Stiri Cupa României Masculin

F8. Emi Cățe nu crede în blestemul gazdei: „Cred în pregătirea pe care echipa gazdă trebuie să o facă”

F8. Emi Cățe nu crede în blestemul gazdei: „Cred în pregătirea pe care echipa gazdă trebuie să o facă”

U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari vor fi adversare în ultimul sfert de finală din Cupa României, în cursul serii de joi, 15 februarie. Duelul din Sala Sporturilor „Horia Demian” o să pună față în față formațiile care au câștigat trofeul începând cu 2020.

Emi Cățe a participat la o conferință de presă înaintea disputei cu CSO Voluntari și a adăugat următoarele pentru început:

„Pentru asta ne pregătim tot sezonul, pentru a fi în cea mai bună formă pentru aceste momente. Avem două trofee puse în joc în România, iar acesta este primul dintre ele și vom da tot ce avem mai bun ca să ne îndeplinim obiectivul.

Faptul că jucăm acasă va fi o motivație în plus pentru noi și va fi un ajutor. Fanii mereu ne-au fost alături și cu siguranță le vom simți prezența în favoarea noastră.”

Pivotul a spus că echipa se pregătește la fel, indiferent cu cine joacă și în ce competiție se află:

„Ne pregătim intens pentru fiecare meci, indiferent de numele competiției sau de numele adversarului. Încercăm să ne facem treaba cât de bine putem în fiecare zi, în funcție și de cât timp avem la dispoziție în acea zi. Cred că suntem pe drumul cel bun și până acum am realizat tot ce ne-am dorit. Urmează să continuăm pe același drum. Știm că nimeni nu ne va da nimic pe gratis și trebuie să luptăm ca să câștigăm.”

Cățe a vorbit despre formatul Cupei și cum toate adversarele vor fi motivate:

„Mai ales în acest format din Cupa României, cu un singur meci, toate echipele vor da tot ce au mai bun. Cu siguranță se vor ambiționa în plus jucând împotriva noastră. Trebuie să fim pregătiți pentru orice circumstanțe și, cu siguranță, fiecare echipă va veni aici să-și joace șansa cât de bine va putea.”

Întrebat dacă e grea trecerea de pe un parchet pe altul, pivotul celor de la U-BT Cluj-Napoca a adăugat:

„Sincer, în câte săli am jucat în acest sezon, nu mai simțim diferența, fie că e un parchet, fie că e altul. Am jucat în foarte multe săli și nu cred că trebuie să ne gândim la asta pentru a ne îndeplini obiectivul. Cu siguranță vom schimba iar parchetul în timpul competiției, așa că va trebui să ne adaptăm ca la fiecare meci.”

Cățe a spus următoarele când a fost întrebat pe cine vede drept principală contracanditată la câștigarea Cupei României:

„Toate echipele care vor veni aici sunt contracanditate. Nu pot să spun cine va fi mai în formă sau nu, pentru că toți își vor dori același lucru, să vină aici să câștige. Pentru noi toate adversarele sunt la fel de periculoase și vor veni să ne pună probleme.”

În ultima vreme, Cățe are ocazia să fie adversar cu alți doi jucători de poziția 5 care cochetează cu naționala României, iar jucătorul alb-negrilor a vorbit despre acest detaliu:

„Într-adevăr, mă bucur că ne întâlnim pe parchet, atât cu Rareș Uță cât și cu Alex Olah. Îi cunosc de foarte mult timp. Am petrecut foarte mult timp împreună la națională, în cantonament. Mă bucur foarte mult că am ocazia să joc împotriva lor. Fac niște sezoane foarte bune și sunt pivoți foarte buni. Voluntari a alcătuit o echipă foarte competitivă, au jucători pe toate pozițiile, sunt o echipă fizică și vor fi foarte periculoși, cu siguranță.”

La final, pivotul și-a spus părerea cu privire la „blestemul gazdei”:

„Nu cred în blestemul echipei gazde. Cred în pregătirea pe care echipa gazdă trebuie să o facă pentru a-și îndeplini obiectivul și cred în puterile noastre.”

Confruntarea de joi, 15 februarie, dintre U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari va debuta la ora 20.30 și va fi transmisă pe Digi Sport 3, Prima Sport 1, respectiv FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Don't belive in my words!
    You better belive in spell of hostes, because Papa CoAch have seen it allready last time when our team was the hostes... Aduce ghinion să nu crezi în blestemul gazdei. Aduce mare ghinion, aduce 7 ani fără nici un nou trofeu, fără măcar o cupă sau altceva! Bad luck, sorry for you guys...

    cu 2 luni în urmă (14.02.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    meciurile din Cupa Romaniei ajuta mult UBT
    in pregatirea meciului din sferurile EuroCup, pentru a mentine echipa concentrata. Meciurile nu vor fi usoare, dar e exact ce avem nevoie si faptul ca locul de desfasurare este Clujul este un mare avantaj impotriva oboselii, blestemul gazdelor nici nu mai conteaza. Prin urmare mereU nUmai U.

    cu 2 luni în urmă (14.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Sper sa iasa bine
    Nu vor fi meciuri usoare, in ciuda diferențelor mari de valoare. Aici ne confruntăm cu cele mai bune echipe din tara, si intr-o zi buna, o parte din ele ne pot pune probleme.
    Sa speram ca ne vom respecta statutul si la final vom mai avea un trofeu. 🏆
    De asemenea sper sa se joace cu sala cat mai plina, cel putin finala. Sa sarbatorim impreuna sezonul acesta fantastic de pana acum.
    Haide U!

    cu 2 luni în urmă (14.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!