Stiri Cupa României Masculin

F8. Alexandru Olteanu: „Sper să reușim să ne ridicăm la nivelul adversarilor”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.02.2023

F8. Alexandru Olteanu: „Sper să reușim să ne ridicăm la nivelul adversarilor”

CSM Constanța a făcut față cu brio sferturilor de finală cu Rapid București din Cupa României. Gazda Final Eight-ului s-a impus cu 94-84 după două reprize de prelungiri și va da piept cu CSM Oradea luni, 13 februarie, de la ora 20:00.

Înaintea disputei cu Leii Roșii, Alexandru Olteanu, antrenorul marinarilor, a prefațat disputa pentru reporterii Baschet.ro.

„Așteptările noastre sunt simple. Sper să reușim să ne ridicăm la nivelul adversarilor. N-am reușit în ultimele două întâlniri cu ei și acesta e principalul obiectiv, să reușim să facem un meci bun pentru a le  pune probleme acolo unde credem noi că pot suferi. Meciul lor cu Piteștiul a fost foarte echilibrat, chiar dacă în anumite momente părea că Oradea o să se distanțeze și o să câștige ușor. Adversarii lor au rezistat bine și le-au pus probleme. După cum știți, noi antrenorii încercăm să anihilăm punctele forte ale adversarilor, dar asta ține de mulți factori. Știu că este un clișeu, dar publicul a fost al șaselea jucător pentru noi în meciul cu Rapid. Ne-au împins de la spate, ne-au dat energie în prelungiri și îi așteptăm lângă noi. Este lucrul de care avem nevoie să putem să facem un meci bun.”

Olteanu a vorbit și despre situația provocată de regula U23, care l-a făcut pe Ștefan Gribinic să joace 47 de minute în disputa cu Rapid București

„Sunt echipe care stau mai bine pe această regulă. Eu am încredere în jucătorii noștri U23. Gribinic a făcut un meci bun, a jucat 47 de minute. Acum sper să îl recuperăm fiindcă el a avut o perioadă mare de absență. Îl mai avem și pe Bălan care este un jucător ok, care a progresat foarte mult în ultima vreme, respectiv pe Adrian Rădulescu, un copil care n-a debutat încă, dar pe care ne bazăm la antrenamente. Într-adevăr, Oradea are jucători U23 cu puțin mai multă experiență, dar nu știu dacă sunt în avantaj acolo. Nu mi se pare că acest specific al Cupei oferă surprizele, ci sistemul în care se joacă meciurile. Dacă prinzi un meci bun, cu procentaje bune de la distanță poți crea probleme oricărui adversar. Oboseala se simte, am avut un program foarte aglomerat. Nu numai noi, ci toate echipele din campionat, fiindcă așa a fost structurat acest sezon. Cu perioade aglomerate, cu câte șapte-opt meciuri în două săptămâni.”

Nu în ultimul rând, tehnicianul Gladiatorilor din Tomis a vorbit despre situația lui Andrei Oprean care a absentat în ultimele trei săptămâni.

„Andrei Oprean este 100% sănătos la acest moment, dar a lipsit o perioadă lungă, trei săptămâni, iar din punct de vedere al jocului 5 la 5 este puțin defazat. Eu sper ca în meciul cu Oradea să poată intra și să ne ajute fiindcă este un jucător important pe care noi ne bazăm și într-adevăr este un baschetbalist care poate avea un impact pozitiv pentru echipa noastră.”

Confruntarea dintre CSM Constanța și CSM Oradea este programată luni, 13 februarie, de la ora 20:00 și poate fi urmărită pe Digi Sport 4, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!