Stiri Cupa României Masculin

F4. BC Timişoara revine în EuroChallenge după o pauză de două ediţii

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.04.2015

Zlatko Jovanovic într-un duel din grupele EuroChallenge, sezonul 2012-2013 - Foto: Ulf Duda

BC Timişoara a cucerit cea de a doua Cupă a României din palmares, în urma Final-Four-ului desfăşurat la Piteşti. Acelaşi Dragan Petricevic a adus bănăţenilor râvnitul titlu, după o pauză de cinci ani, precedenta performanţă datând din ediţia 2010 a evenimentului. În duelul cu BC Mureş Târgu Mureş, bănăţenii au revenit spectaculos de la o diferenţă de 17 puncte, pentru a putea trimite meciul în prelungiri. Acolo Bogdan Popescu&Co. au făcut diferenţa graţie unei determinări şi a unei precizii superioară adversarului.

Conform tradiţiei, deţinătoatea Cupei României este obligată să se înscrie în următoarea ediţie de EuroChallenge. Va fi cea de a 3-a participare în cupele europene pentru BC Timişoara, după precedentele din stagiunile 2012/2013 respectiv 2007/2008. În 2013, când antrenor era Predrag Badnjarevic, timişorenii nu au putut trece de faza grupelor, înregistrând un bilanţ de o victorie şi cinci înfrângeri, în timp ce în 2007 acestora le-a mai lipsit două puncte pentru a elimina BC Dnipro în barajul de calificare. 

Tot din postura de câştigătoare a Cupei României, Energia Târgu Jiu a avut drept de participare în actuala ediţie EuroChallenge. După cum bine ştiţi, gorjenii au izbutit o performanţă istorică, calificându-se în Final-Four-ul evenimentului ce se va desfăşura la finele acestei luni, în Turcia.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!