Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Oltenii avansează în finală după un sfert patru de excepție

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.02.2022

F4 Craiova. Oltenii avansează în finală după un sfert patru de excepție

SCM Universitatea Craiova avansează în finala Cupei României la baschet masculin, după cu succesul cu CSM Galați, scor 104-94. Oltenii au fost mai tot timpul în deficit în primele trei sferturi, datorită prestației de excepție a oaspeților în primele 30 de minute.

Michalis Kakiouzis a început cu Gavriloaia, Franklin, Qualls, Robinson și Țîbîrnă. Florin Nini i-a titularizat pe Masters, Ciotlăuș, Milon, Stan și Sturanovic.

Partida a debutat cu o intercepție și un slam-dunk agresiv al lui Qualls. Tot pe tranziție a înscris și Ciotlăuș. Românul i-a pasat apoi lui Milon care a înscris de la trei, înainte ca Franklin să puncteze prin același procedeu. Gavriloaia i-a readus pe olteni în avantaj cu un coș dificil. Oltenii s-au distanțat la două posesii (9-5), după efortul lui Țîbîrnă care l-a servit pe Robinson.
După încă două reușite de afară ale Leilor din Bănie, Florin Nini a cerut primul timeout, la 15-7. Elevii săi au răspuns bine, iar Milon a punctat din nou de la distanță, înainte ca Masters să finalizeze foarte bine la inel. Milon a ajuns la trei reușite din spatele semicercului, a bifat și un coș de sus, iar Galați egala la 17. Kakiouzis a cerut primul timp de odihnă atunci când Sturanovic și-a adus trupa în avantaj. Trupa de la malul Dunării a continuat prestația excelentă, iar la prima pauză scorul era 28-25 în favoarea Galațiului.

Brewton a deschis al doilea sfert cu un floater, înainte de dunk-ul lui Voinescu și reușita lui Wyatt pe contră. Gălățenii au continuat să domine la recuperările ofensive și s-au distanțat la 36-32 datorită lui Brewton. Gavriloaia a redus ecartul cu o reușită de la distanță. După două ratări de la libere, Qualls l-a căpăcit spectaculos pe Sturanovic, care era singur la inel. Wyatt a înscris trei puncte dificile printr-un stepback în fața lui Gavriloaia, iar tabela indica 40-42. Gavriloaia l-a blocat pe Masters care a încercat să îl pună pe un poster, dar din nefericire mingea a ajuns la Milon care a ajuns la 5/5 de la distanță. Masters a reușit apoi dunk-ul dorit, iar tabela indica 41-50. Oltenii au început să profite de agresivitatea adversarilor și să își asigure punctele de la linia de libere. Milon a mai înscris cinci puncte în două posesii consecutive, iar la pauza mare scorul era 49-55 pentru CSM Galați. 

A doua jumătate a început cu un coș-fault al lui Masters. Țîbîrnă a înscris de trei și și-a apropiat echipa la șapte lungimi. Robinson i-a urmat exemplul, iar Craiova venea la două posesii. Gavriloaia a punctat și el din spatele semicercului, iar Nini a cerut timp de odihnă la 58-61. Kakiouzis a fost penalizat cu un fault tehnic pentru că a introdus patru străini, iar Masters a transformat libera rezultată. Qualls a punctat și el de la linia de pedeapsă, iar scorul era 61-67, înainte ca același Masters să obțină un coș cu fault. A urmat un parțial de 9-5 al Craiovei, iar înaintea ultimului sfert, scorul era 70-72 în favoarea gălățenilor.

Universitatea a revenit în avantaj după prima posesie a ultimului parțial, când Hawley a înscris de afară. Americanul a mai reușit cinci puncte consecutive și a dus scorul la 78-74, moment în care suportetii prezenți au intrat în extaz. Franklin a spart apărarea adversă și l-a găsit pe același Hawley care a finalizat un alley-oop spectaculos. Gălățenii au picat psihic sub presiunea finalului de dispută, iar Craiova s-a distanțat la șase lungimi (85-79) pe spatele prestațiilor lui Hawley și Olisemeka. Masters a reușit un three-point play, dar pivotul nigerian al Leilor din Bănie a marcat cu ușurință la inel. Wyatt a înscris o triplă foarte importantă prin care ducea scorul la 90-84. Masters a reușit una dintre cele mai spectaculoase faze ale meciului, reușind o triplă de pe logo prin care Galați se apropia la o singură posesie. Wyatt nu s-a lăsat mai prejos și a reușit un stepback de la distanță, iar Craiova conducea cu 97-89 cu 100 de secunde înainte de final. Qualls a pus cireașa de pe tort cu un 360 dunk, iar scorul final a fost 104-94 în favoarea gazdelor Final Four-ului.

Michael Qualls a fost MVP-ul partidei cu 22 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.Khalif Wyatt și-a trecut în cont 20 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Josh Hawley a explodat în ultimul sfert și a terminat partida cu 15 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Titus Robinson a contribuit cu 12 puncte și 7 recuperări, iar Aurelian Gavriloaia cu 12 puncte.

Javon Masters a imperisonat pentru oaspeți cu 33 de puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Matt Milon a adăugat 25 de puncte, toate în prima repriză, plus 4 recuperări și 2 pase decisive. Kareem Brewton a marcat 10 puncte.

Finala Cupei României dintre CSO Voluntari și SCM U Craiova va avea loc joi, 17 februarie, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă din Craiova.

*foto: Iuli Dobre

9 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Foarte interesant
    L-am bănuit pe Tomiță ca aparținând secolului trecut când a hotărât să vândă bilete doar prin casierie. De fapt omul a fost un vizionar, nimeni nu-l poate controla câte bilete a vândut... Așa că regula aia cu 30% se aplică din părți. Joi la finală va fi distracție când sala va fi aproape plină.
    Chapeau maître Tomiță... Asta înseamnă organizare.

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    • TroelEmbiid:

      parlez-vous roumain?
      Domnul gyke, dumneavoastra atunci cand nu aveti motive de a va baga in seama datorita performantelor slabe ale echipei favorite cautati orice motiv banal de a o face?
      Nu stiu cum sa va zic dar comparativ cu sala din mega dezvoltatul oras Sibiu, cea din Craiova sa tot aiba pe la vreo 4200 de locuri ... la un calcul simplu ar veni pe la 1200 si ceva de bilete ... aproape cat sala Transilvania la 100%... chiar vi s-au parut asa multi suporteri la Craiova? ca mie sincer nu...
      In loc sa vorbiti despre baschet si meciul in sine ... sau macar daca aduceati in discutie o problema serioasa cum ar fi delegarea unor imbecili la ambele meciuri sa se ocupe de tabela ...

      P.s. Serios vorbind, azi ma indoiesc ca au fost peste 30% din capacitate, pe de alta parte, la finala cu siguranta se va depasi 30% din capacitate, in schimb imi pot pune casa la bataie ca in orice alt oras daca echipa locala ar fi fost in finala s-ar fi depasit limita de 30%, asa ca nu inteleg unde vreti sa ajungeti cu acest comentariu...

      cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      apreciez sincer efortul de a face un profil nou doar pentru a trolla un troll...
      ati intuit corect, cum nu mai am ce spune despre baschetul sibian, imi gasesc si eu tot felul de subiecte minore, vorba poetului: atat s-a putut.
      chiar nu am putut spune nimic despre meciul in sine, am renuntat sa-l mai vad in sfertul 3, satul de arbirajul execrabil si de indisciplina tactica a celor 2 echipe.
      vedem ce va fi la finala, atat pe teren, cat si in tribune.

      cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Dl Gyke
      Trecand peste faptul ca nu esti tocmai tiparul individului de luat la ture pentru insolenta in comentarii,iti propun o alta abordare:daca tot te umple de respect asa zisa abilitate manageriala a individului,dealtminteri notorie in lumea baschetului,de ce nu-l ofertati dom'le la Sibiu?Aveti o traditie si un palmares net superioare noua,care pretind aspiratii pe masura,ca atare un management atat de performant v-ar veni manusa!

      cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    Raspunde
  • Edi98 :

    Craiova
    Din punctul meu de vedere jocul cravoiei este lipsit de orice imaginatie, joaca fiecare dupa cum stie. In legatura cu acest Qualls nu pot sa zic ca joaca decat pentru statistica personala.

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Aoleu,aoleu...
      Pai ce facem,Edita?Daca jocul Craiovei este dupa cum stie fiecare,apoi asta nu inseamna ca se bazeaza taman pe imaginatie,inspiratie,etc?Aaa,am vrut sa zicem ca n-are niciun fel de rigoare,de disciplina,aia da,aici chiar putem fi de acord!Cat despre Qualls,cauta-l pe amicul acela care batea la fel campii despre el,ca e mai greu sa citim integral o statistica,iar sa o interpretam corect e si mai greu!Afla ca baiatul,in afara de nr mare de puncte inscrise,ceea ce ar putea inseamna individualism orientat spre statistica,mai prezinta si urmatoarele simptome:procentaje foarte bune de la distanta si semidistanta,deci nu trage chiar ca orbul disperat sa acumuleze puncte;ce sa vezi,sta foarte bine si la recuperari,deci se cam zbate,ca doar nu iti cad mingi in brate din cer!;pfu,liderul ligii si la steals,dar cred ca ai dreptate,e posibil sa-i cedeze mingile adversarii sau cine stie,sa i le paseze contra unui mic comision de la viitorul transfer!Ce-i drept,baiatul nu e idealul de jucator complet si altruist,dar sa spui ca nu e dedicat echipei dupa ce o trage dupa el e cam mult spus.Nici eu nu suport un jucator ahtiat dupa statistici,dar daca esti in cautarea unui exemplu,iti sugerez tot un jucator trecut si prin ograda noastra,maestrul Martinic,puncte gramada si-n rest putea pamantul sub el!

      cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    Raspunde
  • zoki :

    Buzestii
    Se pare ca ai ramas afectat ... din pacate constat in continuare ca esti mai prost decat prevede legea!!! L-ai uitat pe Toma si ai continuat sa ma pomenesti in toate comentariile (posibila problema psihica, pentru ca in permanenta cauti sa te certi cu cineva!). Nu ti-am raspuns! Iti raspund acum! Daca recitesti postarea mea, o sa vezi ca eu am zis ca ma asteptam in meciul respectiv la Qualis la mai mult! Nu am spus niciodata ca nu are valoare!!! Din contra, tocmai pentru ca era cel mai bun aveam alte asteptari de la el in meciul respectiv! Despre Gavriloaia am zis ca e foarte slab, si am avut dreptate, a ajuns la performanta, ca in unele meciuri sa joace 12-13 minute, din care 10 le joaca pentru ca e jucatorul under 23. Qualis, ieri a facut in opinia mea, un meci mai slab, in comparatie cu alte jocuri, mai ales pe faza de aparare ... daca te uiti pe statisticile alea unde are 19 eficienta si nu vezi meciul zici ca, a fost zeu in meciul asta, dar nu prea cred ca a fost asa!!! Chiar am tremurat primele 3 sferturi, si cred ca responsabil pentru asta a fost si Qualis, poate din aceasta cauza la un moment dat a fost uitat pe banca de rezerve! Dar, asta nu inseamna ca nu imi place de Qualis! Chiar imi place de jucator si chiar mi-as dori sa continuie la Craiova si sezonul urmator! Incearca sa comentezi si fara a mai face referinta la alte persoane! Daca nu te poti abtine, consulta un psihiatru (nu o spun la misto, sau din rautate!)!

    cu 2 ani în urmă (17.02.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Nimic nou...
      Ai fost mereu primul care a atacat in comentarii si apoi te autovictimizezi ca ai primit raspunsuri taioase,dar civilizate...replicile tale,un amestec gangav de contraziceri prin care in fapt imi dai dreptate dupa ce in prealabil ai sarit la jugulara,incoerenta logica,dar musai mitocanii ieftine cu ifose pretins docte,de cartier marginas ,unde in sfarsit s-a deschis un dispensar si s-a creat euforie maxima!Si da,am devenit alergic la ipochimeni ca tine si preferatii tai,care ati invadat cu tupeu si nerusinare spatiul public!

      cu 2 ani în urmă (17.02.2022)
    • zoki:

      buzestii ...
      "ipochimeni care au invadat spatiul public" ... ti-ai facut o autocaracterizare perfecta .... (eu spun ceva, tu intelegi altceva ...acum ca nu poti intelege, atat poti, sau ca nu vrei ...nici nu ma intereseaza ...)

      cu 2 ani în urmă (18.02.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!