Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Toddrick Gotcher: „Victoria e mai specială prin faptul că am obținut-o pe terenul lor”

F4 Craiova. Toddrick Gotcher: „Victoria e mai specială prin faptul că am obținut-o pe terenul lor”

CSO Voluntari a câștigat pentru al doilea an la rând Cupa României la baschet masculin, după ce a trecut în ultimul act de SCM Universitatea Craiova cu 89 la 75 joi seara (17.02).

O piesă importantă în angrenajul ilfovenilor a fost Toddrick Gotcher, baschetbalistul american terminând finala Cupei cu 18 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și 3 intercepții în 30 de minute petrecute pe parchet. La final, acesta a oferit mai multe declarații în exclusivitate pentru baschet.ro, începând astfel:

„Pentru unii colegi acesta a fost primul meci cu un trofeu pe masă și suntem entuziasmați. Victoria a fost a echipei, toți au contribuit și suntem fericiți.”

Reporterul baschet.ro prezent la sală l-a întrebat pe Gotcher în legătură cu o un detaliu observat înaintea partidei. Gotcher citea o carte și sportivul a spus că acest lucru a devenit un ritual pentru el de câțiva ani, indiferent despre ce meci este vorba:

„Înaintea fiecărui meci, de 4-5 ani încoace, citesc o carte ca să devin calm. Jocul în general este foarte intens și cartea mă duce într-un sferă pașnică și înaintea fiecărui meci citesc. Cea de acum se numește The Chimp Paradox (n.r. Paradoxul Cimpanzeului în română, carte scrisă de profesorul Steve Peters), unde este vorba despre sănătate mentală, strategii despre creierul tău. Mă duce într-o sferă foarte sănătoasă.”

„Atmosfera a fost specială în seara asta și ne-a plăcut”

Gotcher a început foarte bine finala, cu puncte importante înscrise, după care a contribuit și la jocul colectiv. Întrebat dacă asta a fost cheia succesului, americanul a răspuns:

„Defensiva a fost cheia. Craiova este o echipă ofensivă foarte bună și jucătorii lor pot înscrie oricând peste 20 de puncte. Doar jucând defensiv și într-un mod bun am reușit să câștigăm meciul.”

Fundașul Voluntariului a fost pus pe gânduri când a fost întrebat dacă cucerirea acestui trofeu le alimentează dorința de a câștiga campionatul sau totul rămâne la fel, cum era stabilit la începutul sezonului:

„Chiar nu știu. Atmosfera a fost specială în seara asta și ne-a plăcut. Victoria e mai specială prin faptul că am obținut-o pe terenul lor, dar puteam să jucăm oriunde.”

Americanul a ținut să le mulțumească și susținătorilor care au venit alături de CSO Voluntari pentru această finală:

„Le mulțimim fanilor care au venit să ne susțină și le apreciem efortul de a face deplasarea până aici. Să rămână alături de noi până la finalul sezonului și o să continuăm să câștigăm și vom aduce momente plăcute.”

*foto: Facebook CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!