Stiri Cupa României Masculin

F4. Gazdele turneului luptă cu Gaz Metan pentru un loc în finală

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
05.04.2013

Turneul final al

Cupei României

  Fișa meciului  

 

În cadrul celei de-a doua semifinale a FinalFour-ului Cupei României la Baschet Masculin, formația gazdă, BC Timișoara, primește vizita lui Gaz Metan Mediaș, într-un meci programat pentru sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 19:00.

Confruntarea pune față în față două echipe ce au terminat la egalitate sezonul regulat al Ligii Naționale. Astfel, Gaz Metan și BC Timișoara au câștigat ultimele meciuri din campionat, pentru a se clasa pe locurile 5, respectiv 6, înainte de play-off.

Ambele formații au ajuns la Turneul Final al CR după ce au trecut de un singur tur, cel al sferturilor de finală. Atât Timișoara cât și Mediașul au surclasat echipe ce nu au reușit să termine sezonul regulat al LNBM în primele 8. Formația antrenată de Srdjan Jovanovic a trecut de CSU Sibiu (84-82, 76-73), în timp ce elevii lui Marcel Țenter au dispus de BCM Pitești (68-74, 87-68).

Cele două echipe au experiență la turneele finale ale Cupei. Timișorenii s-au impus în Final4-ul din 2010, când treceau în finală chiar de Gaz Metan, iar medieșenii și-au adjudecat trofeul în 2011.

În meciurile directe din acest sezon, Timișoara s-a impus de fiecare dată. Bănățenii au învins în tur, la Mediaș, scor 77-69, și 86-80 pe teren propriu, după ce Gazul a scăpat printre degete victoria în ambele meciuri.

Comparând loturile și performanțele celor două echipe la nivel național, confruntarea pare să fie una foarte echilibrată. Din punct de vedere statistic, Timișoara are o medie mai mare la punctele marcate iar la pase decisive cele două formații sunt egale, însă Gaz Metan este net superioară la recuperări, capitol la care este liderul campionatului.

Așadar, chiar dacă Timișoara pare să aibă un avantaj din cauza rezultatelor directe și a faptului că joacă pe teren propriu, Mediașul poate înclina balanța prin forța sub panou și capacitatea de a face meciuri extraordinare când echipa este ”în formă”. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!