Stiri Cupa României Masculin

F8. Gazdele turneului luptă cu CSM Oradea pentru calificarea în finală

F8. Gazdele turneului luptă cu CSM Oradea pentru calificarea în finală

CSM Constanța și CSM CSU Oradea se întâlnesc luni, 13 februarie, în cea de-a doua semifinală a Cupei României, meciul urmând să fie televizat pe Digisport, respectiv Prima Sport.

Dobrogenii au făcut pasul în penultimul act al turneului final pe care îl găzduiesc la capătul celui mai spectaculos meci din prima zi, 94 la 84 cu Rapid București după două reprize de overtime. Constanța a bifat astfel prima calificare din istorie în semifinalele întrecerii.

Dintre autohtonii U23, Constanța i-a avut în teren pe Ștefan Gribinic și Vitalie Bălan, doar primul fiind eficient cu 5 puncte și 5 recuperări, pe lângă 4 posesii pierdute. Gribinic a fost jucătorul cel mai utilizat de către Alexandru Olteanu contra Rapidului, el petrecând peste 46 de minute pe parchet.

CSM Oradea a avut în sferturi un duel decis la o diferență formată din două cifre, 89 la 78 cu FC Argeș Pitești, „leii roșii” prinzând un sfert cu numărul trei mai modest, perioadă pe care au pierdut-o cu 15-23. Bihorenii au obținut biletele pentru semifinale din nou după 2021, ediție în care aveau să joace cu trofeul pe masă.

În privința cifrelor jucătorilor U23, Oradea a fost printre echipele eficiente, atât Năstruț cât și Vescan reușind să înscrie. Primul a terminat cu 6 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări și 2 posesii pierdute, iar cel din urmă a adunat 2 puncte și un turnover.

Constanța și Oradea au fost formațiile cu cele mai bune ofensive în prima zi a întrecerii de la malul Mării Negre, dobrogenii beneficiind și de mai mult timp din natura meciului cu Rapid. Oradea a stat cu cel mai bun procentaj la aruncările de două puncte și al doilea cel mai bun din acțiune.

O să fie a treia întâlnire din sezonul 2022/2023 între cele două formații, de fiecare dată câștig de cauză având CSM Oradea, mai întâi cu 98-79 acasă și apoi cu 108-61 la malul Mării Negre. În ambele partide formația lui Cristian Achim a stat cu peste 60% procentaj din acțiune.â

În privința Cupei României, în ultimii ani a existat un singur duel între cele două, partidă încheiată cu 101 la 60 în favoarea „leilor roșii”. În acea partidă din 2020 un singur jucător al bihorenilor nu a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor.

Statistic, aceste două formații sunt primele la media de puncte (Oradea) și recuperări (Constanța), fiind și cele mai eficiente din această ediție a Cupei României. Procentajele de la libere și din spatele arcului de cerc le plasează între primele trei.

Duelul dintre CSM Constanța și CSM Oradea, din a doua semifinală a cupei, va avea loc luni seara, 13 februarie, începând cu ora 20.00 în direct pe Digisport 4, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!