Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Michael Qualls: „Vreau să câștig totul. De ce să nu fim noi campioni?”

F4 Craiova. Michael Qualls: „Vreau să câștig totul. De ce să nu fim noi campioni?”

SCM U Craiova joacă pentru primul trofeu din istorie, în finala Cupei României, în compania celor de la CSO Voluntari, într-un turneu găzduit chiar de olteni. Michael Qualls este unul dintre jucătorii care au condus trupa din Bănie la meciul cu trofeul pe masă.

Înainte de ultimul act care se va juca împotriva Voluntariului, am stat de vorbă cu vedeta Craiovei pentru a afla ce îi place la baschetul din România și ce știa despre liga noastră înainte de a veni în țara noastră.

„Românii sunt mult mai înalți decât mă așteptam. Am jucat în Israel, cei mai înalți jucători erau cam cât Josh Hawley. Aici fiecare echipă are un uriaș, cum îl avem noi pe Bogdan (n.r. Țibîrnă). Fundașii sunt cât mine de înalți. Asta m-a luat prin surprindere. Am întrebat câțiva jucători americani despre liga de aici, înainte să vin la Craiova. Am vorbit cu Jayce Johnson și Patrick Richard, am și jucat cu Elijah Stewart în G-League, la echipa afiliată a Milwaukee Bucks și am vorbit împreună când am venit aici”.

Mike ne-a spus și ce e diferit la jocul din LNBM:

„Am jucat și în alte ligi, m-am adaptat ușor în România, dar e diferit baschetul european față ce jucăm noi peste ocean. Este un pic mai fizic, un pic mai încet decât sunt eu obișnuit. Aici vrem să căutăm cea mai bună aruncare pe care o avem, spre deosebire de ce jucam noi mai repede, mai fluid.”

Întrebat despre experiența din NCAA, de la Arkansas, Qualls ne-a spus că:

„Am avut parte de multe dragoste la Arkansas. Cum e Craiova când avem mai mulți spectatori așa era Arkansas la fiecare meci. Și acolo ne apăram pressing cum facem și aici și m-a pregătit să funcționez la un nivel înalt. Încă mai țin legătura cu Bobby Portis, e unul dintre prietenii mei buni.”

Cât despre posibilitatea de a rămâne în țară după acest sezon:

„Trebuie să vorbesc cu impresarul meu, dar îmi place mult în România. Îmi plac fanii, îmi place atmosfera din săli. Ar fi fost super dacă nu era covid. Nu am apucat prea mult să vizitez țara, înafară de orașul în care jucăm. Când o să avem vacanță vreau să văd București, poate Constanța, poate merg pe urmele lui Dracula în Transilvania.”

Am discutat cu Qualls și despre atmosfera din sânul echipei Craiovei, cu mulți jucători explozivi, dar și excentrici:

„La un nivel profesionist mereu e așa, pentru că toți jucătorii erau cel mai bun de unde veneau, așa că trebuie să ne adaptăm în acest sens. Așa că facem ce putem să ne hrănim ego-urile. Cu cât jucăm mai mult împreună, cu atât jucăm mai bine.”

Mike ne-a spus și care este, în opinia lui, principalul său atu:

„Tenacitatea. Simt că pot face un pic din orice, dar vreau să fac totul la un nivel înalt. Chiar dacă cineva reușește să mă oprească la un moment dat, îl atac din nou și din nou și din nou.”

Cât despre obiectivele din acest sezon:

„Vreau să câștig și titlul și MVP-ul. Vreau să câștig totul. Voluntari a dovedit în Cupă că orice e posibil, așa că de ce să nu fim noi campioni?”.

Finala Cupei României, dintre SCM U Craiova și CSO Voluntari se joacă astăzi, 17 februarie, de la ora 19:00. Partida va fi transmisă pe Look Sport + și Digi Sport 4.

*foto: Iulian Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!