Stiri Cupa României Masculin

F8. Jarell Eddie, după câștigarea premiului de MVP: „Vreau să le dau credit coechipierilor mei”

F8. Jarell Eddie, după câștigarea premiului de MVP: „Vreau să le dau credit coechipierilor mei”

U-BT Cluj-Napoca a câștigat ediția 2024 a Cupei României după ce s-a impus cu 84 la 70 în fața lui CS Rapid București. Jarell Eddie, shooterul alb-negrilor, a fost desemnat MVP-ul finalei.

Baschetbalistul american a strâns 23 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, având un indice al eficienței de +26.

„A fost extraordinar. A fost unul dintre obiectivele noastre din acest sezon și e minunat să câștigi un trofeu. Cred că am meritat, suntem o echipă foarte bună. Am jucat împreună și am izbutit să ne facem treaba. Sunt recunoscător. Atmosfera a fost excelentă. Fanii noștri sunt cei mai buni și unii din cei mai buni din Europa, să fiu sincer. Mereu fac o atmosferă superbă și iubesc să joc acasă, fiindcă ne dau energia de care avem nevoie. Ce a făcut diferența astăzi? Am jucat împreună, am executat planul de joc și am reușit să facem ceea ce facem în mod obișnuit. Am jucat împreună, am pasat bine mingea, am ascultat de antrenor și am izbutit să câștigăm”, a declarat Eddie în fața jurnaliștilor.

Jucătorul în vârstă de 32 de ani a avut 1/1 din interiorul semicercului, 5/8 de la distanță și 6/7 de la linia de libere, câștigând premiul de „cel mai bun jucător al finalei”:

Întotdeauna e minunat să fii recunoscut în felul acesta dar, sincer, nici măcar nu cred că îl merit. În primele două meciuri, nu am oferit prea mult echipei așa că cred că acest premiu îl merită colectivul. Dar sunt recunoscător lui Dumnezeu și tuturor care mă susțin. Le mulțumesc coechipierilor mei pentru că mi-au pasat și le mulțumesc soției și copiiilor mei.

Pentru Eddie nu este prima oară în cariera sa când reușește să obțină premiul de MVP al unei finale de Cupă. În 2019, pe vremea când evolua la SIG Strasbourg, sportivul din North Carolina a izbutit 26 de puncte (7/10 la 3 puncte), 6 recuperări și +29 la eficiență în finala câștigată contra lui JL Bourg: 98-97. Întrebat dacă este un specialist al Cupei, Eddie a răspuns astfel:

Dacă vrei să mă numești așa, accept această denumire. Îmi plac meciurile decisive și luptele pentru trofee și încerc să dau totul, să îmi fac treaba. Dar, sincer, vreau să le dau credit coechipierilor mei. Eu sunt un baschetbalist care trăiește din pase decisive, așa că am nevoie să mi se paseze pentru a înscrie. Prin urmare, premiul li se cuvine și colegilor mei.

Baschetbalistul lui U-BT nu a avut prea mult timp de sărbătorit, fiindcă a plecat în această dimineață în Statele Unite:

Mă duc acasă mâine. Avem câteva zile libere și mă duc să îmi văd familia. De-abia aștept să petrect timp cu ei.

La final, Jarell Eddie a spus câteva cuvinte despre ce urmează pentru alb-negri:

Sper că vom continua așa. Avem un momentum bun, ne descurcăm foarte bine și trebuie să continuăm. Luăm meci cu meci. Ieșim pe teren și încercăm să ne concentrăm pe partida din fața noastră. Asta am făcut și în acest turneu în cele trei jocuri pe care le-am avut. Nu te gândești la tot ce urmează și lași trecutul în urmă. Doar jucăm următorul meci.

În cele cinci meciuri din Cupa României, Eddie a avut medii de 10.0 puncte, 4.0 recuperări, 1.2 pase decisive și un procentaj de 42.9% din afara semicercului (9/21).

*foto: u-bt.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Poate
    se va aplica mai des de acum incolo partea cu "...așa că am nevoie să mi se paseze pentru a înscrie."

