Stiri Cupa României Masculin

F4. BCM "U" Piteşti doreşte să oprească ghinionul formaţiei gazdă

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
01.04.2015

Cupa României

Final Four / Semifinale

Joi, 2 aprilie - Ora 19:45

DigiSport 3

Sala Trivale - Pitești

  Fișa meciului  

BC Timişoara şi BCM U Piteşti se întâlnesc în cea de a doua semifinală a Cupei României, la baschet masculin. Confruntarea este programată a se desfăşura joi seară, de la orele 19:45, la Sala Sporturilor Trivale din Piteşti. Ambele formaţii aspiră la titlul pus în joc de către organizatori, partida anunţându-se una extrem de echilibrată fără am putea vorbi de o favorită certă. Cu siguranţă argeşenii vor beneficia de suportul propriilor fani ce vor umple până la refuz cocheta arenă din Piteşti, acest aspect putând înclina balanţa în momentele cheie ale semifinalei.

Gazdele s-au calificat la Final Four-ul Cupei României după ce au trecut de doi adversari accesibili, ce nu s-au clasat între primele opt formaţii, anume Gaz Metan Mediaş şi Timba Timişoara. De partea cealaltă BC Timişoara a dat piept cu oponenţi de calibru, "U" Mobitelco Cluj-Napoca şi CSU Asesoft Ploieşti. De fiecare dată elevii lui Dragan Petricevic au cedat în deplasare, însă au întors scorul pe teren propriu. De remarcat că BCM "U" Piteşti este neînvinsă în actuala ediţie de Cupă a României.

Cele două formaţii şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat al LNBM, ambele grupări bifând victorii pe terenul propriu. Băieţii lui Hristu Şapera s-au impus la patru puncte, în luna octombrie, scor 74-70, într-un joc echilibrat în care Iuri Fraseniuc şi Stevan Milosevic au contribuit decisiv la succes cu 17 puncte şi 5 recuperări respectiv 10 puncte şi 13 recuperări. De partea cealaltă americanul Kelvin Lewis a fost cel mai bun om al lui Dragan Petricevic, autor a 20 de puncte şi 22 de unităţi la eficienţă. În retur câştig de cauză au avut bănăţenii, ce s-au impus la o diferenţă de 9 puncte, scor 88-79. Prestaţia piteşteanului Ronald Ross, 28 de puncte, 10 recuperări şi 4 pase decisive nefiind suficientă pentru a aduce cele două puncte echipei sale. Trebuie să subliniem că după acel meci Hristu Şapera a răbufnit, afirmând că îşi doreşte o şansă corectă chiar dacă este de părere că nu multă lume îi doreşte în playoff. 

În ceea ce priveşte forma actuală a ambelor formaţii, BCM "U" Piteşti porneşte cu un plus având la activ două victorii consecutive, în timp ce BC Timişoara vine după o serie neagră în campionat, de patru înfrângeri consecutive, ultima victorie importantă fiind înregistrată în Cupa României, în faţa campioanei CSU Asesoft Ploieşti. La acest calcul mai trebuie să adăugăm şi faptul că în ultimele patru ediţii ale Cupei României, gazdele evenimentului au încheiat competiţia disputând meciul contând pentru finala mică. În 2011 gazdă a fost BC Mureş, în 2012 CSM Bucureşti, în 2013 BC Timişoara, iar anul trecut CSU Ploieşti. Niciuna dintre aceste formaţii nu a putut obţine calificarea în finală, în timp ce gruparea care a eliminat amfitronii a izbutit a câştiga evenimentul. 

Astfel ne putem aştepta la un duel deschis oricărui rezultat, ambele formaţii având aptitudinea de a se califica în finala evenimentului respectiv de a câştiga Cupa României. Totuşi trebuie să recunoaştem puţinul avantaj de care se bucură Hriştu Şapera şi anume publicul din Sala Sporturilor Trivale care parca a reînviat în actualul sezon al Ligii Naţionale de Baschet masculin, purtându-şi favoriţii spre victorii importante.

Deocamdată nu a fost stabilită brigada de arbitri care va oficia acest joc.

Foto: Răzvan Păsărică

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Meci
    Trebuie sa demonstram ca suntem mai buni, avem o revansa de luat. Jucatorii sper sa fie supermotivati, la ce atmosfera va fi in tribuna sper sa castigam. HAI PITESTI!

    cu 9 ani în urmă (01.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!