Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Vlad Moldoveanu: „Am demonstrat că suntem o echipă de valoare”

F4 Craiova. Vlad Moldoveanu: „Am demonstrat că suntem o echipă de valoare”

CSO Voluntari a reușit să obțină pentru a doua oară consecutiv Cupa României. Formația ilfoveană a trecut de SCM U Craiova cu scorul de 89 la 75, după o prestație colectivă extrem de bună.

Dacă în semifinala cu U-BT Cluj-Napoca, Vlad Moldoveanu a fost omul meciului, în actul decisiv, veteranul român a reușit doar două puncte. Totuși, Moldoveanu a recuperat patru mingi și a obținut trei faulturi în duelul cu oltenii.

Iată ce a declarat, la finalul jocului, liderul lui CSO Voluntari:

Ne bucurăm extrem de mult. A fost unul din obiective. Ne bucurăm câteva zile dar ne așteaptă un drum lung spre primele patru și, de ce nu, titlul de campioană. Avem un obiectiv îndeplinit, altul ratat. Așadar avem 1-1. Eu sper să facem 2-1. A fost un meci aparte. Exact asta am discutat cu băieții înainte. Aveam experiența de partea noastră. Avem mulți jucători care au disputat finale, care au câștigat campionate și finale. În plus, a fost un meci foarte greu pentru ei. Cu sala plină e greu. E mult mai greu acasă decât în deplasare, dacă mă întrebați pe mine. Ne-am dorit să ne impunem ritmul. Știam foarte bine că au un baschet aproape unicat pentru România în momentul de față și am dorit să ne impunem ritmul, să ne arătăm experiența și jocul de echipă. Ei sunt foarte talentați, într-adevăr, dar aș spune că nu sunt la fel de uniți ca noi încă. Acolo a fost cheia meciului. Noi avem tot timpul jucători care pot face pasul în față. Dacă ne uităm azi la Marcu Badiu, la Rolli Torok, la Eric... Eu sunt foarte bucuros pentru că am demonstrat că suntem o echipă de valoare. O echipă de valoare nu stă într-un jucători, în doi, în trei. Stăm în zece.

Întrebat despre prestația tânărului său coechipier, Marcu Badiu, care a fost numit MVP al finalei, și despre posibilitatea schimbării regulii din LNBM astfel încât să se joace în permanență cu doi români pe teren, Moldoveanu a răspuns următoarele:

Eu m-aș bucura extrem de mult. Avantajul nostru în Cupă a fost că noi jucăm cu doi români constant în teren. Noi n-am simțit nicio diferență. Nu știu dacă celelalte echipe au simțit, dar noi n-am simțit absolut nicio diferență. Noi tot anul am demonstrat că avem jucători români de valoare. Dacă ne uităm în Cupă, jucătorii români au evoluat foarte bine. Dacă ne uităm și la meciul cu Clujul, Colceag a evoluat bine. Speranțe sunt dar trebuie să le dăm încredere. Din păcate, dacă încrederea nu vine de la antrenori, fără să fie forțați, atunci mai bine să fie forțați să jucăm cu doi români pe teren.

Una dintre curiozitățile jurnaliștilor prezenți în sală a fost legată și de modul în care vor sărbători elevii lui Sașa Ocokoljic.

Nu știu, mergem la o bere cu băieții în drum spre Voluntari. Ne odihnim. Sper să avem câteva zile libere și înapoi la muncă. Fiecare vrea să ajungă acasă, la familie, să se odihnească, să se relaxeze atât fizic, cât și psihic. Apoi revenim la muncă. Nu am obținut nimic deocamdată. Am obținut o calificare în FIBA Europe Cup și o a doua Cupă a României. Mai avem mult până departe. Ne dorim să jucăm finala campionatului, cel puțin”, a spus Vlad Moldoveanu.

*foto: Sabin Malisevschi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii