Stiri Cupa României Masculin

F8. Cine va câștiga Cupa României, în opinia redacției baschet.ro?

F8. Cine va câștiga Cupa României, în opinia redacției baschet.ro?

Astăzi, 15 februarie, începând cu ora 19:00, în Sala Sporturilor din Constanța va avea loc finala Cupei României care le pune față în față pe U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea, grupările care au obținut cele mai multe trofee în baschetul românesc în ultimii șapte ani.

O parte a redacției noastre a făcut deplasarea la Constanța și a fost martoră la cele șase partide disputate până în acest moment iar acum, înaintea actului decisiv, vă prezentăm opiniile noastre în legătură cu învingătoarea din această seară. Poate contrar așteptărilor, CSM Oradea primit trei din cele patru voturi.

Bogdan Isailă: Cred că e momentul pentru CSM CSU Oradea să-și treacă în palmares prima Cupă a României. Este a 7-a finală, toate jucate sub comanda aceluiași antrenor, iar cifra aceasta ar trebui să se transforme într-una magică pentru Cristian Achim. Bineînțeles că nu acesta este argumentul care poate cântări decisiv în deznodământul finalei. Totuși cred că în acest sezon, CSM CSU Oradea a arătat pe plan intern un joc mai bun de echipă decât adversarii lor din finală. În plus pot avea un mic avantaj și la jucătorul U23, astfel că văd trofeul Cupei României ajungând în premieră pe Crișul Repede.

Flaviu Ilie: Avem în sfârșit parte de un duel între cele mai în formă două grupări din competiția internă. Acesta are ca miză Cupa României și spectacolul pare garantat. Istoricul finalelor dintre U-BT Cluj și CSM Oradea le este favorabil studenților, care au trecut în trei rânduri de rivalii lor în ultimul act al competiției. Cu toate acestea, mizez pe faptul că Leii Roșii vor reuși să spargă astăzi ghinionul, principalul argument fiind dat de împerecherea favorabilă de care se pare că aceștia dispun datorită stilului small-ball expus pe teren în această stagiune. Mă aștept în orice caz la un meci strâns și pentru spectacol sper și la măcar o repriză de prelungiri.

Krisztian Bucsi: Un prim duel între cele mai bune echipe ale campionatului până în acest punct vine în condiții speciale și e greu de anticipat cine ar putea să pornească cu un mic avantaj. Nivelul crescut al orădenilor din acest sezon le aduce speranțe mari pentru un prim trofeu al Cupei României, dar în același timp și U-BT are deja experiența unor meciuri de totul sau nimic și poate oricând produce un joc ofensiv excelent. Cu toate că este un singur meci și orice mic detaliu poate înclina balanța decisiv în favoarea uneia dintre echipe, mizez pe CSM Oradea pentru echilibrul de care au dat dovadă până în prezent și cred că "blestemul" finalelor de cupă pierdute se întrerupe în această seară.

David Istrate: CSM Oradea are, în acest sezon, probabil cea mai bună echipă din istoria clubului și unul din cele mai frumoase jocuri. Totuși, având în vedere jucătorii pe care Mihai Silvășan îi are la dispoziție, experiența obținută în meciurile din EuroCup și forma de moment, consider că U-BT Cluj-Napoca se va impune. Însă, fiind un singur joc, totul va depinde de nivelul de concentrare, de atitudinea sportivilor și de felul în care antrenorii celor două rivale vor ști să gestioneze momentele dificile.

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 2 și pe Prima Sport 1.

*foto: Elis Iordache/CSM Constanța

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    stiti cumva
    Bilete mai gasim si noi? ca pe piata neagra cu 1000 euro bucata pe holul din sala nu am mai gasit. sunt dispus sa dau un bitcoin pentru un loc mai bun. Promit sa aduc si un metru de lemne si doua sobe sa facem atmosfera

    cu 1 an în urmă (15.02.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Hai U BT!
    Dati-i ma, lu Ahile, un bilet, vine si cu lemne! David, esti tu ultimul in lista specialistilor, dar sper sa le dai cu tifla confratilor tai!

    cu 1 an în urmă (15.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii