Stiri Cupa României Masculin

F8. CSM Constanța va face o plângere penală Direcției Județene pentru Sport și Tineret

F8. CSM Constanța va face o plângere penală Direcției Județene pentru Sport și Tineret

În perioada 11-15 februarie, în Sala Sporturilor din Constanța are loc Final 8-ul Cupei României la Baschet Masculin. Ieri, 13 februarie, s-au desfășurat cele două semifinale ale competiției, iar miercuri, 15 februarie, va avea loc finala dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea.

Condițiile turneului final al Cupei României nu au fost cele mai bune și, de-a lungul ultimelor zile, mai mulți antrenori (Mihai Silvășan, Dragan Petricevic, Cristian Achim) s-au plâns de frigul din sală.

De asemenea, conform Focus Press, inclusiv CSM Constanța va face o plângere penală Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Constanța, „în urma deficiențelor constatate la parchetul Sălii Sporturilor”.

Mai exact, au existat probleme cu autocolantele Mozzart Bet, care au fost distruse, iar Andrei Talpeș susține că este vorba de sabotaj.

„În ziua semifinalei Cupei României la Baschet, în care CSM Constanta a obținut o calificare istorică, DJST Constanța sabotează desfășurarea evenimentului prin acțiuni care afectează buna desfășurare a evenimentului și promovarea sponsorului oficial al Federației Române de Baschet și implicit la Final 8. Să nu uitam ca DJST-urile, instituții publice aflate în subordinea Ministerului Sportului, au fost înființate cu scopul de a sprijini și nu împiedică desfășurarea acțiunilor sportive în teritoriu. Din păcate unele dintre aceste instituții sunt populate de oameni care se afla la conducerea lor care nu înțeleg nimic din fenomenul numit sport și al căror comportament si atitudine ,,managerială” contrazic vehement menirea acestor instituții”, a declarat directorul CSM Constanța, potrivit Focus Press.

Ionuț Francis Paloși, directorul executiv al DJST Constanța, a fost contactat de Focus Press, și a spus că nu este vorba de sabotaj, ci că un angajat al instituției a dezlipit un autocolant, acesta urmând să fie sancționat.

„Poate să facă ce dorește (n.r. Andrei Talpeș). Nu a fost niciun sabotaj. Să ne facă plângere penală, dacă așa dorește.”

Într-adevăr, ajungând la sală, cu mai mult de o oră înainte de începerea semifinalei dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova, redactorii baschet.ro au observat că, în timpul antrenamentului formației feminine a CSM Constanța, niște membri ai echipei de organizare au încercat să dezlipească autocolantele distruse cu Mozzart Bet și apoi au lipit altele. Însă, nu a fost vorba de un singur autocolant, așa cum a declarat Ionuț Francis Paloși, ci de două autocolante.

*foto: Focus Press

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Cîtă nerecunoștință !
    Poate au vrut să le pună pe foc să facă căldură!

    cu 1 an în urmă (14.02.2023)
    • CSM CSU Oradea unguru1432:

      hehehe
      S-au dezlipit de la caldura din sala...

      cu 1 an în urmă (14.02.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Finala
    Ținând cont de faptul că nu s-a calificat Constanța în finala, sper ca măcar să lase lumina aprinsa în sala in timpul meciului.

    cu 1 an în urmă (14.02.2023) Raspunde
  • Fenerbahce Alagöz Holding alxatl :

    :)
    Așa se întâmplă când duamna îți bagă pe gât un eveniment pe care nu îl vrei și nu ești capabil să îl gestionezi. :) ar fi fost mișto dacă UBT/Oradea ar fi ales să nu joace finala la Constanța cu o sală goală și să mute meciul indiferent de repercursiuni pe terenul uneia dintre ele pentru spectacol.

    cu 1 an în urmă (14.02.2023) Raspunde
  • Suporterrrr :

    Marile
    Echipe Cluj si Oradea, cu bugete de milioane de euro nu sunt pregatite sa dea 20k pe organizarea unui turneu. Cand Cluj face 36k pe meci jucat acasa in Eurocup doar din vanzarea biletelor. Despre ce vorbim? Daca tot va plangeti, de ce nu ati licitat sa luati turneu acasa?

    cu 1 an în urmă (14.02.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    licitatie
    fiindca au majorat pretul in ajun, si toae echipele s-au inteles sa nu liciteze, dar cineva a tradat si acu isi bate joc de restu

    cu 1 an în urmă (14.02.2023) Raspunde
  • Suporter obiectiv :

