Stiri Cupa României Masculin

F8. Mihai Silvășan: „Craiovenii sunt obișnuiți să joace în formula asta, noi nu”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.02.2023

F8. Mihai Silvășan: „Craiovenii sunt obișnuiți să joace în formula asta, noi nu”

U-BT Cluj-Napoca a trecut în sferturile de finală ale Cupei României de SCM Timișoara, scor 76-56. În penultimul act al Final Eight-ului de la Constanța, studenții vor da piept cu SCM U Craiova. Confruntarea este programată luni, 13 februarie, de la ora 17:15.

Oltenii au învins-o pe CSO Voluntari sâmbătă. După antrenamentul echipei sale de duminică, Mihai Silvășan a prefațat confruntarea cu Leii din Bănie:

„Este un meci care ne poate aduce în ipostaza să jucăm cu trofeul pe masă. Cunoaștem echipa Craiovei. Am jucat cu ei de două ori, i-am învins de două ori, dar acele două victorii nu au absolut nicio valoare mâine. Trebuie să luăm absolut totul de la zero. Să fim extrem de motivați și concentrați. Jucăm cu o echipă bună, cu jucători cu experiență și trebuie să facem un meci de calitate pentru a învinge. Băieții sunt motivați, concentrați și pregătiți pentru a face un meci bun mâine.”

Tehnicianul lui U-BT Cluj a fost surprins în tribune la mai multe meciuri de sâmbătă.

„Am fost în tribune pentru că asta e treaba mea, să mă uit la meciurile adversarelor sau la meciurile de baschet în general. Meciul Craiovei a fost unul foarte interesant, pe final nu mă așteptam să se impună, însă acesta este sportul, acesta este baschetul și se pot întâmpla tot felul de lucruri surprinzătoare.”

În final, Silvă a fost întrebat de către reporterii Baschet.Ro dacă consideră că echipa sa este avantajată de Regulamentul Specific din Cupa României, întrucât Craiova a fost forțată să îi joace pe George Blaj-Voinescu și Giordan Watson 40, respectiv 30 de minute.

„Nu știu, voi ce credeți? Că noi suntem avantajați? Luați lucrurile altfel. Ei sunt obișnuiți să joace în formula asta, noi nu. Vom vedea mâine pe teren cine deține avantajul, dar eu nu cred că există un favorit clar 100%. Toată lumea o să spună că noi suntem favoriți, ne-am obișnuit cu asta în România, dar repet, nu contează ce arată hârtia sau ce spune lumea, ci contează ce vom arăta noi pe teren.”

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova este programată luni, 13 februarie, de la ora 17:15 și poate fi urmărită pe Digi Sport 4, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Craiova
    poate sa ofere o replica solida pentru simplu motiv ca va juca fara nicio presiune. Daca ma iau dupa ce am citit pe aici (cu ocazia parasirii competitiei europene) ei deja considera ca a fost un sezon bun si se vor concentra pe campionat

    Pe de alta parte "U" cred ca ar fi avut un meci mai dificil daca ar fi jucat cu Voluntariul, fie si pentru simplul motiv ca aceasta din urma era detinatoarea trofelului si avea lotul mai "consistent" pentru regulamentul aplicat in Cupa.

    cu 1 an în urmă (12.02.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    tare ...
    ... asta cu "ei sunt obisnuiti sa joace in formula asta )...
    Ca daca te uiti pe statistici Blaj Voinescu (17 min / 4,4 pct) + Coconea (8 min / 1,6 pct) nu joaca mai mult decat Lapuste (10 min / 3,8 pct) + Roschnafsky (9 min / 3,1 pct) + Szenkuti ( 9 min / 2,3 pct, e drept in mai putine meciuri). Si nici nu au realizari mai bune!
    Da e clar ca in Cupa situatia se complica, ca la antrenamente se exerseaza mai mult scheme pt Eurocup - pt jucatorii care si joaca acolo - dar nu poti spune ca echipa Craiovei e avantajata... Asta tinand cont si de ce romani dispune fiecare echipa (bine aici e treaba fiecareia cum isi imparte bugetul).

    cu 1 an în urmă (12.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!