Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Michalis Kakiouzis: „Trebuie să jucăm incredibil de bine”

F4 Craiova. Michalis Kakiouzis: „Trebuie să jucăm incredibil de bine”

Joi, 17 februarie, SCM U Craiova joacă prima finală de Cupă din istoria clubului. Oltenii au trecut în semifinale de CSM Galați, cu scorul de 104 la 94, și s-au calificat în finală, unde o vor întâlni pe CSO Voluntari.

Tehnicianul Craiovei în acest sezon este Michalis Kakiouzis, un fost jucător cu multă experiență și multe finale disputate. Totuși, într-un interviu exclusiv acordat Baschet.ro, grecul în vârstă de 45 de ani spune că această finală va fi diferită:

E diferit. E prima mea finală ca antrenor. E total diferit. Nu știu ce le voi spune mâine, e secret. Mai e mult până mâine. În primul rând, suntem entuziasmați să fim în finală pentru prima oară în istoria clubului. Sper să fim pregătiți mental pentru meci și să profităm de această oportunitate. Voluntari este o formație excelentă. Nu pentru că au învins-o pe Cluj, ci pentru că sunt cu adevărat o echipă foarte bună. Așa cum am spus ieri, trebuie să jucăm incredibil de bine pentru a avea o șansă împotriva acestei grupări. Vom vedea. Sper să fim pregătiți. Vom vedea ce se întâmplă”

Întrebat ce va face diferența în finala Cupei, Kakiouzis a răspuns următoarele:

Defensiva va face diferența. Ei au jucători-cheie, iar noi trebuie să fim agresivi în apărarea lor. Dacă nu ne vom apăra precum am făcut-o în a doua repriză a semifinalei, atunci vom pierde foarte ușor acest meci. Sper că vom arăta o altă față mâine pe durata întregului joc și că vom fi agresivi și concentrați la cei mai importanți baschetbaliști ai lor. Repet, întâlnim o echipă foarte bună. Trebuie să fim extrem de concentrați și de puternici psihic pentru a ne lupta cu ei.”

SCM U Craiova este o echipă cu mulți baschetbaliști periculoși, care se pot remarca în orice moment. Prin urmare, antrenorul alb-albaștrilor a refuzat să aleagă un jucător căruia i-ar acorda mingea pentru o ultimă aruncare decisivă.

Fiecare dintre ei poate arunca mingea. Depinde de feeling, de forma jucătorilor, etc. E un sentiment de moment. Nu știi ce se va întâmpla. Poate e cineva la care nu mă aștept dar în care am încredere. Vom vedea.”

Iată ce a declarat Michalis Kakiouzis când a fost întrebat despre punctele slabe ale ilfovenilor:

Nu au prea multe slăbiciuni. Chiar nu știu. Mă interesează mai mult de echipa mea și încerc să pregătesc jucătorii mei, fizic și mental, pentru a juca finala. Ei au fost în această situație și anul trecut, știu cum să joace o astfel de partidă. Pentru noi e prima oară. E o echipă foarte bună, cu puține slăbiciuni, însă mă concentrez mai mult la formația mea.”

La final, antrenorul născut în Atena le-a transmis un mesaj fanilor din Bănie:

Cred că mâine sala va fi plină. Haideți la sală, distrați-vă, bucurați-vă de atmosferă, de finala Cupei și susțineți echipa. Noi vom da 100% pentru a încerca să obținem acest trofeu.”

Duelul dintre SCM U Craiova și CSO Voluntari are loc joi, 17 februarie, de la ora 19:00, în direct la Digisport și Look Sport.

*foto: Ionuț Greere/scmcraiova.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Maestre Michalis
    Ai și nu ai dreptate. Ca să cîștige Craiova, nu e neapărat să joci incredibil. Dacă nu-ți găsești vreun unchi pe la FIBA, n-ai nicio șansă. Influența olguței în partid este mult mai mică decît a cuplului pandele. Unde mai pui că adversarul are un jucător excepțional, capabil să înscrie cite libere e cazul. Îți doresc succes ( în căutarea unchiului ), dar astăzi ai șansa porcului de Crăciun. Asta poate să-ți explice unul din frații lui Buzescu :)

    cu 2 ani în urmă (17.02.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Maestre Titi
      Subscriu in totalitate argumentatiei tale si tocmai de aceea grecul are dreptate,daca vor face un meci cu adevarat incredibil de bun,iar Voluntariului sa nu-i intre mai nimic,atunci chiar vom castiga!

      cu 2 ani în urmă (17.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Tind sa fiu
      de acord cu voi Buzestii, dar eu tin minte un meci in care Volunatriul a stabilit un RECORD MONDIAL (neegalat nici in curtea scolii) si anume de a inscrie O puncte intr-un sfert. Si au cistigat meciul... Sau cine stie chiar si-a gasit Michalis vreun unchi la FIBA ( aia de-i deleaga pe ciulin si faur la meciuri in Cupe Europene ). As paria all-in pe Voluntari ! Dar stiu ca n-am noroc la pariuri, asa aveti o sansa... sa aiba porcul pesta porcina : )

      cu 2 ani în urmă (17.02.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!