-a marcat prima liberă, a doua a ratat-o, însă tot el a reușit să recupereze și să înscrie 2 puncte, ducând scorul la 77-73. Echipa din Târgu Mureș și-a irosit atacul, iar Pilcevic a mai marcat o liberă pentru trupa din Banat, stabilind scorul final, 78-73 pentru Baschet Club Timișoara. 

Marcatori

BC Mureș: Kyndall Dykes 17, Filip Adamovic 13, Ivan Ivanovic 12 (5 recuperări), Vaidotas Peciukas 10, Ousmane Barro 8 (5 recuperări), Laszlo Lazar 7 (5 recuperări), Goran Gajovic 6

BC Timișoara: Bogdan Popescu 19 (17 recuperări), Radenko Pilcevic 13 (9 pase decisive), Milos Pesic 13 (5 recuperări), Vladimir Tica 12 (6 recuperări), Zlatko Jovanovic 9, Dalibor Persic 7, Kelvin Lewis 3, George Toth 2

*Foto: FRBaschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Pe merit
    Bravo si voua, si muresenilor!

    cu 9 ani în urmă (03.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!