Stiri Cupa României Masculin

F8. Interviu cu Sayeed Pridgett, briceagul elvețian din lotul lui Tudor Costescu

F8. Interviu cu Sayeed Pridgett, briceagul elvețian din lotul lui Tudor Costescu

Sâmbătă, 17 februarie, BTarena va găzdui semifinalele Cupei României, iar una din cele patru formații prezente în careul de ași al competiției este CS Rapid București. Trupa din Capitală a trecut, în sferturile de finală, de CSM Petrolul Ploiești: 78-57.

Am profitat de ziua de vineri, 16 februarie, pentru a realiza un interviu cu Sayeed Pridgett, unul dintre favoriții la premiul de MVP al Ligii Naționale. În această stagiune, prima pentru jucătorul americano-cambodgian în România, acesta are medii de 18.7 puncte, 5.1 pase decisive și 5.0 recuperări, fiind în Top 10 la puncte și la pase decisive.

Pridgett a vorbit atât despre Final 8-ul Cupei României, cât și despre venirea în România, despre jocul lui și despre hobby-urile sale.

Salut, Sayeed. Mâine vei juca prima semifinală de cupă a carierei. Care sunt gândurile tale?

Va fi un meci mare, sunt entuziasmat și la fel e și echipa. Am încercat să ne pregătim cât de bine am putut pentru a câștiga acest joc. Știm cât de bun este adversarul nostru și încercăm să le punem cât de multe probleme putem. Vom merge la meci știind că trebuie să ne concentrăm și să jucăm împreună pentru a câștiga.

În sferturi, ați învins-o pe CSM Ploiești la o diferență mare, peste 20 de puncte. Cum a fost începutul turneului pentru voi?

Cu siguranță, a fost un start bun de competiție pentru noi. Nu ne doream să îi subestimăm pe adversari, ci să le oferim respect. Prin urmare, le-am oferit acest respect, însă am jucat împreună, ca echipă, am avut chimie și ne-am dorit să facem o afirmație că merităm să fim în această fază.

Privind meciul din tribune, am observat chimia pe care pare că o aveți în cadrul echipei. Cum ați ajuns la aceste relații bune între voi?

Cred că a început mult încă din presezon, când am învățat cum să jucăm unul cu altul și unde vrea fiecare să fie pe teren. De asemenea, în afara terenului, suntem mult împreună, ne uităm mult la baschet, nu doar străinii, ci și jucătorii autohtoni. Ne înțelegem foarte bine fiindcă ne place unul de altul și vrem să fim împreună o echipă. Pentru mine, cea mai importantă este încrederea și cred că avem multă încredere unul în altul.

E primul sezon în România, cum te simți în țara noastră?

Îmi place aici, am fost tratat foarte bine atât de colegi, cât și la magazine și piețe pe unde am fost. E un loc foarte frumos pentru mine și îmi place.

Pe baza evoluțiilor tale, ești unul dintre principalii candidați la premiul de MVP al Ligii Naționale. Ce crezi despre acest lucru?

Acest lucru nu e constant în mintea mea. Oamenii îmi spun despre asta, însă concentrarea mea e pe faptul că nu poți fi MVP dacă nu câștigi. Deci, în primul rând, cu toții ne dorim să câștigăm și apoi ne gândim la realizările individuale.

Cum ți-ai descrie jocul?

Cred că pot face puțin din toate – cam ca un briceag elvețian. Pot să creez, să marchez, să mă apăr, să recuperez. Fac câte puțin din toate și încerc să văd de ce are nevoie echipa.

Ești originar din Statele Unite...

M-am născut în California, am făcut facultatea în Montana. Sunt din Oakland, California, și simt că, datorită background-ului pe care îl am, am avut diferite roluri în cariera mea baschetbalistică, și am fost capabil să joc diferite poziții. Simt că asta m-a ajutat în jocul meu și m-a ajutat să devin cine sunt astăzi.

Cum ai început să joci baschet?

Am început să joc baseball, dar apoi m-am îndrăgostit de baschet, datorită faptului că tatăl meu juca și mulți dintre prietenii și familia mea jucau. Am încercat acest sport și mi-a plăcut foarte mult.

Cum a fost prima stagiune în Europa pentru tine?

