Stiri Cupa României Masculin

F8. CSM Oradea este a doua finalistă a Cupei României

F8. CSM Oradea este a doua finalistă a Cupei României

Astăzi, 13 februarie, în Sala Sporturilor din Constanța s-a disputat duelul dintre CSM Constanța și CSM Oradea, din semifinalele Cupei României. Cele două formații s-au calificat în această fază, trecând în sferturi de CS Rapid București și de FC Argeș Basketball.

CSM Constanța: Ștefan Gribinic, Vytenis Cizauskas, Egidijus Mockevicius, Mario Lazăr, Nate Johnson

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Luca Năstruț, Donatas Tarolis, Mark Ogden Jr.

Gazdele au început foarte bine partida și au marcat primele șapte puncte, prin Cizauskas și Gribinic. La celălalt panou, Tarolis și Ogden au oferit replica, iar oaspeții au preluat conducerea: 10-9. A urmat un slam-dunk al lui Johnson care a făcut ca sala să explodeze, însă Năstruț a răspuns din afara semicercului și, apoi, Tarolis a dus-o pe Oradea la 16-11. Bihorenii au continuat să conducă la cinci puncte până în ultimul minut, când constănțenii au reușit două faze foarte bune și au egalat, pe sirenă, prin Johnson: 20-20.

Elevii lui Alexandru Olteanu au jucat foarte bine și în debutul actului secund și au izbutit un parțial de 6-2, după trei coșuri ale lui Mockevicius, Johnson și Ivanauskas. Același Johnson a distanțat-o pe CSM Constanța la cinci puncte, dar Ogden Jr. și Tarolis au restabilit egalitatea: 31-31. A urmat o nouă secvență mai bună a gazdelor, însă oaspeții au revenit încă o dată și au intrat în avantaj la vestiare: 39-38.

După reluarea jocului, Johnson a reușit imediat un nou coș de trei puncte și se anunța o repriză secundă incendiară. Într-adevăr, au urmat câteva minute echilibrate dar apoi Leii-Roșii au legate niște secvențe foarte bune și s-au distanțat la cinci puncte: 49-44. Olteanu a decis să schimbe apărarea într-una de tip zonă, care a funcționat în duelul cu Rapid, însă aceasta a dus la mai multe recuperări ofensive pentru CSM Oradea. A urmat un duel al jucătorilor U23: Enzo Vescan și-a trecut în cont o triplă, iar Ștefan Gribinic a marcat pe contraatac un and-one. Așadar, la finalul sfertului al treilea, elevii lui Cristian Achim conduceau cu 60 la 56.

Bihorenii și-au dublat diferența în primele două minute ale actului decisiv, reușind să fie din ce în ce mai eficienți în ofensivă. La scorul de 67-58 pentru CSM Oradea, Cizauskas a izbutit un coș cu fault, prin care a reaprins speranțele fanilor constănțeni. A urmat un parțial de 5-2 al orădenilor și, cu patru minute și jumătate rămase, la scorul de 72-63, Olteanu a solicitat un timp de odihnă. Indicațiile sale nu au avut efectul dorit, gazdele nu au mai reușit să revină, iar CSM Oradea și-a asigurat calificarea în finala Cupei României: 81-73.

Mark Ogden a fost din nou cel mai bun jucător al învingătoarei, având următoarea linie statistică: 25 de puncte, 11 recuperări. Din lotul lui Cristian Achim s-au mai remarcat Kris Richard (17 puncte, 7 recuperări) și Donatas Tarolis (16 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă, liderii gazdelor au fost: Nate Johnson (23 de puncte, 6 recuperări), Vytenis Cizauskas (19 puncte), Ștefan Gribinic (12 puncte) și Rapolas Ivanauskas (11 puncte).

În finala Cupei României, CSM Oradea se va duela cu U-BT Cluj-Napoca, grupare ce s-a impus fără probleme în fața lui SCM U Craiova: 88-64.

*foto: Bogdan Isailă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!