    100% Obiectiv
    Am tot citit interviurile, dar si comentariile de aici si cred ca ar trebui sa vorbeasca atat de siguri pe ei, doar cei care au fost prezenti la meciuri. Voi pune cateva aspecte comentate obiectiv si v-as ruga sa o faceti si voi, daca sunteti gata sa iesiti din bula hater ismului:
    1. "Intelegerea intre cluburi sa nu participe la licitatie" - in multe domenii, astfel de practici nu sunt doar imorale, sunt chiar condamnabile penal, astfel, pacat ca 7 din 8 manageri de cluburi au ales aceasta forma de santaj. Da, toate echipele si totodata, toti suporterii isi doresc gazduirea evenimentul, este de inteles, insa baschetul in Romania nu inseamna doar Cluj si Oradea, chiar daca sunt echipe cu traditie si rezultate notabile mai ales cu ajutorul jucatorilor de import si nu al jucatorilor din propria pepiniera. Deci, astfel de rotatii sunt de bun augur, oriunde ai fi ele, Cluj, Oradea, Bucureati, Craiova, sau poate cine stie, va fi candva si la Miercurea Ciuc. Trebuie sa acceptam asta.
    2. Curajul Constantei sa isi asume o astfel de responsabilitate si totodata, investitia (caci da, multi contribuabili considera ca a fost o investitie valoarea taxei + costurile de organizare, creand in jurul evenimentului o adevarata promovare a sportului, in special al baschetului. Sa vedeti sute de copii cum isi doresc acum sa ajunga precum Nate, Bobe, Cate, Guzman si multi altii - apropo de pepiniera).
    3. Frigul din sala. Pe bune?!
    Declaratiile antrenorilor pe acest subiect au avut in principal rolul de a pune presiune si a starni hater eala. La primul meci de sambata au fost 19 - 20 de grade, la urmatoarele meciuri chiar mai cald. Toti jucatorii au impartit aceleasi conditii si nu au fost asa cum se tot vehiculeaza. Sub 10% din rezerve au fost imbracate in bluzele de incalzire sa nu le fie frig. Se exagereaza si este de inteles, nu au iesit pasentele pentru organizarea in orasele lor. Si apropo, daca era atat de frig in sala, la decernarea premiilor, echipa castigatoare, cea care a fost cea mai vehementa in ceea ce priveste temperatura din sala", nu s-ar mai fi udat cu sampanie si nici nu s-ar mai tavalit in ea pe parchet. Nu o luati in nume de rau, au fost forme de exprimare a bucuriei, nu este condamnabil, insa trebuie vazut ca lucrurile nu stau chiar asa cum vedem in interviurile care contin mesaje mascate.
    4. "Sala goala"... Sa ne intelegem... sala polivalenta din Constanta are peste 3500 de locuri pe scaune si incap in total 5000 de spectatori. Ceea ce se vede la TV este doar latura frontala fata de camere, adica vreo 30% din ce este in sala. Fix acelasi numar de spectatori este si pe partea cu camerele, aceia neputand fi prinsi in cadru. La asta se mai adauga lateralele salii.
    Sala este mare si potrivita pentru asemenea evenimente, tribunele sunt dispuse foarte bine sa existe vizibilitate pentru toti.
    Primul meci de sambata a foat cel mai putin vizionat live, undeva la 1800 spectatori. Insa la fiecare meci, erau din ce in ce mai multi spectatori. Semifinalele si finala s-au jucat cu 4000 spectatori, cu accesul oprit ca nu mai incapeau si, inca 500 doritori la usa care voiau sa asiste dar erau opriti conform recomandarolor ISU. Evenimentul a creat interes total pentru vizionarea meciurilor in sala, dar este mai usor sa arunci cu noroi decat sa fie apreciat.
    5. Spectacolul creat in cadrul evenimentului. Felicitari organizatorilor!
    Au fost prezentari spectaculoase, muzica buna, concursuri cu premii, mii de tricouri si surprize oferite spectatorilor, fotografii gratuite, majorete promovate din unitatile de invatamant cu program sportiv ale orasului, iar premierea a fost un adevarat show. O fi prima Cupa organizata la Constanta, dar baietii astia stiu ce fac.
    6. Zero (000) taxa de intrare. INTRAREA LIBERA pentru toti doritorii!
    Vedeti de ce la Constanta lucrurile au fost facute altfel? U CJ si Oradea vad accesul la sala ca pe un generator de profit (>35k Euro vs taxa de 20k Euro). Iar auzim hater eala ca taxa de organizare a fost umflata si tot asa. Taxa de intare la meciuri 0, a fost alegerea organizatorilor si apreciata chiar de cei care platesc taxe si impozite.

    Nu in ultimul rand, felicitari fanilor tuturor echipelor care au venit special sa-si sustina jucatorii, dar mai ales pe cei ai Clujului si ai Oradei, tinand cont de distanta.
    Constanta a fost capitala baschetului in aceste zile, teama mea este ca echipele "mari" vor face tot posibilul pe viitor sa nu mai "piarda" organizarea evenimentului, indiferent daca este vorba de banii pentru taxa, sau de orice alte "intelegerile baietesti".

    Felicitari tuturor echipelor si mai ales castigatoarei titlului!

    cu 1 an în urmă (15.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      sper
      ca nici un copil sa nu si doreasca sa ajunga ca Bobe 🤭🤭🤭

      cu 1 an în urmă (16.02.2023)
    • Soare:

      Ha Ha Ha
      #Suporter obiectiv - my ass

      Mai rămânea doar să spui că în sală au fost și galeriile de Cluj și Oradea, dar erau pe „MUTE” ca să te umpli de un ridicol absolut.

      La o simplă căutare pe google găsim asta: Sala Sporturilor Constanța: capacitate – 1500 locuri (basketball).

      După aceea, ne ducem pe frbaschet.ro și găsim așa:

      ACS U Banca Transilvania – SCM OHMA Mozzart Bet Timisoara – 423 spectatori
      CSO Voluntari - SCMU Craiova – 500 spectatori
      CSM ABC Athletic Constanta – CS Rapid București – 1000 spectatori
      CSM CSU Oradea – FC Argeș Pitești – 300 spectatori

      ACS U Banca Transilvania – SCMU Craiova – 600 spectatori
      CSM CSU Oradea – CSM ABC Athletic Constanta – 1100 spectatori

      ACS U Banca Transilvania – CSM CSU Oradea – 1500 spectatori

      Astea sunt date raportate de organizatori și chiar mă îndoiesc că la finală au fost 1500 având în vedere că în spatele panourilor erau scaune goale. Deci sala nu a fost plină nici măcar la meciurile echipei gazdă, iar majoritatea spectatorilor au fost copii aduși de pe la cluburile din C-Ta să dea impresia de plin.

      Cât despre frigul din sală, ești chiar penibil când spui că antrenorii au pus presiune. Presiune pe cine? Sigur nu pe gaz metan pentru că ăla se pare că nu a ars deloc.

      cu 1 an în urmă (16.02.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!