    Altfel, Congrats!

    cu 2 luni în urmă (19.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Depinde și de ... adversar
      Am văzut destule meciuri în care Eddie era ținut i special sa nu arunce de 3 [și ] pt că nu pătrunde, astfel încât adversarii stau mai sus la el, deci nu poate primi/ arunca.
      Statistica ne spune că ... de 3 arunca de ~6 ori de la 3, cu medii de 48%, dar doar de 1,6 ori de la 2 pct cu 57%!
      In cupa României (final8), fiind ținut mai bune, a aruncat doar de 4,3 ori cu 46% (cu Voluntari doar o aruncare!). In schimb de la 2 pct, chiar daca are procentaj de 100%, a avut doar cate o aruncare pe meci. In aceste condiții, când e destul de simplu sa te aperi sus la el, faptul că totuși are 6 aruncări pe meci sugerează că totuși avem scheme și pt el.
      Că fapt divers, și în Eurocup sta cam la fel: 5,6 aruncări de 3, dar doar 1 de la 2. Cu procentaj mai bun de la 3! Cred că pt aruncarea de 3 l-am adus, unde are cea de-a treia medie (dintre toți jucătorii )de aruncări de 3 pct marcate

      cu 2 luni în urmă (19.02.2024)
    • pipzn:

      @razv-an
      Nu va contest statistica dar pentru mine si din meciurile pe care le-am vazut (in acest sezon cred ca nu am vazut doar meciul cu turcii din deplasare, in rest toate, indiferent de competitie si adversar) cele 6 aruncari pe meci nu imi sugereaza ca sunt scheme pentru el cat ca este in stare sa incarce si arunce atat de rapid incat parca nu isi bate nimeni capul sa ii ofere conditii ideale sau macar "normale" (aka aruncari deschise sau slab contestate); si au fost destule aruncari "in disperare de cauza" (cum a fost acea unica aruncare cu Voluntariul). Si pentru asta ar fi nevoie de o circulatie mai rapida si precisa a mingii, ceea ce (comparand cu ce am vazut in Eurocup in grupa noastra in primul rand la francezi, spanioli si lituanieni) la noi nu se prea intampla. Si atunci e destul de simplu pentru adversari sa il tina sus.

      Acum stiu ca este o regula nescrisa (sau o superstitie) cum ca o "reteta castigatoare nu se schimba" dar de la un anumit nivel incolo ar fi bine sa fi pregatit pentru "retete" alternative.

      cu 2 luni în urmă (19.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Poate adevarul e pe undeva la mijloc
      Sunt de acord cu statisticile mentionate, dar sunt de acord si cu @pipzn. De multe ori a fost nevoie sa arunce sub presiune, nu am vazut scheme clare facute pt el. Pe langa acuratete, faptul ca arunca atat de repede il ajuta mult.
      In meciul din Lituania remarcam viteza si combinatiile faine de pase dintre lituanieni. Se ajungea destul de frecvent ca unul din ei sa ramana liber la 3. Pana la urma asta a fost motivul pentru care in prima parte a meciului au avut asa procentaj bun de la 3 si au luat un oarecare avans.

      cu 2 luni în urmă (19.02.2024)
    Raspunde
  • varu silvois :

    iar pentru a i se pasa
    o fi nevoie de ceva?

    cu 2 luni în urmă (19.02.2024)
    • wemby:

      mici rautati
      Cu siguranta nu de scheme de joc gandite de antrenor(i).

      cu 2 luni în urmă (19.02.2024)
    • varu silvois:

      ar fi poate prea complex
      e mai simplu daca apare numele pe ecrane (argintul-Silver) !!

      cu 2 luni în urmă (19.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Felicitări!
    Mi-au plăcut (și) răspunsurile lui Eddie menționate mai sus. A răspuns cu modestie. A reieșit și importanța colaborării în echipă și atmosfera, abordarea bună din cadrul echipei.
    Well done, Eddie! Well deserved break!
    Haide U!

    cu 2 luni în urmă (19.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!