Stiri Cupa României Masculin

F4. Marcel Țenter: Niciodată nu te gândești că vei avea un meci ușor

Adrian Micinic

Adrian Micinic
08.04.2013

 

Marcel Țenter, antrenorul principal al lui Gaz Metan Mediaș, a vorbit pe marginea câștigării finalei Cupei României la baschet masculin - ediția 2013.

"Chiar vorbeam înainte de meci despre parcursul nostru frumos în cupele europene. Având victoria în ultimul meci din EuroChallenge am sperat pentru câteva minute că ne vom califica în playoff-ul competiției. Totuși a fost o victorie cu gust amar pentru că după câteva minute am aflat că nu ne-am calificat în primele opt în EuroChallenge. Mă gândeam că poate cupa va fi o mică compensare pentru acea eliminare. Sunt fericit pentru jucătorii mei, pentru că au meritat din plin acest rezultat".

Întrebat ce importanță a avut pentru el să joace o finală împotriva echipei alături de care a devenit campion atât ca jucător cât și ca antrenor respectiv dacă a fost un meci ușor pentru actuala sa echipă, Țenter a spus:

"Niciodată nu te gândești că ai putea să ai un meci ușor înainte de a-l juca. Ne pregătim întotdeauna pentru cea mai grea posibilitate. Noi ne-am făcut jocul în mare parte."

Chestionat dacă a fost inspirată decizia de a nu-l folosi pe pivotul Aleksandar Mladenovic în turneul final al Cupei României, tehnicianul lui Gaz Metan a precizat:

"Noi nu știam de această regulă. Am aflat de ea cu o seară înaintea turneului. Planul inițial era altul. În primul meci să jucăm într-o alcătuire mică, iar al doilea într-una mare. Eram pregătiți pentru mai multe variante, însă noi am avut în calcul Timișoara în primul rând. Nu poți juca finala dacă nu câștigi semifinala."

În încheiere Marcel Țenter a fost întrebat dacă este victroria celui mai mare buget din baschetul românesc:

"Este un lucru fals. Nu știu cine a susținut acest lucru, dar este un lucru fals."

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!