Stiri Cupa României Masculin

F8. CSU Sibiu și CSM Constanța, adversare pentru a patra oară în acest sezon

F8. CSU Sibiu și CSM Constanța, adversare pentru a patra oară în acest sezon

Primul sfert de finală din cadrul turneului de la Cluj-Napoca le va pune față în față pe BC CSU Sibiu și CSM Constanța joi, 15 februarie. Cele două formații au fost adversare atât în grupele Cupei României, cât și în prima fază a Ligii Naționale.

Galben-albaștrii au revenit între cele mai bune opt formații din „competiția surprizelor” după un an de pauză, tocmai prin câștigarea grupei de la Constanța, unde a fost implicată adversara din sferturi, dar și CS Vâlcea 1924. Formația pregătită de Tomas Rinkevicius a reușit să câștige ambele partide de la malul Mării Negre: 84-80 cu CSM Constanța și 86-71 cu CS Vâlcea.

Dobrogenii au acces pentru al treilea an consecutiv cel puțin în sferturi, participarea din ediția 2021/2022 fiind sub numele de Athletic Constanța. De data aceasta, jucătorii antrenați de Dan Fleșeriu au cedat în primul meci din faza grupelor, după cum am amintit mai sus, iar apoi au trecut la mare diferență de CS Vâlcea, 93-53.

În ceea ce privește istoricul recent din Cupa României, CSU Sibiu se poate mândri cu trofeul câștigat în 2019, tot în cadrul unui turneu final organizat la Cluj-Napoca. Derulat atunci sub forma unui Final 4, întrecerea a adus meciuri cu Dinamo Știința București și CSM Oradea pentru trupa de sub Cibin, confruntarea din penultimul act terminându-se cu 82-78, iar cea din finală cu 88-78.

CSM Constanța a bifat cea mai bună performanță anul trecut, în turneul organizat pe teren propriu. Dobrogenii au atins semifinalele, după ce au eliminat-o în sferturi pe Rapid București la capătul unei dispute spectaculoase (94-84). Penultimul act a adus un duel cu CSM Oradea și Constanța a cedat cu 73-81.

Duelul acesta de la Cluj-Napoca, din primul sfert de finală, va fi unul în care se vor lupta antrenorii alături de care CSU Sibiu a obținut ultimele performanțe importante. Dacă Tomas Rinkevicius a condus gruparea din Sala Transilvania spre medaliile de bronz în ediția trecută de campionat, Dan Fleșeriu a contribuit la câștigarea Cupei României din 2019, precum și la finala atinsă în Liga Națională în acel sezon.

Cele trei întâlniri stagionale dintre Sibiu și Constanța s-au încheiat la diferențe mici. Pe lângă întâlnirea amintită din startul sezonului (84-80), galben-albaștrii au câștigat pe teren propriu cu 79-76 în turul Conferinței B, pentru ca în retur dobrogenii să fie mai buni: 89-87. Ambele cluburi au ajuns în Top 10, clasament în care CSU Sibiu stă mai bine înaintea pauzei internaționale.

Victoriile în fața Constanței au adus prestații reușite pentru Pavlin Ivanov, Mirel Dragoste și Rareș Uță, acest trio fiind cel mai eficient în cele două rezultate pozitive ale lui CSU Sibiu. În schimb, galben-albaștrii au găsit cu greu căi să-l oprească pe Jorden Duffy, fundașul american având prestații cu 27, respectiv 30 de puncte în LNBM.

Statistica ține ușor cu formația de la malul Mării Negre, dacă avem în vedere parcursul din ambele întreceri. Dobrogenii sunt mai eficienți, contribuie cu o medie mai mare de puncte, recuperează ceva mai bine și oferă mai multe assist-uri.

Sfertul de finală dintre CSU Sibiu și CSM Constanța, din ediția 2023/2024 a Cupei României, va avea loc joi, 15 februarie. Confruntarea va debuta la ora 12.15 și va fi transmisă pe Digisport 3, Prima Sport 1, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!