Stiri Cupa României Masculin

F4. Vladimir Arnautovic:"Cupa o poți câștiga prin întâmplare și noroc"

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
05.04.2013

Numărătoare inversă a început și iată că mai este o zi până ce Cupa României va debuta cu semifinalele. Turneul defășurat la Timișoara, va fi inaugurat de partida dintre "U" Mobitelco Cluj și Asesoft Ploiești, un meci cu tradiție pe care cu toții îl anticipează a fi unul aprig și disputat.

Înaintea acestei confruntări, TotalBaschet a luat legătura cu antrenorul echipei din Ploiești, Vladimir Arnautovic, "un veteran", am putea spune, al acestei competiții. Acesta a prefațat prima partidă a zilei, a descris oponenta din semifinale și a vorbit despre importanța Cupei în raport cu cea a campionatului.

Cum ați descrie adversarul de mâine?

Adversarul este o echipă foarte bună, o echipă împotriva căreia am pierdut în retur la Ploiești. Este de asemenea o echipă, care are un antrenor foarte bun în persoana lui Niksa Bavcevic. La urma urmei, Clujul a fost singura formație care, exceptându-ne pe noi, a fost campioană în istoria recentă și care a fost prezentă în play-off, în semifinale sau finale în ultimii 10 ani. Astfel, din partea mea au un respect mare!

Poate formația clujeană să vă suprindă într-un fel?

Cupa României este o competiție total diferită de altele. Este un singur meci care te poate duce spre finală, iar eu cred că ai șanse ca echipă să reușești chiar dacă ești mai puțin valoroasă. Este total diferit față de play-off, de exemplu, unde trebuie să câștigi de mai multe ori. Cu alte cuvinte, nu există întâmplare și noroc. Aici este un singur meci și totul este posibil. Un singur meci semifinala, un sigur meci finala, este foarte greu. Toate echipele au aceeași șansă, nu există o favorită certă.

Cum pot să ne suprindă cei de la Cluj? Nu cred că ne pot surprinde cumva anume. Știm în mare în ce constă jocul lor. O să conteze foarte mult faptul că este o miză mare, presiune la fel de mare. Noi avem jucători mai experimentați, jucători ca știu să se lupte sub presiune. O să vedem cum o să fie.

Există printre echipele participante o formație pe care ați fi preferat să nu întâlniți sau ați prefera să o evitați?

Nu vreau să evit pe nimeni pentru că noi întotdeauna ne-am implicat atât în Cupă, cât și în campionat. Așa că, dacă vrei să obții rezultate, nu trebuie să eviți pe nimeni, trebuie să te lupți cu toată lumea. Acum, cine mai pică primul, asta este. Nu avem frică de nimeni. Normal că respectăm orice echipă și suntem atenți la orice adversar. În ce privește Clujul, împotriva cărora am avut parte mereu de meciuri cu tradiție, noi am și pierdut în fața lor. Asta ne doare și vrem o revanșă!

Cât de dificil va fi să disputați două meciuri de asemenea anvergură în două zile consecutive?

Va fi foarte dificil și foarte greu, dar este aceeași problemă pentru toate echipele. Din punctul aceasta de vedere, noi avem o echipă puțin mai bătrână. Asta poate fi o problemă, dar pe partea cealaltă avem o echipă care are multă experiență. Acum, vom vedea care echipă va fi cea mai câștigată. Noi suntem pregătiți și fizic și moral pentru așa ceva. Am luptat tot campionatul pentru acest sfârșit: Cupa și campionatul. Acesta ne era scopul!

Ce este prioritar: Cupa sau campionatul?

Sincer să vă spun, prioritară acum este Cupa, care a venit înainte de campionat. Amândouă sunt prioritare, deși campionatul este întotdeauna puțin mai important. Dacă se poate amândouă, le vom lua pe amândouă. Este o diferență între Cupă și campionat, după cum am spus mai devreme. Cupa o poți câștiga prin întâmplare și noroc, dar campionatul nu.

Ca o ultimă întrebare, ce părere aveți de ocupanta primei poziții în clasamentului la sfârșitul sezonului regulat?

Felicitări că a ajuns pe locul 1, deși erau multe vorbe acum cum că nu meritau niciun loc în play-off, printre care și vorbele mele. Nu uitați, însă că Mureșul a schimbat echipa după Anul Nou, deci asta nu este echipa despre care am vorbit. Eu îi felicit, dar să vedem ce o să fie în play-off.

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    bravo Dado
    Frumos ca ti-ai recunscut gresala desi ai invocat circumstante atenuante (dupa anul nou au fost schimbati doar pivotii ceea ce insemna 2 din 10 adica 20% din echipa)care cam schioapata dar imprtant este ca ai recunoscut ca te-ai inselat :) Da ai dreptate Dado play off-ul este alta mancare de peste decat campionatul asa ca vom vedea ce va fi.

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @oldboy
    din punctul meu de vedere pivotii reprezinta mult mai mult de 20%. cred ca ei sunt cei mai productivi intr-o echipa ce joaca un stil clasic cu atacuri, si de ce nu, aparari pozitionale. Am inteles totusi la ce te-ai referit :) Totusi Dado a uitat ca in echipa Muresului joaca si Cuic care cred ca este cel mai eficient jucator care a evoluat in Romania in ultimii 5 ani. Este pe aceeasi lungime de unda cu Burlacu. Nu stiu decat sa castige, ceea ce ii face cu adevarat jucatori profesionisti.

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Dado......
    Asa-i! Sper sa ne revedem in Jungla Neacsule! :)

    cu 11 ani în urmă (05.04.2013) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @oldboy
    Nu stiu tabelul playoffului dupa sferturi. In caz ca o sa joace la Mures ploiestiul mai mult ca sigur o sa vin. Daca nu, la anu am o varianta de job prin zona mures deci e posibil sa vin chiar des :))

    cu 11 ani în urmă (06.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!