Am venit în timpul sezonului cu pandemia așa că a fost puțin dificil pentru mine. Era prima oară când jucam în străinătate și, din cauza pandemiei, nu puteam face prea multe, nu puteam explora. A luat un pic mai mult pentru mine să mă adaptez la noul mediu, dar am acumulat experiență și iubesc să joc în Europa. E foarte frumos pentru mine.

Am văzut că atunci când jucai în Grecia, la Ionikos, ai marcat coșul decisiv care a calificat echipa ta în playoff-ul campionatului...

A fost o nebunie. Comunitatea și fanii mi-au arătat atunci multă iubire și susținere. Pentru mine, să fiu un debutant într-o echipă, și să aibă încredere în mine să îmi asum ultima aruncare, a fost motivația de care aveam nevoie pentru a înscrie.

Care este principalul obiectiv al carierei tale, tu fiind la început, în al patrulea sezon ca jucător profesionist?

Acum îmi doresc să muncesc și să îmi construiesc un CV, iar obiectivul este să ajung în Euroligă cât de repede pot. Niciodată nu voi grăbi acest proces dar, cu siguranță, Euroliga e un obiectiv, dar și alte cupe europene. Îmi doresc să joc de două ori pe săptămână cât de mult pot în cariera mea. Am văzut mulți prieteni făcând asta și oameni pe care am crescut urmărindu-i. E un vis al meu să ajung să joc în EuroCup, BCL sau în Euroligă.

Cum ți se pare nivelul Ligii Naționale?

Nivelul e destul de bun, chiar îmi place, sincer. Nu cred că e foarte departe de cel din Grecia. Evident, e puțin diferit, fiindcă sunt anumite reguli cu privire la numărul străinilor care pot fi pe teren. E o ligă bună pentru mine și îmi place.

Ai un jucător pe care îl admiri, după care îți modelezi jocul?

Îmi place să mă uit la DeMar DeRozan jucând. Îmi place să văd cum reușește să ajungă la coș, cum aruncă de la semi-distanță. Cred că am un joc similar cu el. Poate nu sunt la fel de atletic precum este el, însă sunt asemănări în felul în care mergem spre coș și aruncăm.

Care sunt hobby-urile tale?

Am o colecție foarte mare de bascheți. Cumpăr multe perechi, cred că am sute. Numai în acest sezon, cred că mi-am cumpărat minim 15 perechi. Chiar astăzi am cumpărat o nouă pereche de pantofi de baschet și colegii mei erau ceva de genul „Iar ți-ai cumpărat bascheți?”. Mi-am cumpărat o pereche normală de White Airforce 1, ceva casual. Iubesc pantofii de baschet, e cu siguranță hobby-ul meu.

Ai vreo pereche favorită?

Pe teren îmi place să joc în EYBL GT Cuts și, în afara terenului, aș spune Jordan 6 Retro Travis Scott.

Cu ce bascheți vei juca mâine?

Mâine cred că voi purta EYBL GT Cut 1. E un pantof de baschet foarte ușor și simt că mă pot mișca foarte ușor pe teren.

Ai și alte hobby-uri?

Mă joc mult jocuri video, în special NBA 2K și Call of Duty. Dar, pe primul loc, sunt bascheții.

Ce preferi – rolul de creator sau cel de marcator?

Cred că să fiu un creator fiindcă atunci când reușeșți să pasezi și să îi găsești pe coechipierii liberi, asta face ca jocul să fie mai ușor și pentru tine. De asemenea, le dai colegilor mai multă încredere și e mult mai ușor să câștigi când toată lumea are încredere și se simte în formă.

Duelul dintre CS Rapid București și CSM Oradea are loc sâmbătă, 17 februarie, începând cu ora 17:30 și va putea fi urmărit, în direct, pe Prima Sport 5 și pe FRB TV. În schimb, pe Digi Sport 3, va fi transmis, în premieră, începând cu ora 22:00.

Sayeed Pridgett este născut în 22 mai 1998, în Oakland, California, și și-a început cariera profesionistă în 2020, la Ionikos Nikaias. A mai jucat în Cipru, la Apollon Limassol și Karditsa iar, în această vară, a semnat cu CS Rapid București.

*foto: u-bt.basketball, Bogdan Isailă/Baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!