Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. CSO Voluntari câștigă pentru al doilea sezon consecutiv Cupa României la baschet masculin

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.02.2022

F4 Craiova. CSO Voluntari câștigă pentru al doilea sezon consecutiv Cupa României la baschet masculin

CSO Voluntari a câștigat Cupa României la baschet masculine pentru al doilea sezon consecutiv, după victoria în fața gazdelor Final Four-ului, SCM Universitatea Craiova, scor 89-75.

Michalis Kakiouzis i-a titularizat pe Franklin, Gavriloaia, Qualls, Robinson și Țîbîrnă. Omologul său, Sasha Ocokoljic a început cu Vasiliauskas, Gotcher, Vida, Moldoveanu și Thompson.

Gotcher a deschis partida cu un coș de la distanță. Țîbîrnă a înscris primele puncte ale oltenilor de la semi-distanță. Thompson a reușit primul dunk al serii în tranziție și a dus scorul la 7-2. Robinson a răspuns prin același procedeu, dar pe recuperare ofensivă. După patru ratări, Qualls a primit mingea pe contră și a înscris un dunk ce a încins atmosfera. Kakiouzis a cerut primul timeout la 14-6 pentru adversari, după slam-ul lui Vida. Gotcher a ajuns la 10 puncte după ce s-a eliberat în spatele semicercului. Ilfovenii și-au dus ecartul în double digits (8-20) după and one-ul lui Badiu. Marcu a înscris și de la distanță, înainte de replica lui Hawley. Wyatt a punctat printr-un coș fault, iar tabela indica 13-23. La prima pauză, Voluntari conducea cu 24-15.

Barro a inaugurat cel de-al doilea parțial cu un capac spectaculos, după care Torok a punctat de afară. Wyatt și-a apropiat formația la 11 lungimi cu o triplă. Lee și Ouszy au colaborat spectaculos, iar fostul jucător din NBA a înscris la inel. Torok l-a învins pe Voinescu în căciulă și a dus scorul la 35-22, înainte ca Hawley să ardă plasa din spatele arcului de cerc. Badiu a reușit și el a treia triplă personală în replică. Țîbîrnă a continuat să își servească excelent colegii, iar Qualls și Hawley au profitat pentru ca tabela să arate 31-42. Sasha Ocokoljic a primit un fault tehnic, iar liberele lui Franklin au dus scorul la 35-44. Gavriloaia a înscris și el în tranziție pentru a strânge ecartul. La pauza mare, ilfovenii conduceau cu 45-38.

La fel ca prima jumătate, cea de-a doua a fost deschisă de un coș de trei al lui Gotcher, dar răspunsul lui Hawley nu a întârziat să apară. Franklin a fost penalizat cu anti-sportiv, iar Barro a transformat cele două libere. Gavriloaia a înscris o triplă cu panoul, iar oltenii veneau la opt lungimi. O lipsă de înțelegere în defensiva craiovenilor a dus la o triplă a lui Vasiliauskas, înainte de un poster al lui Olisemeka. Pivotul nigerian l-a servit excelent pe Gavriloaia care a înscris la inel și a dus scorul la 52-58. Thompson a înscris o aruncare liberă la ultima posesie a parțialului, iar cu 10 minute de final, scorul era 62-54.

Eric a deschis și ultimul sfert cu un cârlig în fața lui Vîrnă. Voluntari a continuat să macine defensive adverse și s-a distanțat la 12 puncte (54-66). Wyatt a încheiat seceta gazdelor Final Four-ului printr-un coș de la semi-distanță. Prezența ofensivă a lui Thompson le-a pus mari problem alb-albaștrilor, iar după două libere ale americanului, ilfovenii conduceau cu 58-70. Badiu a reușit un euro-step spectaculos prin care a adus două puncte echipei sale, iar Voluntari se îndrepta cu pași repezi spre a doua finală consecutivă câștigată în cupă. Kakiouzis a cerut un timeout la 77-60, după dunk-ul lui Torok. În ciuda eforturilor din final ale lui Franklin, ilfovenii s-au impus cu scorul de 89-75 și au câștigat a doua Cupă a României din istorie.

Cei mai buni marcatori ai învingătoarei au fost: Marcu Badiu (19 puncte), Toddrick Gotcher (18 puncte), Rolland Torok (13 puncte) și Eric Thompson (13 puncte). De partea cealaltă, trei jucători au avut câte 14 puncte (Troy Franklin, Michael Qualls, Khalif Wyatt), iar Josh Hawley a terminat cu 12 puncte.

