Stiri Cupa României Masculin

F8 M. „Blestemul gazdei” continuă și pe teren neutru

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.02.2018

Cupa României la baschet masculin este recunoscută pentru „blestemul gazdei” la turneul final. Formația care a găzduit turneul nu a mai câștigat trofeul din 2008. În acest an Final 8-ul se joacă pe teren neutru, dar echipele „gazdă” de la meciuri nu au avut noroc în primul tur.

În toate cele patru sferturi de finală victoria le-a revenit echipelor trecute ca oaspete.

Phoenix Galați a fost prima echipă trecută ca gazdă, în meciul de deschidere a turneului final. Gălățenii au avut o absență importantă, Threatt. CSM CSU Oradea a avut un avans de 21 de puncte și Phoenix s-a apropiat la patru. Phoenix Galați - CSM CSU Oradea s-a încheiat 67-82 și echipa considerată oaspete a trecut în faza următoare.

A doua echipă lovită de „blestemul gazdei” a fost Timba Timișoara. Bănățenii au mers la Sfântu Gheorghe cu multe probleme de lot și „oaspeții” de la CSM Steaua Eximbank București s-au impus fără probleme. Al doilea meci s-a încheiat cu scorul de 55-103.

BC CSU Sibiu a fost cel mai aproape de victorie dintre echipele trecute ca gazde în sferturi. După trei reprize de prelungiri, sibienii au cedat în fața celor de la BC SCM Timișoara cu 101-103. „Vulturii” au început foarte slab meciul, cu doar 4 puncte în primele cinci minute. Aceștia au recuperat până la finalul timpului regulamentar, dar au cedat după 55 de minute.

BCMU FC Argeș Pitești a fost „gazda” sfertului cu campioana U-BT Cluj. Piteștenii au condus cu patru puncte, dar clujenii au controlat partida din a doua jumătate a sfertului secund. Diferența maximă a fost de 14 puncte în favoarea deținătoarei trofeului. BCMU FC Argeș Pitești - U-BT Cluj-Napoca s-a încheiat cu 66-74.

Semifinalele sunt programate astăzi. CSM CSU Oradea este trecută ca și gazdă în prima semifinală, cea cu CSM Steaua Eximbank București. Meciul începe la ora 17:15. BC SCM Timișoara apare ca și gazdă la a doua partidă de astăzi, cu U-BT Cluj, care începe la ora 20. Rămâne de văzut dacă în semifinale va continua „blestemul gazdei”. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    aha, m-am prins
    e normal să vreți finala între Oradea și Timișoara :) Ce ziceți de Oradea -Cluj ?

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    ia uite
    ca s-a potrivit !

    cu 6 ani în urmă (12.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!