Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Michalis Kakiouzis, după calificarea în finală: „Treaba nu este terminată”

F4 Craiova. Michalis Kakiouzis, după calificarea în finală: „Treaba nu este terminată”

SCM Universitatea Craiova a obținut biletele către ultimul act al Cupei României la baschet masculin, după victoria de marți seara (15.02) împotriva lui CSM Galați în semifinalele competiției. Oltenii s-au impus cu 104 la 94.

Michalis Kakiouzis s-a așteptat la un duel dificil în lupta pentru accederea în finală, lucru cu care a și început declarațiile oferite la finalul partidei:

„Am spus-o și înainte, așa era normal să fie în semifinală. Am întâlnit o echipă care a jucat foarte agresiv și tare și a trebuit să jucăm la fel și noi. În prima repriză nu ne-a reușit, am avut probleme, dar în a doua am jucat mai bine în apărare, am găsit aruncări libere și le-am marcat și așa am câștigat meciul. Felicitări tuturor, știu că este prima dată în istoria clubului când ajunge în finala Cupei României. Este un lucru uriaș pentru oraș, pentru echipă, pentru noi. Treaba nu este terminată. Mai avem un joc, întâlnim o echipă excelentă, cum am văzut în cealaltă semifinală. Trebuie să jucăm extrem de bine ca să avem o șansă să batem Voluntariul.”

Antrenorul Craiovei a fost precum un leu pe banca tehnică în acest joc, lucru remarcat de jurnaliștii prezenți la conferința de după meci:

„Toată lumea a fost la fel. Vorbim totuși despre o semifinală și e un trofeu în joc. Așa trebuie să fim mereu, iar eu trăiesc jocul. Acesta sunt eu, așa eram și ca jucător și acum ca antrenor. Repet, a fost un meci dificil împotriva unei echipe foarte bune, dar la final cred că am jucat mai bine și am meritat să mergem în finală.”

Grecul îndeamnă suporterii olteni să vină la sală în finala de joi, 17 februarie, împotriva Voluntariului:

„Atmosfera e excelentă și sper ca joi să vină și mai multă lume la sală. E finala Cupei. Lumea are posibilitatea să vadă două echipe foarte bune, pe Voluntari și pe noi. O să ne bucurăm de atmosferă în primul rând și apoi sperăm ca la final să câștigăm Cupa României. Ne așteaptă un joc dificil, Voluntari are o echipă excelentă.”

„Încercăm să punem Craiova pe harta sportului peste tot”

Întrebat ce a ajustat la pauză pentru a-l opri pe Matthew Milon, care avea 25 de puncte marcate pentru CSM Galați la finalul primei reprize, antrenorul Craiovei a adăugat următoarele:

„Nimic special. El este un shooter excelent și înaintea meciului stabilisem să ne apărăm mai bine la aruncători, dar am făcut total opusul. În repriza secundă am schimbat defensiva și aici s-a făcut diferența. El a aruncat incredibil de bine în prima repriză, e un jucător excelent și i-am dat șansa să fie „fierbinte”, iar apoi i-au intrat aproape toate aruncările.”

Craiova este un oraș recunoscut pentru sport și pe lângă calificarea echipei de baschet masculin în finală, și cea de fotbal este în semifinalele Cupa României. Kakiouzis a fost întrebat dacă sunt șanse să facă dubla în acest sezon și trofeul să fie câștigat atât la baschet, cât și la fotbal:

„Sper să reușim asta. Fotbalul este diferit, noi suntem la un nivel diferit, bugetele nu sunt la fel. Am încercat să aducem ceva bun pentru acest sezon și pentru cel viitor, iar până acum cred că suntem pe drumul cel bun. Organizarea acestui turneu este bună și noi jucăm tare și agresiv. Este greu să joci bine în competițiile interne ale României, credeți-mă. Nu este așa ușor cum spun și cred unii. Încercăm să punem Craiova pe harta sportului peste tot, pentru că și la volei echipa e calificată în semifinalele Cupei României. Toată lumea din acest oraș lucrează doar pentru ce e mai bun, atât în sport cât și în afara lui.”

Finala Cupei României dintre SCM Universitatea Craiova și CSO Voluntari este programată joi, 17 februarie, începând cu ora 19.00 și va putea fi urmărită în transmisiune directă pe Digisport 4, LookSport+ și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook SCM Craiova

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Virgilius
    Timeo Danaos et dona ferentes!

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!