Stiri Cupa României Masculin

F8. Alexandru și Claudiu, doi dintre puținii suporteri orădeni și clujeni care s-au deplasat la Constanța

F8. Alexandru și Claudiu, doi dintre puținii suporteri orădeni și clujeni care s-au deplasat la Constanța

Miercuri, 15 februarie, U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea s-au întâlnit pentru prima oară în actuala stagiune. Cele două s-au confruntat în finala Cupei României, iar trupa lui Mihai Silvășan a avut câștig de cauză: 78-65.

Final 8-ul s-a desfășurat la Constanța, un oraș aflat la aproape 700 de kilometri de Cluj-Napoca și la peste 800 de kilometri de Oradea. Așadar, actul decisiv a fost lipsit de galeriile celor două rivale. Cu toate acestea, au fost câțiva suporteri care au decis că merită efortul de a se deplasa până la Constanța pentru a-și urmări favoriții.

Unul dintre ei este Alexandru Ciorba, care ține cu CSM Oradea de peste 15 ani. S-a trezit miercuri dimineața și a decis că va face deplasarea, și-a luat liber de la serviciu, s-a urcat în mașină la 6:15 și, după zece ore, a ajuns la Constanța.

„Azi-dimineață, sincer, m-am decis. Susțin echipa de la începuturi, de când Achim era încă la Râmnicu Vâlcea. Atunci am mers la primul meci la Oradea. Am un feeling că vom câștiga și am zis că trebuie să fiu aici. E mai cald versus ce am citit în ziare. E călduț, e chiar bine. De atmosferă ce să zic? Văd că este lume, să vedem cum va fi meciul. Pe mine meciul mă interesează”, ne spunea Alexandru înainte de începerea jocului.

Fanul Oradiei este mulțumit de parcursul echipei de până acum însă este de părere că de-acum urmează momentele decisive.

Până acum e foarte bun dar de-acum încolo vine greul. Din păcate, în Europa n-am avut noroc în meciul cu ciprioții. Dar nu neapărat acolo s-a pierdut calificarea. În campionat, până acum, mergem bine dar greul de-acum începe.

De la Cluj au fost ceva mai mulți suporteri, unul dintre ei fiind Claudiu Iordăchescu, care, alături de soția lui, a participat la tot turneul final.

Când dragostea e mare, distanța nu contează, ca să parafrazez o vorbă celebră. E o plăcere deosebită să-i susținem pe campionii noștri și acasă, și în proximitatea municipiului nostru drag dar, de ce nu, fiind vorba de o Cupă, de un trofeu, și de bucuria pe care ne-au adus-o în ultimii ani... ei se luptă și aș vrea să se simtă susținuți măcar de două, trei voci. O deplasare Cluj-Constanța chiar nu a fost un efort foarte mare. Am venit încă de la începutul turneului, ne-am căutat cazare din timp și am fost alături la fiecare meci. Multă lume s-a mirat dar, revin, dragostea este mare, băieții întotdeauna ne-au împlinit așteptările, au jucat cu inimă și cu dăruire chiar dacă, la final, rezultatul nu a fost întotdeauna unul deosebit de favorabil. Ei au dovedit tot timpul că ne iubesc și că iubesc sportul așa că și noi trebuie să facem la fel.

Claudiu, originar din Oradea, vine la meciurile lui U-BT de mai puțin de trei ani, cedând la insistențele soției sale. Ambii au ieșit la pensie și o urmăresc cu mare interes pe campioana României.

Exact cum am spus, este o prestație cu mult suflet. E adevărat, nu o prestație la fel de reușită pentru că mai sunt, din punctul meu de vedere, ca susținător, nu ca expert, niște reglaje de făcut, mai sunt niște jucători de integrat și de adus la capacitate maximă. Dar s-a jucat cu multă pasiune, i-am văzut pe băieți foarte necăjiți când rezultatul nu le-a surâs. Asta înseamnă că ei își doresc. Dacă ei își doresc și luptă, înseamnă că rezultatele nu vor întârzia să apară.

În legătura cu atmosfera găsită în Sala Sporturilor din Constanța, Claudiu a spus următoarele:

Din păcate, nu atât de mulți fani, nu atât de mulți susținători și apropiați ai fenomenului baschetbalistic ceea ce mă miră pentru că există în oraș o echipă de top. Dar atâți câți au fost au fost calzi, chiar dacă condițiile nu au fost deosebite. Știu că au participat la licitația pentru turneul final și echipe cu o dotare mai bună și, vorbesc în primul rând de Oradea, cu o sală nouă, de exemplu, și mai aproape de noi. Dar atmosfera a fost, să zicem, la un nivel mediu către bun, gazdele s-au străduit în măsura în care le-au fost alocate și fondurile, și au avut la dispoziție și infrastructura. A fost ok pentru România și poate mai bine pentru viitor.

Disputa de miercuri a fost a patra finală de Cupă între U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea. Toate patru au fost câștigate de către alb-negri.

*foto: Bogdan Isailă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii