Stiri Cupa României Masculin

F8. Mihai Silvășan: „Ne doream să obținem primul trofeu al sezonului alături de suporterii noștri”

F8. Mihai Silvășan: „Ne doream să obținem primul trofeu al sezonului alături de suporterii noștri”

Duminică, 18 februarie, în fața propriilor suporteri, U-BT Cluj-Napoca a reușit să câștige a doua Cupă a României la rând, trecând cu 84 la 70 de CS Rapid București. La acest turneu final, alb-negrii le-au mai învins pe CSO Voluntari (96-92) și pe CSM Constanța (92-67).

Iată ce a declarat Mihai Silvășan după a cincea Cupă câștigată ca antrenor principal al clujenilor:

Evident că sunt bucuros. Când câștigi un trofeu, e frumos pentru că ai muncit, ți-ai dorit să fii competitiv, ai ajuns într-o finală, ai jucat cu trofeul pe masă și l-ai câștigat. E un lucru minunat, un lucru bun. Nu vrem să exagerăm cu sărbătoarea, evident, însă mă bucur că am reușit și în acest an să câștigăm Cupa. Vom sărbători puțin după care vom avea câteva zile de pauză pentru a ne reface, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere mental. La jucători mă refer, că eu nu voi avea și nici unii jucători care vin la lotul național, însă majoritatea trebuie și chiar sunt bucuros pentru ei că pot să stea 3-4 zile departe de baschet, de echipă, să-și reîncarce bateriile și să începem, practic, cea mai importantă parte a sezonului.

Întrebat despre atmosfera din BTarena și despre cum e să câștigi cu peste 7000 de suporteri în tribune, mulți dintre ei copii, tehnicianul „studenților” a spus următoarele:

Da, din ce îmi amintesc, e a doua cupă pe care o câștigăm acasă. Și campionatul de anul trecut l-am câștigat tot aici (n.r. în BTarena). E prima (n.r. Cupă câștigată în BTarena), să mai fie și altele. Mă bucur că am câștigat aici, mă bucuram dacă o câștigam și acolo (n.r. în ”Horia Demian”). Anul trecut m-am bucurat că am câștigat-o la Constanța. Asta e, unde va fi să fie, să le câștigăm pe toate. Bineînțeles că e frumos să câștigi în fața propriilor suporteri, cu o asemenea atmosferă. Le mulțumesc că au fost alături de noi și, evident, sezonul nu se încheie aici, îi așteptăm în continuare să ne bucurăm împreună de victorii. E foarte plăcut, evident. Nu poate fi un feeling rău. Ne-am bucurat că anul acesta am reușit să obținem organizarea Cupei României. Ne doream să obținem primul trofeu din acest sezon alături de suporterii noștri, care au fost minunați pe parcursul sezonului și sunt convins că ne vor susține în continuare, mai ales la meciul din EuroCup care va fi în 12 sau 13 martie. Cred că va fi sala arhiplină, avem nevoie de ei. Împreună suntem o familie și împreună suntem mai buni.

De-a lungul sezonului, după fiecare victorie mare din EuroCup, Silvășan repeta că trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, fiindcă deocamdată nu s-a câștigat niciun trofeu. Iată ce a declarat antrenorul clujean după primul trofeu cucerit în această stagiune:

Vă dați seama, acum o să le spun în vestiar că e primul trofeu câștigat, felicitări. Însă e cel mai puțin important trofeu care e pus în joc în acest sezon competițional. E Cupa României, sunt cinci meciuri, e un obiectiv al nostru, am reușit să îl bifăm, însă trebuie să mergem mai departe pentru că lucrurile importante de-abia acum o să înceapă.

La capătul acestui turneu, U-BT a rămas neînvinsă pe plan intern, având 24 de victorii. Întrebat dacă se poate vorbi de hegemonia Clujului în România, Silvă a spus următoarele:

Nu știu. Asta voi să calculați, să îmi spuneți. Eu vreau să câștig fiecare meci în care echipa mea joacă. Evident că, de multe ori, nu reușești, însă asta este mentalitatea aici și asta ne dorim în fiecare competiție în care evoluăm.

Un alt subiect discutat la conferința de presă a fost dacă este un obiectiv câștigarea tuturor meciurilor:

Nu-i un obiectiv să câștigăm toate meciurile, e un obiectiv să câștigăm fiecare meci. Însă, cu siguranță, nu le-am zis jucătorilor: hai să câștigăm absolut tot, să avem 0 înfrângeri. Nu cred că e realist și în baschetul din ziua de azi e foarte puțin probabil să poți să reușești.

La final, Silvășan a fost chestionat și în legătură cu cine va lua Cupa acasă:

Nu știu, cred că rămâne aici în birou. Nu doarme nimeni cu Cupa. E mare, e grăsună, nu prea încape.

După câștigarea Cupei României, U-BT Cluj-Napoca a ajuns la un bilanț de 37-5 în sezonul 2023-2024.

*foto: Lavinia Gordan/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!