Stiri Cupa României Masculin

F4. Turneul final al cupei demarează cu șocul Cluj - Ploiești

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.04.2013


Turneul final
al
Cupei României
  Fișa meciului   

Turneul final al Cupei României la baschet masculin - ediția 2013, demarează cu o confruntare de zile mari. CSU Ploiești și U Mobitelco Cluj, echipele care au disputat cele mai multe finale în ultimul deceniu, se vor confrunta sâmbătă (06.04), la Sala Constantin Jude, în penultimul act al competiției.

În pofida faptului că nu au avut cel mai bun parcurs posibil ambele par să atingă vârful formei sportive în preajma playoff-ului. Înaintea asaltului final asupra campionatului cele două își dau întâlnire în Cupa României, cu scopul de a stabili cine merită să joace duminică (07.04), pentru primul trofeu al sezonului actual.

Partida aduce față în față două echipe ce dispun de valori individuale de excepție. De asemenea, ambele dispun de câteva avantaje importante din punct de vedere colectiv.

CSU Ploiești are cea mai bună ofensivă din campionat, lucru confirmat de statistică. Acest lucru este completat de calitățile pivoților, de productivitatea din afara semicercului a lui Ivars Timermanis, de agilitatea lui Alhaji Mohammed, respectiv de capacitatea lui Robert Nyakundi de a se face util în timp limitat.

În schimb, Clujul este o echipă compactă, ce joacă un baschet neconvențional, însă are o sumedenie de variante pe mai multe poziții. De notat că ardelenii sunt printre cei mai buni din România la recuperare ofensivă. Joacă excelent pe tranziție ofensivă și au o mulțime de arme ofensive. Din punct de vedere fizic U Mobitelco arată extrem de bine, însă este un capitol la cae se remarcă toate echipele calificate la acest eveniment.

După o finală de cupă și patru de campionat, toate consemnate în perioafa 2006-2011, CSU Ploiești și U Mobitelco Cluj par să-și mute duelurile în smeifinale. Cea din cupă ar putea fi repetată în campionat, cu condiția ca ambele să-ți câștige seria din primul tur al playoff-ului.

Până atunci însă ambele formații își propun să atace cupa, un trofeu care nu le-a prea surâs celor mai importante două cluburi din peisajul baschetului masculin românesc în ultimul deceniu la ultimele trei încercări pentru una dintre protagoniste și defel pentru cealaltă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!