Stiri Cupa României Masculin

F8. Mihai Silvășan: „Nu cred că în această competiție s-a pus problema învingătoarei”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.02.2023

F8. Mihai Silvășan: „Nu cred că în această competiție s-a pus problema învingătoarei”

U-BT Cluj-Napoca a câștigat ultimul act al Final Eight-ului de la Constanța. Studenții au trecut de CSM Oradea cu scorul de 78-65 și își trec în cont trofeul Cupei României la capătul primei confruntări directe cu rivala internă.

Mihai Silvășan s-a arătat foarte încântat de triumful elevilor săi în turneul final de la Constanța și în special pentru meciul din această seară. 

„E al doilea trofeu de fapt pentru noi, fiindcă am câștigat și Supercupa la începutul sezonului. Sunt foarte fericit pentru băieții mei că au reușit să arate extrem de bine. Chiar nu contează adversarul. Noi ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest trofeu. Îi felicit pentru că au arătat o motivație extraordinară, au arătat caracter și fiecare jucător care a intrat pe teren și-a făcut treaba înspre scopul nostru comun. Mă bucură din nou apărarea pe care am etalat-o în această seară. Oradea este o echipă care înscrie mult, iar noi i-am ținut la doar 65 de puncte. Sunt fericit. Acum avem o pauză meritată, ei vor primi câteva zile libere, după care vom începe munca pentru partea a doua a sezonului.”

Tehnicianul a fost întrebat și despre evoluția tânărului Szentkuti, care a fost desemnat „Cel mai de perspectivă jucător”.

„Szentkuti este un jucător de perspectivă, foarte matur pentru vârsta lui. Nu trebuie uitat nici Lăpuște, care a jucat foarte curajos în acest turneu. În semifinale a fost foarte bun. Edu Roschnafsky nu a intrat, dar și el este un tânăr de perspectivă. Mă bucur că s-au ridicat la nivelul competiției și au reușit să ne ajute prin evoluția lor să câștigăm acest turneu.”

Silvă consideră că un duel cu CSM Oradea nu este bătut în cuie pentru finala campionatului și că acesta depinde de foarte mulți factori.

„Nu avem de unde să știm dacă asta va fi finala campionatului. Până atunci se pot întâmpla multe lucruri. Succesul depinde de mai mulți factori. Unul dintre ei e clar valoarea echipelor, dar e nevoie și de noroc, să nu ai accidentări. Trebuie gândită bine strategia de periodizare ca să fim în formă la debut de play-off. Momentan ne odihnim, după reîncepem munca și vom lua apoi fiecare meci în parte și le vom juca pe toate la victorie.”

Antrenorul campioanei României a vorbit și despre sursa de motivație a echipei, dar și de factorii ce țin echipa în ritm în această stagiune

„Jucătorii își doresc foarte mult să joace baschet. Faptul că avem două meciuri pe săptămână le place și îi motivează mai mult decât să joace o dată pe săptămână și să se antreneze de cinci ori. Noi, staff-ul, trebuie să lucrăm la intensitatea antrenamentelor. Avem și un staff medical foarte bun care se ocupă de recuperarea lor, deci încercăm să îi ținem cât mai în formă. Anul acesta a fost greu din punct de vedere mental pentru că în Eurocup nu avem prea multe victorii și asta poate să își pună amprenta, dar se pare că până acum am gestionat bine și nu cred că în această competiție s-a pus problema învingătoarei, deși am jucat cu echipe bune.”

Nu în ultimul rând, Silvășan a spus cu zâmbetul pe buze că echipa sa nu va face o baie în mare după câștigarea acestui trofeu.

„Am suferit destul de la frig. Ar fi culmea să facem o baie în mare acum (n.r. râde). O să plecăm dimineață ca să prindem avionul de la București. Vom sărbători în echipă și vom merge mai departe.”

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Stiu
    ca limba romana este bogata in sensuri, dar parca imi scapa cel al afirmatiei : "Nu cred că în această competiție s-a pus problema învingătoarei” . Pai cum nu s-a pus problema invingatoarei cind calificarea la Turneul Final a fost obtinuta norocos si doar prin jocul rezultatelor. Cred totusi ca altceva a vrut sa spuna maestrul Silvasan. Exclud varianta infatuarii.
    In alta ordine de idei : FELICITARI ! Echipei si staff-ului terhnic, sponsorilor, suporterilor etc.

    cu 1 an în urmă (16.02.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      probleme
      da sunt unii oameni care uita de unde pornesc

      cu 1 an în urmă (16.02.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!