Stiri Cupa României Masculin

F8. Dragan Petricevic: „Consider că scorul nu reflectă realitatea din teren”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.02.2023

F8. Dragan Petricevic: „Consider că scorul nu reflectă realitatea din teren”

SCM Timișoara a cedat în sferturile de finală ale Cupei României în fața campioanei en-titre U-BT Cluj-Napoca. Bănățenii au fost învinși cu 76-56, deși reușiseră să reintre în meci în sfertul trei, după un run impresionant condus de Nikola Gajic.

După meci, Dragan Petricevic a oferit câteva declarații despre jocul cu studenții reporterilor Baschet.ro. Iată ce a avut de spus tehnicianul Timișoarei:

„Consider că scorul nu arată realitatea din teren, dar victoria echipei clujene este meritată fără dubii. Noi am încercat să ne apărăm șansele pe cât am putut. Am vorbit ieri despre problemele cu care ne confruntăm, dar nu am căutat niciun alibi. Am căutat să jucăm un baschet bun. Din păcate, n-am reușit în ultimul sfert când am avut câteva ratări de care adversarii au profitat la maxim. Ei știu să profite de slăbiciunile adversarilor.”

Selecționerul naționalei României a vorbit și despre revenirea echipei sale din sfertul trei, când diferența originală a clujenilor de 20 de lungimi a fost surmontată.

„Ne-am apărat mai exact, mai agresiv, dar repet, acesta e potențialul nostru maxim. Cu o rotație din care lipsesc doi jucători nu am putut să ridicăm pretenții mai mari. Ne-a lipsit principalul conducător de joc, dar și Antonio Năsturescu, care putea să intre în ecuație. Am fost mereu nevoiți să ținem un pivot pe teren, nu am avut posibilitatea să jucăm cu doi fundași români deoarece Năsturescu este unul dintre ball-handlerii de care aveam nevoie. În sfertul patru s-a simțit și o oboseală. Efectiv am cedat lupta și n-am reușit să fructificăm niște aruncări deschise. În schimb, Clujul a jucat foarte bine. Am dat de o echipă mai valoroasă, despre asta e vorba. Avem puterea să recunoaștem că nu suntem de nivelul lor.”

Temperatura din Sala Sporturilor din Constanța este foarte scăzută, lucru de care s-ar fi plâns și cei din staff-ul lui U-BT Cluj. Iată ce a spus Dragan despre condițiile de la Final Eight:

„Puteau să iasă un pic afară și se încălzeau. Asta am spus-o oricui s-a plâns că e frig în sală. Cu siguranță că a fost frig și nu au fost niște condiții ok. Noi trebuie să ne gândim la sportivi înainte de orice și frigul în sală e ceva la care noi nu ne-am fi așteptat în anul 2023.”

Următorul meci pentru SCM Timișoara are loc tocmai în luna martie, chiar împotriva celor de la U-BT Cluj-Napoca, într-o restanță din etapa cu numărul 20 a Ligii Naționale.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

2 comentarii la aceasta stire:
  • drazen petrovici :

    Trist
    Totuși, explica-ne cum e posibil sa înscrii doar 4 puncte intr-un sfert!

    cu 1 an în urmă (11.02.2023) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    trist dar adevarat
    noi suntem obisnuiti cu 6,7 puncte pe sfert,deci a fost si pentru Dragan un soc
    radem glumim dar se ingroasa gluma si daca nu schimbam ceva nu apucam primele 8
    la sfarsitul meciului cu polonezii de miercuri,era asa o bucurie pe teren si in tribune incat m-am uitat inca odata la tabela crezand ca am vazut alt scor
    asa e cand lasi intrarea libera,vin multi,sa se incalzeasca, ei nu stiau ca trebuia sa castigam la 7puncte
    dar nu-i bai,e bine asa,mai ales cand presa din TM e zero pe toate sporturile(cu mici exceptii)
    apropo,tot nu stiu de ce a fost adus :Radoje Vujošević,cine e,unde a jucat ca la noi nu joaca

    cu 1 an în urmă (11.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!