*foto: Iuli Dobre

8 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Felicitari!
    Dintre toți pe vida îl regret și îl preferam in locul lui kuti sensibilul. Voluntari dpmdv se va bate la titlu anul acesta și indiferent peste cine da in semifinale vor fi meciuri faine. Păcat ca anul asta nu avem formatul cu top6. Știe careva de ce? Sa văd tot meciuri obosite îs plictisit și sa aștept un meci cât se cât. Sau o lnbm cu maxim 10 echipe care sa joace între ele de 4 ori sa nu zic 8 echipe:))

    cu 2 ani în urmă (18.02.2022)
    • pipzn:

      Re
      Daca tin bine minte, atunci cand s-a jucat cu top6 numarul de echipe inscrise/ramase in competitie a fost mic.

      Da, si eu ca Voluntariul se va bate la titlu si indiferent in ce faza o va intalni Clujul (sau Oradea) va trebui sa isi ia masuri "anti libere in sfertul patru"

      cu 2 ani în urmă (18.02.2022)
    Raspunde
  • pipzn :

    Victorie
    previzibila a Voluntariului. Felicitari pentru castigarea trofeului!

    Indiferent de calitatile avute, eu nu mi-as dori un jucator ca si Qualls in echipa. Prea multe momente in care a fortat patrunderi si aruncari, care mai de care mai contestate. El si restul lumii.

    Am vazut cateva meciuri ale lui Franklin Jr jucate in Romania si la echipe diferite. Intotdeauna mi s-a parut un jucator individualist. Astazi s-a hotarat brusc sa dea mai multe pase si alea aiurea (=TO)

    Per total, daca reusite de 3 nu "e", nimic nu e.

    De la Craiova mi-a placut Wyatt. Se vede ca incearca sa se menajeze, mi se pare ca are si ceva kg in plus dar e clar ca stie jocul.

    Voluntariul are o crestere in joc colectiv fata de senzonul trecut, jucatorii romani au avut si au aportul lor important.

    cu 2 ani în urmă (18.02.2022)
    • Edi98:

      Craiova
      Cum am spus si intr-un comentariu anterior, Craiova din pacate nu are o idee de joc si legat de Qualls nu pot sa spun decat ca joaca pentru statistica, foarte multe momente hazardate din partea lui de aici se observa si statistica groaznica la aruncarile de 3 pct si 2 pct. Intr-adevar Wyatt un jucator interesant.

      cu 2 ani în urmă (18.02.2022)
    Raspunde
  • Csm.O :

    Fără istiric
    Mă așteptam la o atmosferă mai incendiară din partea craiovenilor. Voluntari a controlat meciul cap coadă și chiar dacă Moldoveanu a avut un meci slab a reușit să se impună fara probleme. Craiova nu mi se pare o echipă în adevăratul sens al cuvântului, fiecare jucător vrea să demonstreze că i mai bun decât coechipierul său. Finala campionatului anul acesta pare Cluj Voluntari.

    cu 2 ani în urmă (18.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Voluntari
    Voluntari a meritat cupa, a jucat mult mai bine, are o echipa făcută pentru cupă, până și în campionat joacă cu 2 români pe teren. Din păcate se pare că nu atrage pe nimeni baschetul in Craiova, au umplut 30% doar cu invitații date echipelor de volei și de handbal și se auzea mai mult galeria Voluntarului. Barro a arătat că încă mai poate juca la nivel înalt, probabil că el e jucătorul străin cu cele mai multe prezente in final 4 din România.

    cu 2 ani în urmă (18.02.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Finală
    Victorie clară, echipa care a jucat baschet s-a impus fără emoții prea multe.
    Voluntari a intrat determinată și a prestat la un nivel ridicat pe ambele faze. Și-au luat recuperarile defensive, Craiova fiind lipsită de second chance point, iar atunci când tragi și prost e gata joaca...
    Și pentru că tot am fost criticat că mă iau de detalii, astăzi sala a fost pe la 3 sferturi plină, iar bietul announcer a rostit cuvântul presiune cât nu a reușit Blaise Pascal în toată viața lui.

    cu 2 ani în urmă (18.02.2022) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Asta e!
    Victorie meritata a ''marinarilor'' din Voluntari,care sunt mai echipa decat anul trecut,cand erau mai asemanatori noua,adica doar o suma de jucatori.Pentru noi presiunea a fost prea mare si au capotat taman gurile de foc,basca diferenta de valoare si aport dintre romanii lor si romanii nostri.Wyatt,mentionat de multi,daca mai era la un nivel fizic competitiv,nu ar fi ajuns niciodata la Craiova si oricum joaca un baschet pe care colegii lui nu il inteleg.Ramanem cu senzatia placuta a primului joc pentru noi desfasurat cu un trofeu pe masa,desi 10 ani de tocat multi bani pentru o finala de cupa consider ca reprezinta un pret cam piperat.

    cu 2 ani în urmă (18.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!