Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Marius Ciotlăuș: „Vom încerca să facem încă o surpriză”

F4 Craiova. Marius Ciotlăuș: „Vom încerca să facem încă o surpriză”

După calculele hârtiei CSM Galați pornește cu șansa a doua în duelul cu SCM U Craiova în semifinalele Cupei României. Mai ales în contextul în care oltenii și organizează competiția. Dar moldovenii au deja experiența răsturnării pronosticurilor, după eliminările șoc din rundele precedente.

Marius Ciotlăuș este unul dintre cei mai importanți jucători din angrenajul moldovenilor. Sportivul originar din Cluj-Napoca a adunat în această stagiune medii de 6 puncte, 5 recuperări și 2,7 pase decisive în trei partide de Cupă, la care se adaugă 10 puncte, 6,9 recuperări, 1,3 pase decisive și 1,9 intercepții pe meci în LNBM, fiind de departe la cel mai productiv sezon din carieră. 

Înainte de partida din semifinale, Ciotlăuș a acordat un interviu pentru baschet.ro în care a vorbit despre parcursul de până acum al echipei sale, despre regulamentul specific din Cupă, dar a vorbit și despre ce ar fi în stare să facă împreună cu coechipierii săi dacă Galațiul ar câștiga competiția:

1. Felicitări pentru parcursul de până acum din Cupa României. Optimist înainte de Final Four?

Mulțumim frumos! Cu siguranță suntem foarte optimiști cu toții înainte de acest Final Four. E o calificare istorică pentru acest club și suntem pregătiți să facem o figură cât mai frumoasă.

2. În primele două runde ale Cupei ați reușit două surprize, în special în prima rundă cu FC Argeș. Ești pregătit de o nouă surpriză, împotriva gazdelor din Craiova?

În primele două runde am jucat cu două echipe foarte bune, FC Argeș și Constanța. Am arătat în multe meciuri că putem crea destule probleme echipelor mult mai bine cotate decât noi și vom încerca să facem înca o surpriză în fața Craiovei pentru a ne califica în marea finală.

3. Ai mai jucat de-a lungul timpului în „Bănie”. Pe cine crezi că va fi mai mare presiunea în duelul cu Universitatea? Pe voi, care n-aveți nimic de pierdut, sau pe gazde, care pornesc cu prima șansă?

Cu siguranță presiunea este la echipa Craiovei. Au o echipă foarte bună, care probabil la finalul sezonului se va bate și pentu medalie. În schimb atuul lor principal vor fi fanii care vor crea o atmosferă incendiară. Pentru noi nu pot să zic că e presiune, noi o să încercăm să practicăm cel mai bun baschet al nostru și la final să fim învingători chiar dacă va fi destul de dificil.

4.Cum ți se pare regulamentul din Cupa României față de cel din LNBM? Crezi că ar fi benefic dacă ar fi implementat sezonul viitor și în Liga Națională?

Pentru jucătorii autohtoni cu siguranță ar fi mult mai benefic dacă s-ar implementa și în Liga Națională regulamentul din Cupă. Sunt foarte mulți jucători români care au demonstrat și în acest sezon că pot să își ajute echipele și cu puțină încredere să fie chiar și jucători de bază.

5. Pornind de la tradiția începută de alte echipe, ai avea curaj să înoți în Dunăre dacă veți câștiga Cupa României?

*râde* Bună intrebarea asta. Dacă o să reușim cumva să câștigăm trofeul, sunt sigur că cu toții o să înotăm în Dunăre.

Duelul dintre SCM U Craiova și CSM Galați se joacă marți, 15 februarie, de la ora 20:00. Partida jucată la Polivalenta din „Bănie” este transmisă și pe Digi Sport 3 și Look Sport.

*foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!