Stiri Cupa României Masculin

F4. U-Banca Transilvania și BC Mureș se duelează în prima semifinală

Paul Olar

Paul Olar
09.04.2016

Prima semifinală a Final Four-ului de la Oradea opune grupările U-Banca Transilvania și BC Mureș Târgu Mureș. Confruntarea demarează la ora 16:00, în direct la Digi Sport.

Pe parchetul Arenei Antonio Alexe se întâlnesc două dintre formațiile ce și-au împărțit victoriile în actualul sezon de Ligă Națională. U-Banca Transilvania a câștigat cele două partide consemnate la Cluj-Napoca, în timp ce BC Mureș a profitat de avantajul terenului propriu. Una dintre confruntări s-a încheiat în cel mai spectaculos mod cu putință, printr-un buzzer beater izbutit de Goran Martinic.

Dacă tot am amintit campionatul, precizăm faptul că U-BT a încheiat sezonul regulat pe ultimul loc de podium, cu un total de 20 de victorii și 12 înfrângeri. De partea cealaltă, tigrii s-au clasat pe cinci, bifând 16 rezultate pozitive și tot atâtea eșecuri.

Referitor la Cupa României, pentru a ajunge în careul de ași, trupa lui Marcel Țenter a trecut de Phoenix Galați, respectiv BCM U Pitești. Dacă seria cu dunărenii nu a provocat mari emoții, nu același lucru se poate spune despre disputa cu argeșenii. BCM U și-a adjudecat duelul tur, scor 62-60. Ulterior, U-Banca Transilvania s-a impus dramatic în Sala Polivalentă, după un coș înscris de Ivan Zigeranovic în ultima secundă.

BC Mureș a trecut fără probleme de CSU Atlassib Sibiu, cu 82-73, respectiv 97-83. Deși oponentul s-a schimbat ulterior, iar în drumul Mureșului a apărut SCM U Craiova, deznodământul s-a păstrat. Drept urmare, Mohammed și compania și-au asigurat calificarea încă din tur, când au beneficiat de un ecart de 19 puncte.

Dinspre Mureș vine și o veste surprinzătoare, și anume faptul că Audrius Prakuraitis nu va mai fi antrenorul echipei. Balticul s-a despărțit formația pe care a condus-o în ambele finale ale ediției 2014/2015. Prakuraitis va fi înlocuit de tandemul Barnabas Szaszgaspar & George Trif.

Rămâne de văzut dacă cei doi vor putea produce șocul sperat la echipă, astfel încât BC Mureș să răpună pe U-Banca Transilvania. Statisticile prevăd totuși un duel echilibrat.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!