Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. SCM Universitatea vs. CSM Galați, duelul surprizelor din Cupa României

F4 Craiova. SCM Universitatea vs. CSM Galați, duelul surprizelor din Cupa României

Marți, 15 februarie, SCM U Craiova și CSM Galați se duelează în cea de-a doua semifinală a Cupei României, ediția 2021-2022. Meciul va începe la ora 20:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe Digisport și Look Sport.

Dacă pentru CSM Galați este prima semifinală de Cupă din istoria clubului, în schimb, pentru SCM U Craiova, partida de mâine reprezintă a doua semifinală consecutivă. În sezonul trecut, la Cluj-Napoca, oltenii reușeau să treacă, în sferturile de finală, de CSA Steaua București, cu scorul de 82 la 78. Atunci, cei mai buni marcatori ai alb-albaștrilor au fost Monyea Pratt (20 de puncte), Payton Henson (19 puncte) și Jonathan Person (16 puncte).

În penultimul act, elevii antrenați de Aco Todorov au oferit o replică solidă în fața lui CSO Voluntari însă au pierdut, în cele din urmă, la o diferență de un singur punct: 80-81. În acea confruntare, Dragoș Diculescu reușea o prestație excelentă: 31 de puncte, 4 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă în 37 de minute petrecute pe teren.

Anul acesta, SCM U Craiova a ajuns din nou în semifinalele Cupei României. În primul tur, baschetbaliștii pregătiți de Michalis Kakiouzis au produs o mare surpriză, învingând-o în dublă manșă pe CSM CSU Oradea, finalistă atât în Liga Națională, cât și în Cupa României. Craiovenii au câștigat turul cu scorul de 79 la 64, iar diferența nu a mai putut fi remontată de jucătorii lui Cristian Achim, care s-au impus în retur cu 67 la 58.

Mai departe, în sferturile de finală, a fost rândul trupei din Bănie să recupereze un deficit consistent. SCM Timișoara s-a impus, pe teren propriu, cu 97-87 și părea că formația lui Dragan Petricevic se va califica la Final Four-ul Cupei României. Însă, Michael Qualls, Troy Franklin și coechipierii lor nu au renunțat la luptă și, în retur, au învins la 17 puncte (82-65).

Povestea lui CSM Galați este similară. În optimile de finală, elevii lui Florin Nini au surprins-o pe FC Argeș Basketball, obținând la limită biletele pentru următoarea fază (75-77, 83-80). Apoi, dunărenii au reușit să revină după o înfrângere la nouă puncte (73-64) și s-au impus într-o manieră categorică (90-59), calificându-se în Final Four.

SCM U Craiova și CSM Galați s-au întâlnit de două ori în actuala stagiune, ambele încleștări fiind adjudecate de către alb-albaștri. În tur, Michael Qualls a reușit 36 de puncte, iar echipa sa a învins cu 72 la 61 iar, în returul disputat în urmă cu nouă zile, craiovenii s-au impus cu 85 la 69.

Qualls este cel mai bun marcator al Ligii Naționale, având o medie de 24.3 puncte/meci. Kakiouzis îi mai are în lot pe Joshua Hawley (7.5 recuperări), Troy Franklin (6.5 pase decisive), dar și pe Titus Robinson, Khalif Wyatt sau Peter Olisemeka. La capitolul baschetbaliștilor autohtoni, principalele opțiuni ale gazdelor sunt Bogdan Țîbîrnă, Aurelian Gavriloaia și Radu Vîrnă.

De partea cealaltă, liderul lui CSM Galați este Javon Masters (15.5 puncte, 4.2 pase decisive), în timp ce Marius Ciotlăuș este cel mai bun recuperator (6.9 recuperări). Nini dispune de mai mulți jucători cu experiență, precum Milos Pesic sau Maksim Sturanovic, dar și de sportivi tineri: Christopher Galbreath Jr., Matt Milon, Kareem Brewton. Sub incidența regulii U23 se află Robert David Stan și George Vlad.

SCM U Craiova stă mai bine decât CSM Galați la majoritatea capitolelor statistice: puncte (86.2 – 74.4), recuperări (39.4 – 33.8), pase decisive (18.8 – 14.1), intercepții (11.3 – 9.5), capace (2.7 – 2.5), aruncări de două puncte (54.0% - 47.3%) și aruncări de trei puncte (33.9% - 32.4%). În schimb, oaspeții sunt mai preciși de la linia de libere (75.4% - 66.0%) și comit mai puține greșeli (14.5 – 16.1).

Marți, 15 februarie, de la ora 20:00, va începe partida care va decide a doua finalistă a Final Four-ului organizat de SCM U Craiova. Confruntarea va fi televizată de Digisport și Look Sport.

*foto: Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!