Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. Vlad Moldoveanu: „Nu știam la ce să mă aștept după ultima operație din mai”

F4 Craiova. Vlad Moldoveanu: „Nu știam la ce să mă aștept după ultima operație din mai”

CSO Voluntari va da piept cu U-BT Cluj într-un derby al liderilor din LNBM, în semifinala Cupei României, găzduită în acest la Craiova. Cele două formații s-au întâlnit o singură dată în actuala stagiune, în SuperCupa câștigată de U-BT, scor 89-82.

U-BT Cluj vine la acest meci cu o singură înfrângere suferită în toate competițiile, niciuna în întrecerile interne. Însă CSO Voluntari este deținătoarea titlului, după o finală spectaculoasă câștigată anul trecut în fața Oradiei, iar ilfovenii par să aibă armele pentru a oferi o rezistență puternică ardelenilor.

Unul dintre cele mai importante atuuri pentru trupa antrenată de Sasha Ocokoljic este contingentul de jucători români pe care îi are tehnicianul sârb la dispoziție. Iar unul dintre ei este Vlad Moldoveanu, o figură cunoscută pentru clujeni. Acesta a oferit un interviu pentru baschet.ro în care a abordat mai multe subiecte importante, pe lângă partida cu U-BT.

Un nou Final Four al Cupei, o nouă șansă la câștigarea unui trofeu. Cum te simți înaintea acestui turneu?

Mă simt foarte bine, pregătit, bucuros că am reușit să ne calificăm în acest Final Four și aștept cu nerăbdare semifinala.

Cum a fost sezonul vostru până acum? Mulțumit de parcurs?

A fost un sezon cu suișuri și coborâșuri. Am început dezamăgitor sezonul, am pierdut Supercupa, după care a urmat partida cu Benfica unde ne doream foarte foarte tare să câștigăm și să mergem în grupele FIBA Europe Cup. Dar de acolo s-a produs și un declic pentru noi ca echipă, ca grup. Până acum nouă ne-a mers bine și în campionat, și în Cupă, cu excepția celor două neatenții cu Steaua și Sibiu. Cu tot respectul pentru ei, dar a fost greșeala noastră. N-am abordat meciul cum trebuia, am avut multe carențe, în special defensive, iar acest lucru ne-a costat extrem de mult.

Adversar în semifinale este U-BT Cluj. Ce părere ai de parcursul lor de până acum?

Cei de la U-BT au un sezon foarte foarte bun. E o echipă care joacă la un nivel foarte înalt. Ne așteaptă un meci greu. Mă bucur pentru ei că au un astfel de sezon, în special în cupele europene și fac o propagandă bună baschetului românesc. Asta nu înseamnă ca partida o să aibă o favorită certă. Având în vedere și Supercupa, aș spune că este un meci de 50-50, în care echipa care își dorește mai mult, care va depune mai mult efort va câștiga.

Dat fiind faptul că sunteți cele mai bine clasate echipe în LNBM din acest F4, se poate spune că avem parte deja de o finală în semifinale?

Va fi un meci între două contracandidate la titlu. Cu siguranță va fi un meci frumos, un meci de efort, de concentrare, pentru că din punct de vedere valoric nu cred că este o diferență extrem de mare între cele două echipe. Într-adevăr cei de la U-BT sunt într-o formă excepțională, dar asta nu înseamnă că nu avem și noi atuurile noastre.

Cupa României vine cu un format special, cu doi români pe parchet preț de 40 de minute. Din câte s-a vorbit, exista șansa ca de sezonul viitor acest format să se mute și în LNBM. Din perspectiva unui sportiv care și-ar fi câștigat oricum minutele, crezi că e de bun augur pentru sportivul român?

Pe mine mă bucură acest lucru pentru că se vede o diferență uriașă între jucător de 23 de ani și cel sub 23. Asta putem vedea și la națională, unde avem mulți jucători de sub 23 de ani, maxim 24 și apoi o gaură mare. Noi nu avem jucători la națională care să fie în vârful carierei, la 27, 28, 30 de ani. Cred că asta o problemă și cred că doi jucători români în teren ar fi benefic pentru baschetul românesc. Poate la început nivelul Ligii Naționale va scădea puțin, dar în același timp naționala va beneficia de acest lucru. Jucătorul român va avea mai multă motivație, va munci mai mult pentru că sunt mai multe șanse de joc. Așa că cu timpul, în câțiva ani, pentru că nu se va schimba nimic pe loc, vom avea câteva generații bune de jucători români.

Ai depășit 1.000 de puncte în LNBM sezonul ăsta. Ai împlinit recent 34 de ani. Cu toate acestea performanțele tale individuale sunt la un nivel înalt. Cum a fost actuala stagiune pentru tine din punct de vedere personal?

Mă simt foarte bine fizic. Chiar vorbeam asta cu Sasha (n.r. Ocokoljic) că mă simt cel mai bin din 2017 încoace. Pentru asta vreau să mulțumesc în mod special clubului, lui Ionuț (n.r. Georgescu), celor de la Physio Sport Performance și lui Răzvan Melinte pentru ajutorul acordat. Nu știam la ce să mă aștept după ultima operație din mai, dar cu ajutorul celor de la Physio Sport am reușit să revin. În luna noiembrie am profitat de pauza de lot național pentru a lua o mică pauză pentru un tratament cu domnul doctor Melinte la Târgu Mureș și asta m-a ajutat enorm și de atunci mă simt foarte foarte bine.

Legat de vârsta mea, chiar mă simt foarte foarte bine. Mă bucur de baschet. Nu vârsta m-a făcut să trăiesc fiecare meci la maxim, ci accidentările prin care am trecut, boala prin care am trecut, acestea m-au făcut să mă bucur de baschet mai mult ca niciodată. Sunt mulțumit și fericit că pot juca fără dureri și îmi pot ajuta echipa din teren și sper să pot face asta în continuare, să dau tot ce e mai bun pentru a-mi ajuta echipa să câștige.

Mă bucur de baschet și vreau să îmi conduc echipa să obținem încă o performanță bună și să mai punem încă o cărămidă la ce vrem noi să obținem aici pe termen mediu spre lung. Personal îmi doresc să fiu sănătos, să îmi ajut echipa din teren și să îmi fac treaba cât mai bine.

Vlad Moldoveanu este de altfel principalul marcator al lui CSO Voluntari în Cupa României, cu 14 puncte pe meci, la care adaugă 4,5 puncte și 2 pase decisive în 25 de minute pe întâlnire. La acestea se adaugă alte 12,6 puncte, 6,3 recuperări și 2,6 pase decisive în 28:15 minute jucate în cele 16 partide din LNBM. În actuala stagiune Vlad are un record în LNBM în ceea ce privește recuperările și pase decisive. 

Moldoveanu are în palmares Cupa României atât cu CSO Voluntari (2021), cât și cu U-BT, trofeu obținut în sezonul 2016/2017, când a câștigat și Liga Națională.

Partida dintre CSO Voluntari și U-BT Cluj-Napoca se va juca marți, 15 februarie, de la ora 17:00. Meciul este transmis în direct pe Digi Sport 3 și Look Sport.

*foto: facebook CSO Voluntari-Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!