Stiri Cupa României Masculin

F8. CSM Constanța are o misiune aproape imposibilă în duelul din semifinale cu U-BT Cluj

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.02.2024

F8. CSM Constanța are o misiune aproape imposibilă în duelul din semifinale cu U-BT Cluj

După ce au trecut de meciuri extrem de disputate în sferturile de finală ale Cupei României, U-BT Cluj-Napoca și CSM Constanța se pregătesc pentru primul meci direct din acest sezon. Disputa din BTarena este programată sâmbătă, 17 februarie, de la ora 20:30.

În cel mai spectaculos meci al primei zile de la Final Eight, U-BT a trecut de CSO Voluntari cu scorul de 96-92 în Sala „Horia Demian”. Deși nu au făcut cel mai bun meci, ardelenii au găsit drumul spre victorie în ultimele minute de joc.

Cu patru minute rămase de jucat în sfertul al patrulea, ilfovenii se aflau în avantaj, 85-77, după o triplă a lui Feazell. Seeley a preluat frâiele ofensivei clujene și a marcat două triple consecutive în tranziție, oferind echipei sale avântul necesar pentru a porni un run de 13-0. Troublemakers nu au mai putut reveni în meci, în ciuda insistențelor lui Allen și Olah.

Patrick Richard a fost cel mai valoros jucător al echipei sale și, la rândul său, a fost decisiv pe final. El a strâns 17 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. Americanii Bryce Jones și DJ Seeley au avut câte 16 puncte, iar Adam Mokoka a adunat 12 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Cei doi pivoți, Emi Cățe și Andrija Stipanovic, au adunat câte 10 puncte.

Dacă Cluj-Voluntari a tras cortina peste ziua de joi la Final Eight, meciul Constanței a fost cel care a deschis balul la turneul final. Marinarii au întâlnit-o pe CSU Sibiu pentru a patra oară în acest sezon și au reușit să egaleze seria stagională la doi, prin victoria cu 67-63.

Disputa a fost una total atipică, în special în repriza a doua, când cele două echipe au marcat împreună doar 36 de puncte. Defensiva echipei de la malul Mării Negre a fost la nivel înalt în actul decisiv, încasând doar cinci puncte, profitând și de nesiguranța adversarilor la unele aruncări deschise, precum și de la linia de pedeapsă.

Bryan Griffin a fost din nou om de bază pentru marinari, el reușind să termine aproape de double-double: 17 puncte și 8 recuperări. Cedric Henderson a fost și el în double-digits, cu 15 puncte. La al doilea său meci în România, Jaylon Scott a avut 8 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive. Autohtonii Mario Lazăr și Rolland Torok au totalizat 15 puncte.

U-BT Cluj-Napoca și CSM Constanța nu s-au mai întâlnit de aproape un an, de când s-au duelat în faza a doua a Ligii Naționale. În meciul tur, de pe terenul echipei pregătite atunci de Alexandru Olteanu, clujenii au avut de tras serios pentru a obține o victorie cu 98-92.

Ardelenii au fost conduși de doi jucători care nu vor fi prezenți pe parchet sâmbătă. Leo Meindl a marcat 23 de puncte, iar Karel Guzman 19. La constănțeni, principal marcator a fost Nate Johnson, cu 18 puncte, urmat de Vytenis Cizauskas, care se află și acum la formația dobrogeană, care a strâns 17 puncte și 8 assist-uri.

La retur, studenții au avut parte de o misiune mult mai ușoară și s-au impus cu un categoric 90-59 în Btarena, bucurându-se de o evoluție excelentă a lui Emi Cățe, care a terminat cu 21 de puncte și 6 recuperări. Un alt român s-a făcut atunci remarcat. Este vorba despre Andrei Oprean, care a terminat cu 11 puncte.

Semifinala dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Constanța va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 4 și FRB TV de la ora 20:30, precum și în premieră pe Prima Sport 3, de la ora 22:30.

*foto: u-bt.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Digi
    Nesimțiții ăștia de la Digi! Tot timpul favorizează Oradea la transmisii!
    Asa ceva!!!!

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Ca sa facem haz
      Macar bine ca nu arbitrează tot Digi. Cum ar fi atunci? 😂
      Mie mi-ar fi placut sa fie meciul ceva mai devreme, dar asta e, ne facem datoria si asa.
      Haide U!

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      Bilete
      Ora tarzie de disputare a acestor meciuri face ca numărul spectatorilor sa fie mai mic decât ne așteptam de la suporterii de baschet!
      Sunt multe familii cu copii care au renunțat la venirea la sală! Deci vor urmări la minunatul post Digi un meci comentat în direct și foarte subiectiv de monotonii comentatori Digi. De cele mai multe ori urmăresc meciul cu sonorul închis. Ca noroc ca în acest an transmite și Prima. Azi în reluare, ca nu e important un meci de semifinale!
      Oricum ce nu e Gigi tv și fotbal nu contează în media noastră!
      Oare nu se poate un post care sa nu transmita deloc fotbal! Chiar îmi plăcea fotbalul, dar mi se acrește deja! Și ador știrile sportive de cancan marca Digi!

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Pai e mai important
      Sa stim ce beat a fost filmat “marele” Cristi Tanase in scara blocului, sau ce mai spune “diva” Prodan, sau stiri “de interes” de genu asta.
      De asemenea e mai fain sa vezi la tv o reluare intre poli iasi si hermanstadt decat sa vezi live un meci de Eurocup sau “prostii” de genu.
      Nici eu nu pot sa ascult comentariul acela sictirit de pe Digi. De asemenea imi amintesc meciul din Eurocup de la Turk Telekom (primasport) de acu 2 luni cand din pacate nu a fost Cosmin, si a comentat unu de zici ca l-o pus taicas-o sa-si faca curatenie in camera si nu avea chef..

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!