Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Sașa Ocokoljic, înaintea finalei: „Cu apărarea câștigi trofee”

F4 Craiova. Sașa Ocokoljic, înaintea finalei: „Cu apărarea câștigi trofee”

CSO Voluntari are șansa de a câștiga a doua Cupa a României consecutivă. După ce au cucerit trofeul anul trecut, la Cluj-Napoca, ilfovenii se află în ultimul act al Final Four-ului organizat de SCM U Craiova.

Marți, 15 februarie, alb-albaștrii au reușit o victorie la limită, scor 81-80, în fața lui U-BT Cluj-Napoca, și iată ce a declarat Sașa Ocokoljic, într-un interviu exclusiv pentru Baschet.ro.

Ne simțim bine. Am încercat să le explic băieților că nu venim aici pentru a juca un meci, ci pentru a ne apăra trofeul. Cu siguranță suntem entuziasmați înaintea finalei. Ieri am făcut un meci bun. Sper ca mâine să fim pregătiți să jucăm cel mai bun baschet al nostru.”

În finală, CSO Voluntari se va duela cu SCM U Craiova, gazda turneului, o echipă foarte interesantă, care a depășit-o în semifinale pe CSM Galați (104-94).

Ei sunt foarte atletici și o parte dintre jucători sunt foarte talentați din punct de vedere ofensiv. În plus, joacă acasă și, din ce am înțeles, sala va fi plină. Vor avea un avânt important din partea publicului. E prima oară pentru ei într-o finală. Noi vom încerca să ne utilizăm calitățile. Evident, nu putem să lăsăm la o parte faptul că ei sunt foarte fizici și atletici. Îi vom ataca în locul în care credem că e posibil să sufere și vom încerca să ne ascundem slăbiciunile în fața agresivității lor”, a spus antrenorul formației de lângă Capitală.

Ocokoljic are la dispoziție baschetbaliști precum Vlad Moldoveanu, Ousmane Barro, Rolland Torok, Marcu Badiu, Malcolm Lee sau David Vida, care au cucerit mai multe trofee de-a lungul carierei lor. Prin urmare, experiența este un atu al oaspeților.

Desigur, e important să ai în echipă jucători care deja au câștigat trofee și care știu cum să învingă. Dar fiecare finală e diferită. E un singur meci. Dacă vă uitați la Euroligă, în Final Four nu există favorite. Depinde de forma de moment. Fiecare partidă e diferită. Există multe aspecte care contează dar, în același timp, cred că e despre dorință și despre starea mentală. E important ca băieții să fie pregătiți mental pentru a lupta la câștigarea trofeului.”

Filozofia tehnicianului sârb este una axată pe defensivă, iar acesta este de părere că apărarea va fi extrem de importantă și în finala cu SCM U Craiova.

Cu siguranță nu putem să acceptăm ca ei să își impună stilul. Trebuie să evoluăm în stilul nostru, să practicăm o defensivă solidă și chiar nu cred că vom câștiga meciul doar având o ofensivă excelentă. Oricum, v-am spus, e un singur meci. Cu ofensiva poți câștiga câteva jocuri, dar cu apărarea câștigi trofee. Stilul nostru rămâne același. Rămâne să vedem cum ni-l vom impune în fața agresivității și talentului lor. Nu am jucat până acum împotriva lor deci, practic, ne știm doar din videoclipuri. Nu știm cum e să evoluezi împotriva lor, dar concentrarea noastră rămâne la apărare. Vrem să le oprim baschetbaliștii periculoși și unele lucruri pe care le fac foarte bine, precum tranziția.”

Se anunță un public numeros în Sala Polivalentă din Craiova, iar Ocokoljic este de părere că prezența spectatorilor poate să aibă atât un efect pozitiv, cât și unul negativ asupra gazdelor.

Depinde. Poate să meargă în ambele direcții. Poate să pună presiune pe ei sau să îi motiveze. Cred că publicul le va sufla în aripi iar noi, o echipă experimentată, trebuie să ne descurcăm cu asta. Fanii vor reprezenta un avantaj pentru ei și noi trebuie să nu îi lăsăm să pună presiune pe noi.”

Meciul are loc joi, 17 februarie, de la ora 19:00, în direct la Digisport și Look Sport.

*foto: Facebook – CSO Voluntari - Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Cu apararea
    Si cu liberele 🤮

    cu 2 ani în urmă (17.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Maestre Sașa
    Dacă îmi permiți ( n-ai încotro, merci) pot să-ți dau o rețetă mult mai simplă pentru a cîștiga trofee.
    De exemplu, poți antrena un lot bun de jucători cu care să poți aborda lupta pentru locurile 1-4. Neapărat în lot trebuie să ai un jucător ( era să zic, bibelou ) fragil, predispus la accidentări mai ales că are peste 30 ani. Dacă mamițica lui este ceva șefă pe la ferebeu șansele se reduc la locurile 1-2. Dacă ai noroc ( foarte puțin ) și unul din arbitrii este faurul ( cunoscut ca metrul etalon al prostiei, nu al corupției ) plus un ciulin care să-i îndrepte deciziile ( parcă 3 în semi ) dar cu știința arbitrajului la alibi, nu mai contează al treilea.
    Pronostic personal : ai cîștigat ! Cupa sau trofeul, cum vrei să-i spui. E simplu...
    Sorry pentru frații lui Buzescu, dar asta e :)

    cu 2 ani în urmă (17.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!