Stiri Cupa României Masculin

F4. BC Timișoara se alătură celor de la BC Mureș în finala Cupei României

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.04.2015

Cupa României

Final Four / Semifinale

91-81

Sala Trivale - Pitești

  Statistică  

Baschet Club Timișoara a reușit să se califice în finala Cupei României după ce a învins în penultimul act chiar pe gazda Final Four-ului, BCM U Pitești. Băieții lui Dragan Petricevic s-au impus la 10 puncte diferență, scor 91-81, la capătul unui joc pe care l-au dominat în totalitate. 

Într-o atmosferă demnă de o semifinală, partida dintre timișoreni și piteșteni a început într-o notă echilibrată. La jumătatea actului de debut, tabela din Sala Trivale indica egalitate la 11-11. Apoi, peste alte 60 de secunde, gazdele de pe foaia de joc, Timișoara, s-a desprins la 2 puncte de gazdele turneului, scor 15-13. Din acel moment a început declinul băiețilot lui Hristu Șapera, care până la finalul primului sfert au mai marcat un singur punct, în timp ce bănățenii au pus 14 puncte pe tabela de marcaj, ducând scorul la 29-14. Actul secund a fost unul extrem de echilibrat, dar, în același timp, și foarte spectaculos, cele două echipe marcând împreună 51 de puncte. Mai exact, trupa din Pitești și-a adjudecat actul 2 cu 26-25, iar scorul la pauză era 54-40 pentru Timișoara. 

BCM U Pitești a avut un început de repriză secundă fulminant, reușind să marcheze în primele 2 minute nu mai puțin de 9 puncte, timp în care BC Timișoara a fost fără replică din punct de vedere al punctelor înscrise, scorul devenind 54-49, iar partida părea a fi relansată. Totuși, dușul rece din debutul sfertului a fost de bun augur pentru echipa de pe Bega, care s-a desprins din nou până la finalul sfertului la 13 puncte diferență, scor 72-59. Pentru baschetbaliștii de la Pitești și pentru fanii prezenți în Trivale, sfertul decisiv se anunța unul extrem de dificil. Din păcate pentru aceștia, așa a și fost, formația lui Dragan Petricevic nu a avut nicio secundă de gând să cedeze avantajul. După ce au pierdut totuși sfertul cu un parțial de 19-22, alb-violeții din Banat au reușit să câștige la 10 puncte diferență, scor 91-81.

Cel mai bun timișorean a fost de departe Z. Jovanovic cu 27 de puncte (5 recuperări, 6 pase decisive), fiind urmat de V. Tica 19 (5 recuperări), R. Pilcevic 18 (7 pase decisive), B. Popescu 13 (6 recuperări), D. Persic 10, M. Pesic 2 (5 recuperări) și K. Lewis 2. De cealaltă parte, din lotul celor de la BCM U Pitești au marcat J. Ross 27 (5 recuperări), S. Milosevic 16 (9 recuperări), I. Fraseniuc 12, M. Sutalo 12, M. Kovac 10, N. Maric 2, respectiv D. Djapa.

Astfel, BC Timișoara s-a calificat în Finala Cupei României, acolo unde, în fața celor de la BC Mureș Târgu Mureș vor avea ocazia să câștige din nou acest trofeu după reușita din 2010. De cealaltă parte, piteștenii nu au reușit să rupă blestemul echipelor care organizează Final Four-ul, acesta fiind cel de-al 7-lea an la rând în care gazda nu pune mâna pe trofeu. 

Finala mică dintre CSU Atlassib Sibiu și BCM U Pitești se joacă mâine de la ora 15:30, în timp ce finala mare va pune față în față pe BC Timișoara și BC Mureș cu începere de la ora 18:00, meciul fiind transmis în direct de DigiSport 2. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!