Stiri Cupa României Masculin

F8. Leo Meindl: „Am pus în practică tot ce am pregătit”

F8. Leo Meindl: „Am pus în practică tot ce am pregătit”

U-BT Cluj-Napoca este prima finalistă a ediției 2023 a Cupei României la baschet masculin, ardelenii trecând în penultimul act de SCM U Craiova cu 88 la 64.

Leo Meindl a oferit câteva declarații în exclusivitate pentru baschet.ro la finalul duelului cu Craiova, începând astfel:

„Cred că am jucat foarte bine, am pus în practică tot ce am pregătit. Tinerii au evoluat și ei bine, au găsit aruncări bune de la distanță, s-au apărat bine și de asta avem nevoie și în finală. Suntem foarte fericiți acum, dar mâine începe o nouă zi. Trebuie să ne gândim încet la finală.”

Întrebat ce a făcut diferența, sud-americanul s-a referit în special la defensivă și la jocul colectiv:

„Apărarea și jocul colectiv au făcut diferența, așa cred. Când pasăm mult și plimbăm mingea jucăm foarte bine. La asta ne gândim, să jucăm ca și un grup. La fel și în apărare, să punem toți umărul.”

Meindl a vorbit și despre finală, acolo unde Clujul își așteaptă oponentul dintre CSM Oradea și CSM Constanța:

„Finala reprezintă o poveste diferită, totul se schimbă atunci. O să fie cu totul alt meci. Cine își dorește mai mult trofeul, o să fie mai mult la conducere și se va impune. O să mă implic total atât în atac, cât și în apărare.”

Brazilianul a fost întrebat la final și despre starea fizică, având în vedere numărul mare de meciuri pe care campioana en-titre a României l-a jucat în acest sezon:

„Cred că staff-ul ne-a împărțit foarte bine minutele în toate competițiile în care suntem angrenați. Ne ajută mult asta. Staff-ul medical ne ajută enorm să ne recuperăm bine și să fim în formă. Mă simt bine și o să ajut echipa de fiecare dată cât de bine pot.”

U-BT Cluj-Napoca va juca miercuri, 15 februarie, cu trofeul pe masă în Final 8-ul de la Constanța împotriva gazdelor sau a celor de la CSM CSU Oradea.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!